Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 83200 Starogard Gdański, ul. Bolesława Prusa
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 58 56 134 90 , fax. 58 56 134 90
- Data zamieszczenia: 2018-07-11
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Bolesława Prusa 45
83200 Starogard Gdański, woj. pomorskie
tel. 58 56 134 90, fax. 58 56 134 90
REGON: 19058700060000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://gopsstarogardgd.bipstrona.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostarczanie do szkół gminnych obiadów jednodaniowych dla dzieci zamieszkujących teren Gminy Starogard Gdański w okresie IX – XII 2018 rok - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zamówienie polegające na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków do szkół gminnych odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej z uwzględnieniem przerw w nauce (przerwy świąteczne). Każdy posiłek to jednodaniowy obiad w postaci: * 1 raz w tygodniu drugie danie (ziemniaki /lub inny produkt zbożowy/+mięso+warzywa) + woda, * 1 raz w tygodniu drugie danie (ziemniaki /lub inny produkt zbożowy/+ryba+warzywa)+woda, * 2 razy w tygodniu zupa z wkładką + bułka, * 1 raz w tygodniu danie jarskie + woda dla dzieci zamieszkujących teren Gminy Starogard Gdański uczęszczających do następujących szkół prowadzonych przez Gminę Starogard Gdański: 1. PSP Dąbrówka, ul. Starogardzka 47, 83-212 Bobowo, 2. PSP Trzcińsk, Trzcińsk 14, 83-209 Godziszewo, 3. PSP Jabłowo, ul. Szkolna 5, 83-211 Jabłowo, 4. PSP Brzeźno Wielkie, ul. Szkolna 5, 83-115 Swarożyn, 5. PSP Sumin, Sumin 38, 83-200 Starogard Gdański, 6. ZKiW Rywałd, ul. Szkolna 4, 83-200 Starogard Gdański, 7. PSP Kokoszkowy, ul. Szkolna 24, 83-207 Kokoszkowy, 8. PSP Rokocin, ul. Parkowa 2, 83-200 Starogard Gdański, Zamawiający przygotował podstawowy wykaz produktów, zgodnie z którym Wykonawca jest obowiązany przygotowywać posiłki stosując sugerowane dania i ich gramaturę. Gramatura posiłku, kaloryczność i wartość odżywcza winna być zgodna z normami Instytutu Żywności i Żywienia i dostarczać w odpowiedniej ilości wszystkie podstawowe składniki odżywcze ( białko, węglowodany, a także składniki mineralne i witaminy). Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Winny być wykonane ze świeżych artykułów żywnościowych, posiadających aktualne terminy ważności. Jadłospis powinien opierać się na wykorzystaniu sezonowości występowania produktów z wykorzystaniem mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego i filetów rybnych, wyrobów węglowodanowych i warzyw. Pod pojęciem „wkładka mięsna” i „danie mięsne” należy rozumieć porcję mięsa drobiowego (z wyłączeniem skrzydełek), wieprzowego lub wołowego (z wyłączeniem kiełbasy i parówek). Dopuszcza się modyfikacje jadłospisu wyłącznie za zgodą Zamawiającego. Dwa razy w tygodniu Wykonawca serwować będzie zupę z dodatkiem mięsa zwierzęcego w celu zwiększenia wartości energetycznej, zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. Posiłki powinny być przygotowywane ze świeżych surowców w dniu dostarczenia posiłków do odbiorców. Posiłki podczas odbioru powinny posiadać odpowiednią temperaturę gorącego posiłku, a zatem nie mogą być letnie ani zimne. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli posiłków. Do każdego obiadu, z wyłączeniem zup, dziecko musi otrzymać 330 ml wody (naturalna woda mineralna nisko lub średniozmineralizowana, woda źródlana lub woda stołowa w butelce 330 ml). Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2017 r. poz. 149 ze zm.) i norm żywienia oraz zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia oraz ustawą z dnia 14 marca 1985 r. o Państwowej Inspekcji Sanitarnej (tj. Dz. U. z 2017 r. poz. 1261), z zachowaniem zasad systemu HACCP. Szacunkowa liczba obiadów jednodaniowych dla całego okresu trwania zamówienia wynosi 12714 obiadów. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55000000-0
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: posiada decyzję o zatwierdzeniu zakładu wydaną przez właściwy terenowo Organ Inspekcji Sanitarnej oraz zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli Organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej na prowadzenie działalności w zakresie przygotowywania i wydawania posiłków; przewozu posiłków w ramach cateringu samochodem
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Organizacja studyjnych wyjazdów Projektu „Schronienie–klimat, migracje, dziedzictwo” współfinansowanego ze środków Mechanizmu Finansowego EOG 2014-21 i MKiDN w ramach Programu Kultura, Działanie 2.
Dodano: 2022-09-08 - Organizacja konferencji informacyjnej dla projektu współfinansowanego ze środków unijnych pn. „Budowa infrastruktury portowej do odbioru ścieków sanitarnych ze statków w Porcie Gdynia"
Dodano: 2020-02-21 - „Świadczenie usług gastronomicznych dla Domu Pomocy Społecznej w Gdyni w okresie 01 marzec 2020 r. – 28 luty 2022 r.”
Dodano: 2020-01-16 - Zakwaterowanie i wyżywienie uczestników XVII Międzynarodowego Przeglądu Teatrów Wspaniałych
Dodano: 2019-08-14 - Przygotowanie i dostarczanie do szkół gminnych obiadów jednodaniowych dla dzieci zamieszkujących teren Gminy Starogard Gdański w okresie I – VI 2019 rok
Dodano: 2018-11-20 - Zakwaterowanie i wyżywienie uczestników XVI Międzynarodowego Przeglądu Teatrów Wspaniałych
Dodano: 2018-07-06 - „Usługa hotelowa, usługa gastronomiczna i usługa wynajmu sali na potrzeby organizacji szkoleń”
Dodano: 2018-01-19 - Świadczenie usług gastronomicznych dla Domu Pomocy Społecznej w Gdyni
Dodano: 2017-12-27 - „Usługa hotelowa, usługa gastronomiczna i usługa wynajmu sali na potrzeby organizacji szkoleń”
Dodano: 2017-12-18 - przygotowanie posiłków obiadowych, dwudaniowych dla osób i rodzin znajdujących się w sytuacjach wymienionych w art. 7 ustawy z dnia 12 marca 2004 roku o pomocy społecznej (tj. Dz. U. z 2017 r. poz. 1769 ze zm. ) – w szczególności osobom samotnym, starszym, chorym i niepełnosprawnym z terenu Miasta Redy.
Dodano: 2017-12-05