Przetargi.pl
Przygotowanie i dowóz posiłków

Centrum Opieki Nad Dzieckiem ogłasza przetarg

  • Adres: 58-580 Szklarska Poręba, ul. Bronka Czecha 22 lokal 3
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-12-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Opieki Nad Dzieckiem
    ul. Bronka Czecha 22 lokal 3
    58-580 Szklarska Poręba, woj. dolnośląskie
    REGON: 387731880
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dowóz posiłków
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dowóz posiłków dla wychowanków 2 placówek mieszczących się w jednym budynku:I. Placówka Opiekuńczo-Wychowawcza „Iskierka”ul. B. Czecha 22/158-580 Szklarska PorębaWychowankowie wieku od 5-18 lat. W dni nauki szkolnej przygotowane posiłki powinny być dostarczone do placówki: śniadania do godziny 6.30, obiady do godziny 14.00, kolacje do godziny 17.00. W dni wolne od nauki szkolnej i świąteczne posiłki powinny być dostarczone: śniadania do godziny 8.00. obiady do godziny 14.00-14.30, kolacje do godziny 17.00. Drugie śniadania powinny być dostarczane wraz z pierwszym śniadaniem. Drugie śniadania są przygotowywane codziennie, zarówno w dni nauki szkolnej jak i w pozostałe dni.1. W razie konieczności, dla dzieci chorych posiłki powinny być przygotowane zgodnie z określoną dietą (według zaleceń lekarza).2. Zamawiający zobowiązuje się do zgłaszania ilości dzieci w celu przygotowania posiłków najpóźniej do godziny 14.00 dnia poprzedzającego ich dostarczenie, drogą elektroniczną na adres e-mail podany przez Wykonawcę.3. Dowożone posiłki muszą być zgodnie z obowiązującym jadłospisem (dostarczanym codziennie przy śniadaniu) i wg specyfikacji ilościowej posiłków dostarczanej codziennie do placówki. Posiłki powinny być dostarczane do placówki w odpowiednich termosach Wykonawcy, z zachowaniem odpowiedniej temperatury zgodnie z przepisami. Placówka posiada własne naczynia stołowe i sztućce.4. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć posiłki zgodnie z obowiązującymi przepisami BHP, HACCP i SANEPID-u.5. W przypadku nieprawidłowości w dowożonych posiłkach, Zamawiający zgłasza telefonicznie o ich wadliwości Wykonawcy, który zobowiązuje się do usunięcia wadliwych posiłków w ciągu 3 godzin od zgłoszenia do wysokości ilości zakwestionowanych posiłków.6.W przypadku stwierdzonych nieprawidłowości w sposobie dostarczanych posiłków, a także w ilościach niezgodnych z zamówieniem, Zamawiający zgłasza reklamację na piśmie do 7.Wykonawcy w celu usunięcia nieprawidłowości. W przypadku braku reakcji ze strony Wykonawcy, Zamawiający ma możliwość wypowiedzenia umowy, z zachowaniem okresu wypowiedzenia.8. Wykonawca posiłków jako wytwórca odpadów powstałych w wyniku świadczenia usług cateringowych, jest zobowiązany do odbioru we własnych pojemnikach z POW ISKIERKA resztek posiłków zgodnie z obowiązującymi przepisami o odpadach. Pojemniki na odpady należy dostarczyć i odebrać każdego dnia.9. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załączniki nr 1 do umowy. Wykonawca przygotowując ofertę powinien uwzględnić także Załącznik nr 2 Średnia ważona grupy oraz Załącznik nr 3 – zalecenia dotyczące kaloryczności.10. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć posiłki do placówki własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego.11. Każdy samochód, w którym będą dostarczane posiłki musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych posiłków. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy posiłków.II. Placówka Opiekuńczo-Wychowawcza „Płomyk”ul. B. Czecha 22/258-580 Szklarska Poręba Wychowankowie w wieku od 5-18 lat. W dni nauki szkolnej przygotowane posiłki powinny być dostarczone do placówki: śniadania do godziny 6.30, obiady do godziny 14.00, kolacje do godziny 17.00. W dni wolne od nauki szkolnej i świąteczne posiłki powinny być dostarczone: śniadania do godziny 8.00. obiady do godziny 14.00-14.30, kolacje do godziny 17.00. Drugie śniadania powinny być dostarczane wraz z pierwszym śniadaniem. Drugie śniadania są przygotowywane codziennie, zarówno w dni nauki szkolnej jak i w pozostałe dni.1. W razie konieczności, dla dzieci chorych posiłki powinny być przygotowane zgodnie z określoną dietą (według zaleceń lekarza).2. Zamawiający zobowiązuje się do zgłaszania ilości dzieci w celu przygotowania posiłków najpóźniej do godziny 14.00 dnia poprzedzającego ich dostarczenie, drogą elektroniczną na adres e-mail podany przez Wykonawcę.3. Posiłki powinny być dostarczane w ilościach wg zgłoszenia, o którym mowa w § 4 pkt 3 Posiłki dowożone są zgodnie z obowiązującym jadłospisem (dostarczanym codziennie przy śniadaniu) i wg specyfikacji ilościowej posiłków dostarczanej codziennie do placówki. Posiłki powinny być dostarczane do placówki w odpowiednich termosach Wykonawcy, z zachowaniem odpowiedniej temperatury zgodnie z przepisami. Placówka posiada własne naczynia stołowe i sztućce.4. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć posiłki zgodnie z obowiązującymi przepisami BHP, HACCP i SANEPID-u.5. W przypadku nieprawidłowości w dowożonych posiłkach, Zamawiający zgłasza telefonicznie o ich wadliwości Wykonawcy, który zobowiązuje się do usunięcia wadliwych posiłków w ciągu 3 godzin od zgłoszenia do wysokości ilości zakwestionowanych posiłków.6. W przypadku stwierdzonych nieprawidłowości w sposobie dostarczanych posiłków, a także w ilościach niezgodnych z zamówieniem, Zamawiający zgłasza reklamację na piśmie do Wykonawcy w celu usunięcia nieprawidłowości. W przypadku braku reakcji ze strony Wykonawcy, Zamawiający ma możliwość wypowiedzenia umowy, z zachowaniem okresu wypowiedzenia.7. Wykonawca posiłków jako wytwórca odpadów powstałych w wyniku świadczenia usług cateringowych, jest zobowiązany do odbioru we własnych pojemnikach z POW PŁOMYK resztek posiłków zgodnie z obowiązującymi przepisami o odpadach. Pojemniki na odpady należy dostarczyć i odebrać każdego dnia.8. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załączniki nr 1 do umowy. Wykonawca przygotowując ofertę powinien uwzględnić także Załącznik nr 2 Średnia ważona grupy oraz Załącznik nr 3 – zalecenia dotyczące kaloryczności.9. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć posiłki do POW PŁOMYK własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego.10. Każdy samochód, w którym będą dostarczane posiłki musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych posiłków. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy posiłków.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach