Przetargi.pl
Przygotowanie i wydawanie posiłków w postaci obiadów dla dzieci Zespołu Szkół nr 21 we Wrocławiu

Zespół Szkół Nr 21 ogłasza przetarg

  • Adres: 54-152 Wrocław, ul. Piotra Ignuta 28
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 71 373 88 88 , fax. 71 373 88 88
  • Data zamieszczenia: 2013-11-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Nr 21
    ul. Piotra Ignuta 28 28
    54-152 Wrocław, woj. dolnośląskie
    tel. 71 373 88 88, fax. 71 373 88 88
    REGON: 00121973000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://zszk21wroc.edupage.org
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka budżetowa samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i wydawanie posiłków w postaci obiadów dla dzieci Zespołu Szkół nr 21 we Wrocławiu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest: Przygotowanie i wydawanie obiadów dla dzieci Zespołu Szkół nr 21 we Wrocławiu. Posiłki muszą być przygotowywane (proces produkcyjny) na miejscu w pomieszczeniu kuchennym znajdującym się na terenie Zespołu Szkół nr 21 we Wrocławiu przy ul. Piotra Ignuta 28. a)ilość dzieci objętych żywieniem - maksymalnie 235 dzieci dziennie. b)dzieci szkolne - wiek od 5 do 12 lat c)rodzaj posiłków - obiad ( zupa i II danie) + kompot d)szacunkowa ilość obiadów - 49.350 obiadów e)termin realizacji zamówienia - od dnia 02.01.2014 r. do 31.12.2014 r.- za wyjątkiem przerwy świątecznej, wakacyjnej i dni wolnych od nauki. 2.Zamawiający oświadcza, że wskazana ilość obiadów ma charakter szacunkowy, a rzeczywista liczba posiłków wynikać będzie z bieżących potrzeb Zamawiającego i uzależniona będzie od obecności dzieci w szkole. 3.Przygotowanie posiłków musi być zgodne z uwzględnieniem norm określonych w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r (Dz. U. z 2006 r., Nr 171 poz. 1225, z póź. zm.), zalecanymi normami Żywieniowymi dla grup wiekowych dzieci szkolnych (wiek 5 - 12 lat) i spełniać normy określone przez Instytut żywności i żywienia dla Dzieci i Młodzieży. 4.Posiłki muszą być przygotowywane przy bezwzględnym przestrzeganiu zaleceń Głównego Inspektoratu Sanitarnego. 5.Zamawiający wymaga, aby Wykonawca opracował dwa jadłospisy dekadowe uwzględniające wykaz składników oraz ich gramaturę dla danego posiłku (zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych). Jadłospisy powinny być sporządzone wg poniższego wzoru np.: Zupa pieczarkowa z zacierkami (250 ml) Włoszczyzna(80g), pieczarki (50g), cebula (5g) , masło (3g), śmietana 18% (10g), zacierki (30g) II danie: kotleciki drobiowe w otrębach i sezamie: mięso z piersi kurczaka ( 150g), kajzerka (15g), jaj kurze (25g), olej rzepakowy (5g) otręby pszenne (2g),sezam (3g) ziemniaki (100g), surówka z kapusty pekińskiej (50g), jabłko (40g), olej słonecznikowy (5 g), kompot z czarnej porzeczki (200ml): czarna porzeczka mrożona (20g), cukier (5g) 6.Jadłospis musi być urozmaicony, rodzaj potrawy nie może powtarzać się w okresie jednej dekady oraz uwzględniać następujące wymagania: W okresie jednej dekady: -4 razy mięso, w tym 2 x sztuka mięsa w całości, -2 razy ryba, w tym 1 raz w całości (nie mielona), -2 razy dania mączne, -2 razy dania mięsno-warzywne, - 1 raz w dekadzie należy uwzględnić dodatek prozdrowotny (np. pestki dyni,słonecznika, siemię lniane, migdały itp.) minimalna gramatura posiłku; - zupa - nie mniej niż 250 ml, w skład której wchodzi wywar mięsno - warzywny oraz odpowiednie warzywa. -drugie danie: - ziemniaki, kasza, ryż - nie mniej niż 150 g, mięso - ryba - nie mniej niż 120-150g, surówka lub warzywa - nie mniej niż 150 g, kompot - nie mniej niż 200 ml ( należy podać z jakich owoców). 7.Jadłospisy muszą być podpisane przez osobę posiadającą odpowiednie kwalifikacje, tj. dietetyka. 8.W przypadku nie uwzględnienia przez Wykonawcę w przykładowych jadłospisach wymagań określonych pkt. 5- 7 oferta zostanie odrzucona. 9.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 7 do SIWZ. 10.Zamawiający na czas realizacji zamówienia wynajmie Wykonawcy pomieszczenia kuchenne znajdujące się na terenie Zespołu Szkół nr 21 we Wrocławiu. Usługa świadczona będzie na terenie Szkoły. Wszystkie posiłki muszą zachować odpowiednią wartość kaloryczną. Diety wskazane przez przedstawiciela szkoły muszą być bezwzględnie zachowane. 11. Wskazane jest, aby Wykonawcy przed opracowaniem oferty dokonali wizji lokalnej pomieszczeń kuchennych i stołówki w obiekcie Zespołu Szkół nr 21 przy ul Ignuta 28. Zamawiający umożliwi wszystkim Wykonawcom, w wyznaczonym przez siebie terminie przeprowadzenie wizji lokalnej ww. obiektu. Koszt wizji lokalnej ponosi Wykonawca. 12.Zamawiający ze względu na specyfikę przedmiotu niniejszego zamówienia, zastrzega, że Wykonawca nie może powierzyć wykonania zamówienia podwykonawcy w części dotyczącej przygotowania (proces produkcyjny) i wydawania posiłków.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://zszk21wroc.edupage.org
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach