Przetargi.pl
Przygotowanie i dowóz posiłków dla Domu Dziecka w Szklarskiej Porębie

Dom Dziecka im. Marii Konopnickiej ogłasza przetarg

  • Adres: 58-580 Szklarska Poręba, ul. Bronka Czecha
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 75 717 21 06 , fax. 75 717 21 06
  • Data zamieszczenia: 2020-11-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Dziecka im. Marii Konopnickiej
    ul. Bronka Czecha 22
    58-580 Szklarska Poręba, woj. dolnośląskie
    tel. 75 717 21 06, fax. 75 717 21 06
    REGON: 23090160100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.domdziecka.eu
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Przedszkole

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dowóz posiłków dla Domu Dziecka w Szklarskiej Porębie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dowóz posiłków dla wychowanków Domu Dziecka w Szklarskiej Porębie w wieku od 3-18 lat. W dni nauki szkolnej przygotowane posiłki powinny być dostarczone do placówki: śniadania do godziny 6.30, obiady do godziny 14.00, kolacje do godziny 17.00. W dni wolne od nauki szkolnej i świąteczne posiłki powinny być dostarczone: śniadania do godziny 8.00. obiady do godziny 14.00-14.30, kolacje do godziny 17.00. Drugie śniadania powinny być dostarczane wraz z pierwszym śniadaniem. Drugie śniadania są przygotowywane codziennie, zarówno w dni nauki szkolnej jak i w pozostałe dni. 2. W razie konieczności, dla dzieci chorych posiłki powinny być przygotowane zgodnie z określoną dietą (według zaleceń lekarza). 3. Zamawiający zobowiązuje się do zgłaszania ilości dzieci w celu przygotowania posiłków najpóźniej do godziny 14.00 dnia poprzedzającego ich dostarczenie, drogą elektroniczną na adres e-mail podany przez Wykonawcę. 4. Posiłki powinny być dostarczane z podziałem na 2 grupy w ilościach wg zgłoszenia, o którym mowa w § 4 pkt 3 Posiłki dowożone są zgodnie z obowiązującym jadłospisem (dostarczanym codziennie przy śniadaniu) i wg specyfikacji ilościowej posiłków dostarczanej codziennie do placówki. Posiłki powinny być dostarczane do placówki w odpowiednich termosach Wykonawcy, osobno dla każdej grupy, z zachowaniem odpowiedniej temperatury zgodnie z przepisami. Zamawiający posiada własne naczynia stołowe i sztućce. 5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć posiłki zgodnie z obowiązującymi przepisami BHP, HACCP i SANEPID-u. 5.1. W przypadku nieprawidłowości w dowożonych posiłkach, Zamawiający zgłasza telefonicznie o ich wadliwości Wykonawcy, który zobowiązuje się do usunięcia wadliwych posiłków w ciągu 3 godzin od zgłoszenia do wysokości ilości zakwestionowanych posiłków. 5.2. W przypadku stwierdzonych nieprawidłowości w sposobie dostarczanych posiłków, a także w ilościach niezgodnych z zamówieniem, Zamawiający zgłasza reklamację na piśmie do Wykonawcy w celu usunięcia nieprawidłowości. W przypadku braku reakcji ze strony Wykonawcy, Zamawiający ma możliwość wypowiedzenia umowy, z zachowaniem okresu wypowiedzenia. 6. Wykonawca posiłków jako wytwórca odpadów powstałych w wyniku świadczenia usług cateringowych, jest zobowiązany do odbioru z Domu Dziecka nieskonsumowanych resztek posiłków w specjalnych pojemnikach, zgodnie z obowiązującymi przepisami o odpadach. 7. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załączniki nr 1 do umowy. Wykonawca przygotowując ofertę powinien uwzględnić także Załącznik nr 2 Średnia ważona grupy oraz Załącznik nr 3 – zalecenia dotyczące kaloryczności. 8. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć posiłki do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego. 9. Każdy samochód, w którym będą dostarczane posiłki musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych posiłków. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy posiłków.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony jeżeli wykonawca wykaże że posiada aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, zezwalającą na prowadzenie działalności w zakresie żywienia zbiorowego wydaną na podstawie Ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2019.1252);
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Formularz ofertowy Pełnomocnictwo jesli konieczne wymagane Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach