Przetargi.pl
Przygotowanie pełnego obiadu składającego się z 2 dań oraz jego dowóz do wymienionych 7 obiektów szkolnych na każdy dzień trwania nauki w szkole na terenie gminy Zławieś Wielka

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Złejwsi Wielkiej ogłasza przetarg

  • Adres: 87-134 Zławieś Wielka, ul. Słoneczna 28
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 56 674 13 35 , fax. 56 678 02 08
  • Data zamieszczenia: 2014-12-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Złejwsi Wielkiej
    ul. Słoneczna 28 28
    87-134 Zławieś Wielka, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 56 674 13 35, fax. 56 678 02 08
    REGON: 34127041600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zlawies.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: gminna samorządowa jednostka organizacyjna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie pełnego obiadu składającego się z 2 dań oraz jego dowóz do wymienionych 7 obiektów szkolnych na każdy dzień trwania nauki w szkole na terenie gminy Zławieś Wielka
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywanie, dowożenie i wydawanie do 220 posiłków dziennie dożywianie dzieci w szkołach w okresie od 07 stycznia 2015 do 31 grudnia 2015 r. w tym Zespół Szkół w Złejwsi Wielkiej - ok. 60 porcji Oddział w/w szkoły mieszczący się w Czarnowie - ok. 10 porcji Zespół Szkół w Górsku - ok. 75 porcji Zespół Szkół w Rzęczkowie - ok. 30 porcji Szkoła Podstawowa w Łążynie - ok. 10 porcji Szkoła Podstawowa w Siemoniu - ok. 15 porcji Szkoła Podstawowa w Przysieku - ok.5 porcji inni mieszkańcy gminy - ok. 15 porcji. Posiłki winny być wydawane we wskazanych przez Zamawiającego miejscach - szkołach zlokalizowanych na terenie gminy Zławieś Wielka w ilości 220 porcji codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach ustalanych przez Dyrektorów szkół . Zamawiający zastrzega sobie prawo wskazania jednoznacznie określonej godziny dowozu posiłku mieszczącej się w wyżej wskazanym przedziale godzin. Przez posiłek rozumie się obiad składający się z zupy, drugiego dania oraz kompotu lub soku. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki w formie pełnych obiadów, zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia tekst jednolity Dz. U. z 2010 roku, Nr 136, poz. 914 z późn. zm. łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Posiłki, pod względem technologii wykonania i jakości, spełniać muszą normy określone przez Instytut Żywności i Żywienia Dzieci i Młodzieży, w szczególności posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to ok. 220 liczba ta w ciągu roku szkolnego może ulec zmianie - zmniejszeniu lub zwiększeniu o 20 %, Wykonawca pokrywa wszelkie koszty związane z przygotowaniem, porcjowaniem i wydaniem posiłków, w szczególności koszty zakupu artykułów spożywczych, koszty obsługi i przygotowywania posiłków, koszty uzyskania stosownych zezwoleń, podatków, koszty utrzymania personelu, itp Obiad musi spełniać następujące warunki ilościowe : 1.zupa gramatura nie mniej niż 250 ml i kaloryczność nie mniej niż 200 kcal, 2. drugie danie gramatura nie mniej niż 400 gram i kaloryczność nie mniej niż 600 kcal, - ziemniaki lub ryż, kasza, makaron itp. gramatura nie mniej niż 200 gram - mięso lub ryba gramatura nie mniej niż 100 gram - surówka gramatura od 90-100 gram - kompot, gramatura nie mniej niż 200 ml. Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potrawy nie może powtarzać się w tym samym tygodniu, w tygodniu powinien być dostarczany co najmniej 3 razy obiad z drugim daniem mięsnym lub rybnym oraz 2 razy obiad bezmięsny ( pierogi, naleśniki , kopytka, krokiety ) o gramaturze nie mniejszej niż 400 gram. Do przygotowywania posiłków należy używać produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych, posiadających aktualne terminy ważności, nabytych w źródłach działających zgodnie zobowiązującymi przepisami sanitarnymi i higienicznymi. Wyklucza się serwowanie posiłków przygotowanych na bazie fastfood. Zamawiający nie zezwala również na stosowanie w procesie żywienia następujących produktów: konserw, produktów z glutaminianem sodu, parówek oraz wędlin z dodatkiem preparatów białkowych (soja) i/lub skrobi modyfikowanej. Zupy muszą być gotowane na wywarze mięsno - warzywnym, Zamawiający nie dopuszcza możliwości serwowania zup przygotowanych na bazie proszku . Owoce i warzywa użyte do przygotowania posiłku muszą być świeże lub mrożone, Zamawiający nie dopuszcza możliwości przygotowywania potraw i napojów na bazie suszu. Owoce podawane dzieciom mają być w całości, niedopuszczalne jest dzielenie jednego owocu pomiędzy kilkoro dzieci. Potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych , konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. Do przygotowania posiłku zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli. Wykonawca zobowiązany będzie do opracowania jadłospisu na kolejny tydzień i przekazania Dyrektorom Szkół a do wiadomości Kierownikowi GOPS, najpóźniej na trzy dni przed rozpoczęciem tego tygodnia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do wnioskowania o zmiany jadłospisu, w przypadku nie spełnienia warunków określonych powyżej oraz innych nieprawidłowości. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających jakość przygotowywanych posiłków, pod względem kaloryczności, gramatury, temperatury, itp. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zlawies.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach