Przetargi.pl
„Przygotowywanie i dostarczanie posiłków (usługa cateringowa) dla dzieci i młodzieży uczęszczających do szkół podstawowych na terenie gminy Bolków w 2024 roku”

GMINNO-MIEJSKI ZESPÓŁ OBSŁUGI SZKÓŁ W BOLKOWIE ogłasza przetarg

  • Adres: 59-420 Bolków, ul. Bolka 8B
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 757413270
  • Data zamieszczenia: 2023-12-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: GMINNO-MIEJSKI ZESPÓŁ OBSŁUGI SZKÓŁ W BOLKOWIE
    ul. Bolka 8B
    59-420 Bolków, woj. dolnośląskie
    tel. 757413270
    REGON: 001179343
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zoszbolkow.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Przygotowywanie i dostarczanie posiłków (usługa cateringowa) dla dzieci i młodzieży uczęszczających do szkół podstawowych na terenie gminy Bolków w 2024 roku”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczania gotowych posiłków w formie jednego dania (catering) - 3 razy w tygodniu drugie danie i 2 razy w tygodniu zupa z wkładką, dla określonej grupy dzieci i młodzieży uczęszczających do szkół podstawowych znajdujących się na terenie gminy Bolków.Usługa cateringowa obejmuje:1) Przygotowanie i dostawę gotowych posiłków dla grupy średnio 79 dzieci w wieku przedszkolnym (3 - 6 lat) – jedno danie (3 razy w tygodniu drugie danie i 2 razy w tygodniu zupa z wkładką); 2) Przygotowanie i dostawę gotowych posiłków dla grupy średnio 131 uczniów (w wieku 7-15 lat) uczęszczających do szkół podstawowych – jedno danie (3 razy w tygodniu drugie danie i 2 razy w tygodniu zupa z wkładką).We wszystkich szkołach znajdują się jadalnie przystosowane do wydawania posiłków.Posiłki należy dostarczać:- w termosach, z których będą wydawane do naczyń jednorazowych lub jeżeli posiłek będzie trzyskładnikowy w naczyniach jednorazowych - dotyczy Szkoły Podstawowej w Kaczorowie, Lipie i Sadach Górnych,- w termosach, z których będą wydawane do naczyń Zamawiającego – dotyczy oddziału przedszkolnego Szkoły Podstawowej w Bolkowie (około 55 posiłków),- w naczyniach jednorazowych (posiłki gotowe do wydania) – dotyczy Szkoły Podstawowej w Bolkowie. Nazwy i kody CPV przedmiotu zamówienia: 55322000-3 Usługi gotowania posiłków, 55520000-1 Usługi dostarczania posiłków, 55523100-3 Usługi w zakresie posiłków szkolnych, 55524000-9 Usługi dostarczania posiłków do szkół. Szacunkowa dzienna liczba posiłków: Szkoła Podstawowa w Bolkowie ok. 120, Szkoła Podstawowa w Kaczorowie ok. 45, Szkoła Podstawowa w Lipie ok. 30, Szkoła Podstawowa w Sadach Górnych ok. 15, łącznie 210 posiłków dziennie.Podane ilości zamawianych posiłków (obiadów) są wielkościami szacunkowymi - w związku z nieprzewidzianym wzrostem lub spadkiem liczby dzieci korzystających z obiadów w trakcie trwania roku szkolnego, Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia lub zmniejszenia ilości zamawianych obiadów, w stosunku do ilości określonych w umowie. Okoliczność taka nie może być powodem wypowiedzenia umowy oraz stanowić podstawy do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw.Liczba posiłków może ulegać zmianie i uzależniona będzie od frekwencji dzieci/uczniów. Sposób i termin przekazywania informacji o liczbie posiłków na dany dzień zostanie uzgodniony z Wykonawcą przed rozpoczęciem realizacji zamówienia. Umowa zostanie zawarta na czas określony: od dnia podpisania umowy do dnia 31 grudnia 2024 r. Rozpoczęcie realizacji przedmiotu umowy nastąpi w styczniu 2024 r. nie później niż w terminie dwóch tygodni od podpisania umowy, a we wrześniu 2024 r. nie później niż w terminie dwóch tygodni od rozpoczęcia roku szkolnego 2024/2025.Dostawy posiłków będą odbywały się dniach roboczych tj. dni nauki szkolnej od poniedziałku do piątku, za wyjątkiem dni świątecznych, ferii zimowych, wakacji i innych przerw w pracy szkoły. Szacunkowo przyjęto 180 dni realizacji zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Warunki udziału w postępowaniu dotyczą:1) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym. Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2) Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów. Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.3) Sytuacji ekonomicznej lub finansowej.Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.4) Zdolności technicznej lub zawodowej.W celu spełnienia ww. warunku udziału w postępowaniu, Wykonawca może polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych.Zdolności zawodowe - w odniesieniu do tych zdolności, tj. doświadczenia, Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie mogą polegać na zdolnościach tych z Wykonawców, którzy wykonują usługi cateringowe, do realizacji których posiadają uprawnienia. W takim przypadku Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie dołączają do oferty:a) oświadczenie, z którego wynika, że usługi wykonają poszczególni Wykonawcy. (załącznik nr 4 do SWZ) orazb) wykaz wykonanych usług zawierający informacje, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonywał lub wykonuje minimum 1 usługę na podstawie umowy, polegającą na przygotowywaniui dostarczaniu posiłków dla przedszkola lub szkoły podstawowej przez okres ciągły minimum 1 roku szkolnego lub 1 roku kalendarzowego dla określonej ilości dzieci/uczniów nie mniejszej jak 80 osób. (załącznik nr 5 do SWZ)Zdolności techniczne:a) Wykonawca dysponuje co najmniej jednym samochodem do przewozu żywności, zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami w tym zakresie. (załącznik nr 6 do SWZ) lubb) Wykonawca może polegać na zdolnościach technicznych podmiotów udostępniających zasoby, składając wraz z ofertą, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca, realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. (załącznik nr 7 SWZ)1. 2. Uwaga: Po upływie terminu składania ofert, Wykonawca nie może powoływać się na zdolności lub sytuację podmiotów udostępniających zasoby, jeżeli na etapie składania ofert nie polegał on w danym zakresie na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby.1. 3. Zamawiający może, oceniając zdolność techniczną lub zawodową, na każdym etapie postępowania, uznać, że Wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez Wykonawcę sprzecznych interesów, w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych Wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze Wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia zgodnie z art. 116 ust. 2 ustawy Pzp.2. Zamawiający, na podstawie art. 95 ustawy Pzp wymaga, aby Wykonawca, do realizacji czynności związanych z wykonaniem przedmiotu zamówienia, zatrudniał na podstawie umowy o pracę osoby wykonujące czynności związane z realizacją zamówienia, które polegają na Wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r., Kodeks Pracy (Dz. U. z 2023 r., poz. 1465), na okres co najmniej równy okresowi realizacji usługi cateringowej w ramach przedmiotu umowy, tj.: od dnia rozpoczęcia realizacji ww. usługi do dnia jej zakończenia.2. 1. Sposób dokumentowania zatrudnienia osób wykonujących określone przez Zamawiającego czynności oraz uprawnienia Zamawiającego w zakresie kontroli spełnienia przez Wykonawcę wymagań oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań określają zapisy postanowień umowy.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-12-20

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach