Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa posiłków szkolnych dla uczniów szkół na terenie gminy Piecki

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Pieckach ogłasza przetarg

  • Adres: 11-710 Piecki, pl. 1 Maja 6
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 89 742 11 26 , fax. 89 742 21 44
  • Data zamieszczenia: 2013-08-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Pieckach
    pl. 1 Maja 6 6
    11-710 Piecki, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 89 742 11 26, fax. 89 742 21 44
    REGON: 00444963600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gopspiecki.strefa.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa posiłków szkolnych dla uczniów szkół na terenie gminy Piecki
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: Przygotowanie prognozowanej liczby 330 posiłków dziennie (+/- 10%), następującego rodzaju:poniedziałek:zupa (300 ml) + bułka (60g), wtorek: drugie danie, mięsne (np. kotlet / kurczak itp. - 100 g) + surówka (100 g) + ziemniaki, ryż, makaron, kasza itp. - 200 g), środa:zupa (300 ml) + bułka (60 g), czwartek:danie drugie bezmięsne, (np. naleśniki, pierogi, pyzy, placki itp.-300 g), piątek:zupa (300 ml) + bułka (60 g) Dostawa gorących posiłków do szkół na terenie gminy Piecki ( w godzinach ustalonych z dyrektorami szkół) w tym:Gimnazjum w Pieckach, Szkoła Podstawowa w Pieckach, Szkoła Podstawowa w Nawiadach, Szkoła Podstawowa w Krutyni, Szkoła Podstawowa w Starych Kiełbonkach,Szkoła Podstawowa w Dłużcu. Zamawiający wymaga, aby surowcowy, uśredniony tzw. wsad do kotła umożliwiający wyprodukowanie gorącego posiłku o charakterze obiadu jednodaniowego, z uwzględnieniem wymogów niniejszej specyfikacji, nie był niższy niż 3,50 zł brutto licząc w cenach hurtowych. Wykonawca zobowiązany jest do: dostarczania posiłków odpowiednim pojazdem, przystosowanym do tego typu usług (catering), posiadania aktualnych badań lekarskich, niezbędnych przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością dla osób, które będą uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia,zapewnienia różnorodności zup i drugich dań z zachowaniem norm kaloryczności według zasad racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży, przygotowywania jadłospisów które opierały się będą na wykorzystaniu sezonowości występowania produktów, z wykorzystaniem mięsa wieprzowego, filetów z kurczaka i filetów rybnych o wyżej określonej gramaturze, dostarczania jadłospisów na dany miesiąc do każdego 28 dnia miesiąca poprzedzającego wydawanie posiłków, przygotowania posiłków zgodnie z wcześniej sporządzonym jadłospisem (z zachowaniem zasad racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży),dostarczania gorących posiłków do szkół w sposób zapewniający odpowiednie warunki higieniczno - sanitarne,odbioru resztek i odpadów pokonsumpcyjnych, dostarczania gorącej zupy i gorącego drugiego dania w pojemnikach termoizolacyjnych lub termosach. Temperatura posiłków nie może być niższa niż 60oC. Zamawiający zastrzega sobie u Wykonawcy możliwość wykupienia posiłków przez uczniów nie objętych dożywianiem, w cenie podanej w złożonej ofercie. Liczba posiłków może ulec zwiększeniu (+/- 10 %) lub zmniejszeniu (+/- 10 %) w trakcie realizacji umowy, w zależności od liczby dzieci objętych dożywianiem. Klauzula społeczna: Wykonawca przy realizacji zamówienia zatrudni 1 bądź 2 osoby bezrobotne na podstawie skierowania powiatowego urzędu pracy, zgodnie z ustawą z dnia 20 kwietnia 2004r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (Dz. U. z 2013 r. poz. 674 z późn.zm.).Zatrudnienie przy realizacji zamówienia powinno trwać do końca jego realizacji; w przypadku rozwiązania stosunku pracy przez bezrobotnego lub przez pracodawcę przed zakończeniem tego okresu, wykonawca będzie obowiązany do zatrudnienia na to miejsce innego bezrobotnego.Wykonawca, na etapie wykonywania zamówienia, przedstawia zamawiającemu zgłoszenia ofert pracy zamieszczone w powiatowym urzędzie pracy; skierowania bezrobotnych przez pup do pracodawcy oraz umowy o pracę.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Proponowane menu
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gopspiecki.strefa.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach