Gmina Sulechów ogłasza przetarg
- Adres: 66100 Sulechów, Plac Ratuszowy
- Województwo: lubuskie
- Telefon/fax: tel. 683 851 120 , fax. 683 854 686
- Data zamieszczenia: 2017-04-05
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Sulechów
Plac Ratuszowy 6
66100 Sulechów, woj. lubuskie
tel. 683 851 120, fax. 683 854 686
REGON: 52676500000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników projektu „Lepsze jutro” realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze – część I - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Opis przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązuje się do realizacji zamówienia pn. Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników projektu „Lepsze jutro” realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze – część I, polegającego na przygotowywaniu i wydawaniu posiłków dwudaniowych uczestnikom projektu „Lepsze jutro” (do 7. osób dziennie - dalej "uczestnicy"), w lokalu Wykonawcy na terenie miasta Sulechowa, w dni robocze (od poniedziałku do piątku) w godzinach od 14.00 do 15.00, w maksymalnej ilości do 1.610 posiłków, w okresie: 1) od 2 maja do 31 maja 2017 r. (21 dni roboczych) - 147 posiłków, 2) od 1 czerwca do 30 czerwca 2017 r. (21 dni roboczych) – 147 posiłków, 3) od 1 lipca do 31lipca 2017 r. (21 dni roboczych) – 147 posiłków 4) od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2017 r. (22 dni robocze) - 154 posiłki, 5) od 1 września do 29 września 2017 r. (21 dni roboczych) – 147 posiłków, 6) od 2 października do 31 października 2017 r. (22 dni robocze) – 154 posiłki 7) od 2 listopada do 30 listopada 2017 r. (20 dni roboczych) – 140 posiłków, 8) od 1 grudnia do 29 grudnia 2017 r. (19 dni roboczych) – 133 posiłki, 9) od 2 stycznia do 31 stycznia 2018 r. (21 dni roboczych) – 147 posiłków, 10) od 1 lutego do 28 lutego 2018 r. (20 dni roboczych) – 140 posiłków, 11) od 1 marca do 30 marca 2018 r. (22 dni robocze) – 154 dni robocze, z zastrzeżeniem postanowień ust. 2 poniżej. 2. Określone w ust. 1 ilości posiłków są wartościami maksymalnymi. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia ilości posiłków w zależności od terminu rozpoczęcia realizacji umowy, liczby osób uprawnionych do otrzymywania posiłków oraz osób obecnych w danym dniu na zajęciach. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości przewidzianych posiłków. Wykonawca przyjmuje powyższe do wiadomości i zrzeka się wszelkich roszczeń w tym względzie. 3. Wykonawca zobowiązuje się do: 1) przygotowania, przechowywania i wydawania uczestnikom posiłków w lokalu gastronomicznym określonym w § 3 ust. 1 projekcie umowy, zgodnie z zasadami określonymi w obowiązujących przepisach, a w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594 - tekst jednolity ze zmianami), rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności, Rozporządzeniu (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U. UE L 139 z dnia 30 kwietnia 2004 r.) oraz innych obowiązujących przepisów w zakresie żywienia; 2) przestrzegania realizacji zaleceń Sanepidu, Państwowej Inspekcji Pracy, służb ppoż, systemu HACCP; itp.; 3) przygotowywania, przechowywania i wydawania posiłków z zachowaniem wymogów sanitarno-epidemiologicznych w zakresie personelu i warunków produkcji oraz ponoszenia odpowiedzialności za ich przestrzeganie. Personel Wykonawcy musi posiadać odpowiednie zaświadczenia dokumentujące dopuszczenie do pracy przy żywieniu zbiorowym oraz ważne książeczki zdrowia dla celów sanitarno-epidemiologicznych. 4. Lokal gastronomiczny, w którym będą przygotowywane i wydawane posiłki, musi spełniać wszystkie wymagania stawiane w tym zakresie zakładom zbiorowego żywienia przez właściwą stację sanitarno- epidemiologiczną i na tę okoliczność Wykonawca, najpóźniej w dniu podpisania umowy, przedłoży aktualną decyzję powiatowego inspektora sanitarnego zatwierdzającą zakład do prowadzenia działalności gastronomicznej objętej przedmiotem zamówienia. 5. Wykonawca zobowiązuje się do przygotowywania i wydawania posiłków według następujących zasad: 1) wydawanie ciepłych posiłków - przez ciepły posiłek Zamawiający rozumie każdy posiłek, którego temperatura jest nie niższa niż 63oC, 2) posiłki muszą odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. punktach zbiorowego żywienia 3) posiłki powinny być przygotowane w dniu ich wydania, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów, z uwzględnieniem świeżych warzyw sezonowych, posiadających aktualne terminy ważności; 4) posiłek powinien być wydawany w formie dwudaniowej tzn. zupy – 400 g oraz drugiego dania mięsnego lub jarskiego – 300 g (do wyboru przez uczestnika). 6. Każdego dnia obowiązywania umowy upoważniony przedstawiciel Zamawiającego kontaktował się będzie z Wykonawcą z odpowiednim wyprzedzeniem celem wskazania czy uczestnicy korzystać będą w danym dniu z posiłków, sprecyzowania liczby uczestników, którzy danego dnia korzystać będą z posiłków oraz dokonania wyboru stosownie do ust. 1 lit. e powyżej. Wykonawca zobowiązany jest zastosować się do informacji wskazanych przez Zamawiającego zgodnie z postanowieniem poprzedzającym. 7. Posiłki wydawane będą uczestnikom za okazaniem bonów dostarczonym im przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest zatrzymać bony, o których mowa powyżej, i załączyć ich komplet do rozliczenia z Zamawiającym. Bony stanowią wyłączny dowód wydania uczestnikom posiłków. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- „Usługa całodobowego żywienia pacjentów”
Dodano: 2024-03-21 - Przygotowanie, wydawanie i dowożenie gorących posiłków jednodaniowych dla podopiecznych Gorzowskiego Centrum Pomocy Rodzinie
Dodano: 2024-02-18 - „Usługa cateringowa w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków jednodaniowych dla uczniów SP2 w roku szkolnym 2023/2024 w okresie luty – czerwiec 2024 ”
Dodano: 2024-01-08 - Przygotowanie, wydawanie i dowożenie gorących posiłków jednodaniowych dla podopiecznych Gorzowskiego Centrum Pomocy Rodzinie
Dodano: 2024-01-02 - „Świadczenie usług cateringowych w zakresie żywienia zbiorowego uczniów SP 9 w roku szkolnym 2023/2024”
Dodano: 2023-09-07 - „Usługa cateringowa – przygotowanie oraz dostarczenie gorących posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Nr 4 w Krośnie Odrzańskim ul. Pułaskiego 3”
Dodano: 2023-09-04 - Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla dzieci i młodzieży uczęszczających do Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Sulęcinie w okresie od dnia 01.01.2023 r. do 31.12.2023 r.
Dodano: 2023-01-19 - „Kompleksowe świadczenie usług żywienia pacjentów”
Dodano: 2022-11-09 - dostawy obiadów i napoi posiłków do Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Centrum Leczenia Dzieci i Młodzieży w Zaborze – 2021/2022,
Dodano: 2022-09-29 - Przygotowanie i dowóz posiłków do Żłobka Gminnego w Drezdenku
Dodano: 2021-01-26