Przetargi.pl
Przygotowanie i wydawanie posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim w 2022 r. wraz z przejęciem pracownika w trybie art. 23(1) Kodeksu pracy

MIEJSKI OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ ogłasza przetarg

  • Adres: 27-400 Ostrowiec Świętokrzyski, ul. Świętokrzyska 22
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 41 2767600
  • Data zamieszczenia: 2022-10-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: MIEJSKI OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ
    ul. Świętokrzyska 22
    27-400 Ostrowiec Świętokrzyski, woj. świętokrzyskie
    tel. 41 2767600
    REGON: 003675862
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopsostrowiec.4bip.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i wydawanie posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim w 2022 r. wraz z przejęciem pracownika w trybie art. 23(1) Kodeksu pracy
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest: świadczenie usługi gastronomicznej w okresie od 1 stycznia 2022 r. do 31 grudnia 2022 r. w zakresie: - przygotowywania i wydawania gorących dwudaniowych posiłków, zwanych dalej posiłkami, w dwóch miejscach będących w dyspozycji Wykonawcy na terenie miasta Ostrowca Świętokrzyskiego dla osób korzystających z pomocy Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowcu Św., zwany w dalszej części MOPS (spożywanie wydanych posiłków odbywa się w tych miejscach),- przygotowania gorących dwudaniowych posiłków, zapakowania w pojemniki jednorazowego użytku i przygotowania do odebrania przez pracowników MOPS do dostarczenia do miejsca zamieszkania osób uprawnionych, które decyzją administracyjną mają przyznane posiłki wraz z dowozem, oraz przejęcie pracownika w trybie art. 23(1) kodeksu pracy, tj. - pomoc kuchenna - 1 osoba, 1 etat.Szczegółowe informacje dot. przejęcia pracownika zawiera Załącznik Nr 7 do SWZ2. Szacunkowa liczba posiłków w okresie od 1 stycznia 2022 r. do 31 grudnia 2022 r.:- liczba posiłków wydawanych w lokalach Wykonawcy - max. 17.120 (ok. 68 posiłków średnio dziennie),- liczba posiłków dostarczanych do miejsca zamieszkania podopiecznych MOPS – max. 4.016 (ok. 16 posiłków średnio dziennie),Łączna maksymalna liczba posiłków: 21.136 sztuk.Wskazana średnia dzienna liczba posiłków jest liczbą orientacyjną i może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu. Przewidywana maksymalna liczba dni żywieniowych: 252 dni robocze.3. Wydawanie posiłków odbywać ma się zgodnie z wymaganiami sanitarnymi Ministerstwa Zdrowia i Głównego Inspektora Sanitarnego, zgodnie z wytycznymi obowiązującymi podczas panowania pandemii COVID-19.4. Zamawiający zastrzega sobie:1) prawo zmiany umowy w zakresie zmiany liczby zamówionych posiłków, a w konsekwencji zmniejszenie wartości wynagrodzenia Wykonawcy za zrealizowanie przedmiotu zamówienia w sytuacji zmiany przepisów o pomocy społecznej, mającej wpływ na uprawnienia do otrzymania pomocy w postaci dożywiania, zmniejszenia liczby osób objętych pomocą w postaci dożywiania, odbioru posiłków przez mniejszą liczbę osób niż liczba osób uprawnionych. Stosowne zmiany zostaną wprowadzone aneksami do umowy,2) prawo do ograniczenia zakresu zamówienia do 70% wielkości świadczenia stron, tj. do 14795 posiłków,3) możliwości przesunięć ilościowych posiłków w przypadku zaistnienia takich potrzeb, pod warunkiem, iż przesunięcia te nie przekroczą maksymalnej liczby posiłków, a tym samym maksymalnej kwoty wynagrodzenia ustalonej w umowie.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do weryfikacji wskazanych miejsc, pod względem przygotowania do realizacji zamawianej usługi, przed zawarciem umowy oraz przez cały okres realizacji zamówienia.6. Miejsca do wydawania posiłków powinny spełniać dla osób poruszających się na wózku inwalidzkim lub przy pomocy kul, balkonika, itp. i dla osób słabowidzących lub niewidomych minimalne wymagania służące zapewnieniu dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami, określone w art.6 pkt 1 ustawy z dnia 19 lipca 2019 r. o zapewnieniu dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami (t.j. Dz.U. z 2020 r. poz. 1062). Zamawiający określa minimalne standardy w zakresie dostępności architektonicznej jakie mają spełniać miejsca do wydawania posiłków:a) wejście o szerokości 90 cm bez ograniczeń progowych, b) w sytuacji gdy do miejsca wydawania posiłków prowadzą schody, zapewnienie osobom poruszającym się na wózkach inwalidzkich, przy pomocy kul, balkonika, itp. dostępu poprzez przystosowany podjazd dla osób niepełnosprawnych lub platformę przyschodową lub windę lub schodołaz,c) zapewnienie osobom niewidomym i słabowidzącym informacji na temat rozkładu pomieszczeń w miejscach do wydawania posiłków w sposób wizualny i dotykowy poprzez zastosowanie oznaczeń w Alfabecie Braille’a - oznaczeń kontrastowych lub w druku powiększonym, d) zapewnienie osobie słabowidzącej lub niewidomej możliwości wejścia z psem asystującym, o którym mowa w art. 2 pkt 11 ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych (Dz. U. z 2021 r. poz. 573, z późn. zm.).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach