Dom Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Szczutowie ogłasza przetarg
- Adres: 09-227 Szczutowo, ul. 3 Maja 116
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-02-23
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Szczutowie
ul. 3 Maja 116
09-227 Szczutowo, woj. mazowieckie
REGON: 611333935 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsszczutowo.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dystrybucja całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Szczutowie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowaniu i dystrybucji przez Wykonawcę całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Szczutowie (zwanego dalej DPS lub Domem) na bazie wynajmowanych pomieszczeń kuchennych wraz z wyposażeniem.. Usługa obejmuje cały kompleks spraw związanych z prowadzeniem kuchni w tym przejęcie pełnej odpowiedzialności za zatrudnionych pracowników, produkcję, jej jakość, stan higieniczno – sanitarny pomieszczeń i urządzeń, prowadzenie dokumentacji HACCP, kontakty z Sanepidem, mycie i wyparzanie naczyń ze stołówki, przygotowywanie i dystrybucję posiłków, itp.. W DPS będzie przebywało średnio 60 mieszkańców.Liczba osób żywionych nie jest stała. Może zmieniać się okresowo, gdyż jest zależna od stanu zdrowia mieszkańców, wyjazdów na urlopy i stanu obłożenia Domu. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia ilości posiłków, w zależności od ilości mieszkańców przebywających w DPS. Z tego powodu Wykonawca nie będzie występował z żadnymi roszczeniami. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia określonymi odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz zaleceniami lekarza.Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie z uwzględnieniem dziennych racji pokarmowych, wartości kalorycznej, zawartości składników odżywczych określonych przez Instytut Żywności i Żywienia oraz zgodnie z ustalonymi przez Zamawiającego dietami:1) dieta podstawowa (średnio 46 osób),2) dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu i jej modyfikacje (średnio 20 osób), w tym dieta łatwostrawna o zmienionej konsystencji ( średnio 2-3 osoby) np.: miksy – tj. na obiad miksy „dwudaniowa”; powinna zawierać mięso, w sytuacji gdy drugie danie jest potrawą mączną,3) dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (średnio 4 osoby) – cukrzycowa (3 podstawowe posiłki dziennie plus 2 dodatkowe posiłki w tym jeden zawierający 50 g wędliny),4) kleik i „marchwianka” na żądanie Zamawiającego (zapotrzebowanie incydentalne),5) inne w zależności od zaleceń lekarza.Dla diety o zmienionej konsystencji wysokobiałkowej każdy ze składników posiłku musi być zmiksowany oddzielnie i podawany jako oddzielny produkt. Zamawiający wymaga, aby potrawy przygotowywane były na bieżąco, tj. bez wykorzystywania nadwyżek produkcyjnych z dnia poprzedniego. Zamawiający zabrania przechowywania nadwyżek produkcyjnych w dzierżawionych przez Wykonawcę pomieszczeniach DPS. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości 5 000,00 PLN (słownie: pięć tysięcy złotych 00/100) przed upływem terminu składania ofert określonym w niniejszej SWZ.Wadium może być wniesione w jednej lub kilku formach wskazanych w art. 97 ust. 7 ustawy Pzp tj.:1) pieniądzu – przelewem na konto Zamawiającego w Banku Spółdzielczym w Starej BiałejO/Sierpc numer : 74 9015 0001 2005 0000 0909 0004 z podaniem tytułu: „Wadium – Przygotowanie i dystrybucja całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Szczutowie”.2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo – kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym;3) gwarancjach bankowych;4) gwarancjach ubezpieczeniowych;5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz.U. z 2022 r. poz. 2080).4. Wykonawca przekazuje potwierdzenie wniesienia wadium wraz z ofertą w postaci oryginału poręczenia lub gwarancji;
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale IX SWZ oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej4) zdolności technicznej lub zawodowej
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-03-03
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie kompleksowych usług codziennego całodobowego żywienia pacjentów
Dodano: 2024-04-12 - Świadczenie usług cateringowych podczas wydarzeń organizowanych w Narodowym Instytucie Kultury i Dziedzictwa Wsi
Dodano: 2024-04-04 - Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Publicznego Przedszkola Nr 1 „Zielony Dinek” w Ząbkach
Dodano: 2024-03-24 - Świadczenie usług zapewnienia całodobowego żywienia pacjentów Warszawskiego Szpitala Południowego sp. z o.o. przy ul. rtm. W. Pileckiego 99 w Warszawie
Dodano: 2024-03-21 - „Przygotowanie i dostawa obiadów dla dzieci w oddziale przedszkolnym przy ul. Warszawskiej 27 w Mszczonowie w 2024 roku”
Dodano: 2024-02-27 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla klientów Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego, w okresie od 01.04.2024 r. do 31.12.2024 r.
Dodano: 2024-02-27 - Świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennego wyżywienia z uwzględnieniem diet i kaloryczności dla pacjentów Szpitala Świętej Trójcy, Centrum Zdrowia Psychicznego oraz ZPO w Płocku.
Dodano: 2024-02-20 - Usługa cateringowa dla gości Gali XXIV Plebiscytu na najlepszych sportowców Warszawy 2023 roku.
Dodano: 2024-02-08 - Świadczenie usługi zbiorowego żywienia mieszkańców Domu Pomocy Społecznej ul Wójtowska 13, 00-224 Warszawa
Dodano: 2024-02-06 - Dożywianie dzieci i osób dorosłych na terenie gminy Zbuczyn w 2024 r.
Dodano: 2024-01-31