Publiczne Gimnazjum im. Bohaterów Narodowych w Jerzmanowej ogłasza przetarg
- Adres: 67-222 Jerzmanowa, ul. Głogowska 19A
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 76 838 21 04 , fax. 76 838 21 04
- Data zamieszczenia: 2013-11-18
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Publiczne Gimnazjum im. Bohaterów Narodowych w Jerzmanowej
ul. Głogowska 19A 19A
67-222 Jerzmanowa, woj. dolnośląskie
tel. 76 838 21 04, fax. 76 838 21 04
REGON: 39071122700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.jerzmanowagimnazjum.mojbip.eu.
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów szkół na terenie Gminy Jerzmanowa w roku kalendarzowym 2014 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia są usługi żywieniowe polegające na: przygotowaniu prognozowanej liczby ok. 80 gorących posiłków dziennie, plus-minus 10 procent, zgodnie z zaleceniami i normami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia następującego rodzaju: poniedziałek: zupa 300 ml, pieczywo 60g, plus napój 200 ml, wtorek: drugie danie mięsne (np. kotlet lub kurczak itp. - 100 g) plus surówka 100 g, plus ziemniaki lub ryż lub makaron lub kasza itp. - 200 g, plus napój 200 ml, środa: drugie danie mięsne (np. kotlet lub kurczak itp. - 100 g) plus surówka (100 g) plus ziemniaki lub ryż lub makaron lub kasza itp. - 200 g), plus napój 200 ml, czwartek: drugie danie mięsne (np. kotlet lub kurczak itp. - 100 g) plus surówka (100 g) plus ziemniaki lub ryż lub makaron lub kasza itp. - 200 g), plus napój 200 ml, piątek: danie drugie bezmięsne (np. naleśniki lub pierogi lub pyzy lub placki itp. - 300 g) plus owoc lub surówka warzywna (100g) plus napój 200 ml. Dostawa gorących posiłków do szkół na terenie Gminy Jerzmanowa od poniedziałku do piątku wg następującego harmonogramu: Szkoła Podstawowa w Jerzmanowej i Publiczne Gimnazjum w Jerzmanowej w godz. 10.00 - 10.30, Szkoła Podstawowa w Jaczowie w godzinach 11.30 - 12.00 ( szczegółowe harmonogramy dostawy posiłków zostaną ustalone z dyrektorami poszczególnych placówek): Publiczne Gimnazjum im. Bohaterów Narodowych w Jerzmanowej - ok. 18 obiadów dziennie, Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Jerzmanowej - ok. 28 obiadów dziennie, Szkoła Podstawowa im. Henryka Sienkiewicza w Jaczowie - ok.34 obiadów dziennie. Wykonawca zobowiązany jest do: a) dostarczania posiłków do Publicznego Gimnazjum w Jerzmanowej w opakowaniach jednorazowego użytku, a do Szkoły Podstawowej w Jaczowie i Szkoły Podstawowej w Jerzmanowej w termosach, odpowiednim pojazdem, przystosowanym do tego typu usług (catering). Wykonawca musi zapewnić naczynia jednorazowe (talerze, sztućce, kubki). Koszty te należy ująć w kalkulacji ceny. b) Wykonawca zobowiązany jest również do posiadania aktualnych badań lekarskich, niezbędnych przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością dla osób, które będą uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia; c) zapewnienia różnorodności zup i drugich dań z zachowaniem norm kaloryczności według zasad racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży. Przy spożyciu pięciu posiłków w ciągu dnia obiad powinien pokryć ok 30-35procent dziennego zapotrzebowania energetycznego, co w przypadku grupy chłopców i dziewcząt w przedziale wiekowym: 7 - 16 lat wynosi średnio ok od 750 do 875 kcal; d) przygotowywania jadłospisów które opierały się będą na wykorzystaniu sezonowości występowania produktów, z wykorzystaniem mięsa wieprzowego, filetów z kurczaka i filetów rybnych o wyżej określonej gramaturze; e) dostarczania jadłospisów na dany miesiąc do każdego 28 dnia miesiąca poprzedzającego wydawanie posiłków; posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 ze zm.) i przepisami wykonawczymi. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze, określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży; f) dostarczane posiłki muszą być jednakowe pod względem ilościowym i jakościowym (tego samego asortymentu) w danym dniu. g) Odbioru resztek i odpadów pokonsumpcyjnych zgodnie z decyzją Państwowego Inspektora Sanitarnego; h) dostarczania gorącej zupy i gorącego drugiego dania w pojemnikach termoizolacyjnych lub termosach. i) Wykonawca zobowiązany jest do pobierania i przechowywania próbek żywnościowych w ilości i w sposób określony Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 16 kwietnia 2004 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego. Temperatura posiłków nie może być niższa niż 60 stopni Celsjusza. Liczba posiłków może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu o ok 10 procent w trakcie realizacji umowy, w zależności od liczby dzieci objętych dożywianiem. Usługi wchodzące w zakres przedmiotu zamówienia będą realizowane we wszystkie dni pracy poszczególnych szkół, z wyjątkiem świąt, ferii szkolnych i wakacji oraz innych dni wolnych, o których poinformują dyrektorzy szkół - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jerzmanowagimnazjum.mojbip.eu.
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie dwudaniowych obiadów dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum oraz osób dorosłych objętych wsparciem Ośrodka Pomocy Społecznej w Lądku-Zdroju
Dodano: 2016-07-27 - Postępowanie w trybie przetargu nieograniczonego na przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 20 im. Orła Białego w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-22 - Dostarczenie, przygotowanie i podawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 9 we Wrocławiu.
Dodano: 2016-07-18 - Dożywianie uczniów Zespołu Szkół Licealno-Gimnazjalnych w Mirsku, Szkoły Podstawowej w Giebułtowie, Szkoły Podstawowej w Krobicy, Szkoły Podstawowej w Rębiszowie, uczniów i wychowanków Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Mirsku
Dodano: 2016-07-12 - Prowadzenie stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 1 im. Bolesława Chrobrego w Kamieńcu Ząbkowickim z możliwością świadczenia usług gastronomicznych dla ludności wraz z dzierżawą pomieszczeń i wyposażenia kuchni
Dodano: 2016-07-06 - Przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 91 we Wrocławiu.
Dodano: 2016-07-05 - PROWADZENIE STOŁÓWKI W PRZEDSZKOLU NR 2 W BYSTRZYCY KŁODZKIEJ W ROKU SZKOLNYM 2016/2017
Dodano: 2016-06-29 - Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 83 im. Jana Kasprowicza we Wrocławiu w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-27 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUG RESTAURACYJNYCH NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 4 WROCŁAWIU
Dodano: 2016-06-20 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUG RESTAURACYJNYCH NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 15 WE WROCŁAWIU
Dodano: 2016-06-07