Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa posiłków do punktów przedszkolnych w Kamionce i Przybysławicach w ramach projektu p.n. Moje przedszkole.

Zespół Ekonomiczno-Administracyjny Szkół w Kozłowie ogłasza przetarg

  • Adres: 32-241 Kozłów, Kozłów 60
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 0-41 384 10 48 wew. 36 , fax. 0-41 384 10 10
  • Data zamieszczenia: 2010-02-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Ekonomiczno-Administracyjny Szkół w Kozłowie
    Kozłów 60 60
    32-241 Kozłów, woj. małopolskie
    tel. 0-41 384 10 48 wew. 36, fax. 0-41 384 10 10
    REGON: 12070015000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa posiłków do punktów przedszkolnych w Kamionce i Przybysławicach w ramach projektu p.n. Moje przedszkole.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest: Przygotowanie i dostawa posiłków do punktów przedszkolnych w Kamionce i Przybysławicach w ramach projektu p.n. Moje przedszkole. Liczba dzieci w punkcie przedszkolnym w Kamionce - 25 Liczba dzieci w punkcie przedszkolnym w Przybysławicach - 50 2. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zalecanymi normami żywieniowymi dla grup wiekowych dzieci przedszkolnych, określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). 3. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. 4. Porcje dzienne dostarczane przez Wykonawcę składać się będą z trzech posiłków, tj. śniadania, obiadu (2 dania) oraz podwieczorku. 5. Posiłki dostarczane będą w godzinach: ? śniadanie: godz. 8:00 - 8:30 ? obiad wraz z podwieczorkiem: godz. 11:30 - 12:00 5. Proponowane menu oczekiwane przez Zamawiającego powinno obejmować następujące pozycje: a) śniadanie: - parówka, bułka weka, herbata; - kanapka z wędliną, herbata; - kanapka z serem białym, jajko, herbata; - kanapka z serem żółtym, herbata; - płatki na mleku; - jajecznica, b) obiad: - zupa (np. jęczmienna, rosół, pomidorowa, ogórkowa); - filet z piersi, ziemniaki, surówka (z kapusty, marchwi, jabłek, z białej kapusty itp.); - pierogi z serem; - filety rybne, ziemniaki, surówka (jw.); - naleśniki; - kopytka c) podwieczorek: - jogurt; - serek; - rogal lub bułka słodka; - owoc wraz z ciastkiem; - galaretka; - budyń, kisiel. 7. Wskazane menu stanowi jedynie otwarty katalog proponowanych posiłków i może zostać poszerzone o dodatkowe pozycje w uzgodnieniu pomiędzy Zamawiającym i Wykonawcą. Wykonawca może zaoferować odmienne menu, lecz o równoważnej wartości energetycznej poszczególnych składników. Wykonawca zapewni urozmaicony jadłospis (posiłki nie powinny powtarzać się w ciągu 1 tygodnia). 8. Ilość posiłków w danym miesiącu będzie zależna od ilości kart dzieci przyjętych do przedszkola zgodnie z zamówieniem składanym na piśmie 9. Zamawiający zastrzega, iż liczba dzieci zdeklarowanych na dany miesiąc może ulec zmianie w sytuacjach, których zamawiający nie mógł przewidzieć np.: z powodu choroby dziecka. 10.W kwestii Wykonawcy jest również dostarczanie naczyń oraz sztućców wyparzonych wielokrotnego użytku, na których będą wydawane posiłki, (transport, naczynia oraz sztućce wchodzą w cenę posiłków), a także odebranie używanych naczyń i resztek jedzenia oraz wydawanie posiłków. 11. Posiłki powinny być przewożone w termosach gastronomicznych zapewniających utrzymanie temperatury spożywania potraw oraz posiadających odpowiednie atesty Państwowego Zakładu Higieny, Zakładu Badania Żywności i Przedmiotów Użytku. 12.Wszystkie etapy procesu produkcyjnego, łącznie z napełnianiem posiłkami termosów powinny przebiegać bez zbędnych przestojów, celem zabezpieczenia przed zanieczyszczeniem, zepsuciem i rozwojem drobnoustrojów chorobotwórczych. 13. Posiłki Wykonawca dostarczał będzie własnym transportem. Transport posiłków powinien być prowadzony samochodami dostosowanymi do przewożenia środków spożywczych. Środek transportu winien być dopuszczony przez SANEPID do przewozu posiłków. 14. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia; wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. 15. Szacowana ilość zestawów (1 zestaw = śniadanie + obiad + podwieczorek) wynosi 37500.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.kozlow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach