Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa posiłków dla Centrum Usług Społecznych w Rawiczu na rok 2024

CENTRUM USŁUG SPOŁECZNYCH W RAWICZU ogłasza przetarg

  • Adres: 63-900 Rawicz, ul. gen. Grota Roweckiego 4A
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 65 5454037 , fax. 65 5453506
  • Data zamieszczenia: 2023-11-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: CENTRUM USŁUG SPOŁECZNYCH W RAWICZU
    ul. gen. Grota Roweckiego 4A
    63-900 Rawicz, woj. wielkopolskie
    tel. 65 5454037, fax. 65 5453506
    REGON: 410206891
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.cusrawicz.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa posiłków dla Centrum Usług Społecznych w Rawiczu na rok 2024
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie następujących usług przygotowywania i wydawania posiłków, w ilościach i terminach dostosowanych do potrzeb Zamawiającego:1. 1. Przygotowanie, podanie i umożliwienie spożycia w miejscu wykonywania działalności przez Wykonawcę na terenie miasta Rawicza w lokalu znajdującym się w odległości nie większej niż 2 km od siedziby Centrum Usług Społecznych w Rawiczu (dalej „CUS w Rawiczu”), gorącego posiłku dla uprawnionych mieszkańców z terenu miasta i gminy Rawicz. Wydanie i umożliwienie spożycia posiłku od poniedziałku do soboty tj.: od poniedziałku do piątku w godzinach od 12:00 do 16:30 oraz w soboty w godzinach od 11:00 do 14:00. Na gorący posiłek składa się zupa lub drugie danie: zupa: - dwa razy w tygodniu - z wkładką mięsną i pieczywem (bułka lub 2 kromki chleba). drugie danie: - dwa razy w tygodniu – obiad drugodaniowy mięsny (danie mięsne musi występować w co najmniej czterech rodzajach nie powtarzających się w przeciągu dwóch tygodni; do dań mięsnych nie zalicza się wątróbki, kaszanki, bigosu), - jeden raz w tygodniu – obiad drugodaniowy z jajkiem, rybą, wątróbką, kaszanką, bigosem, białym serem - w każdym tygodniu inne dania, - raz w tygodniu - naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, spaghetti, fasolka po bretońsku itp. - w każdym tygodniu inne danie.Do posiłków drugodaniowych mają być podawane przemiennie w danym tygodniu surówki i jarzyny gotowane. W tym samym tygodniu dany rodzaj surówki lub jarzyn gotowanych nie może się powtórzyć.Do posiłków drugodaniowych co najmniej dwa razy w tygodniu mają być podawane ziemniaki, w trzecim dniu może być podana kasza, ryż, kluski lub makaron (obowiązek ten nie dotyczy dni, w których podawane będą naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi itp.).Gramatura posiłku:- zupa - 450 ml- ziemniaki (kasza, kluski, ryż lub makaron) - 250 g- mięso, ryba, wątróbka, kaszanka - 100 g- bigos – 200 g- surówka (jarzyny gotowane) – 130g g - naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, spaghetti, twaróg, fasolka po bretońsku - od 300 g do 350 g.1.2. Przygotowanie i dowóz obiadów dwudaniowych do Domu Dziennego Pobytu w Rawiczu przy ul. Ignacego Buszy 5 w Rawiczu, dla uczestników DDzP w Rawiczu. Dowóz posiłków w dniach od poniedziałku do piątku w godzinach od 12:30 do 13:00. oraz odbiór odpadków pokonsumpcyjnych.Na obiad dwudaniowy składa się pierwsze danie i drugie danie:pierwsze danie: - zupa (w każdym dniu tygodnia inna).drugie danie: - dwa razy w tygodniu – obiad drugodaniowy mięsny (danie mięsne musi występować w co najmniej czterech rodzajach nie powtarzających się w przeciągu dwóch tygodni; do dań mięsnych nie zalicza się wątróbki, kaszanki, bigosu), - dwa razy w tygodniu – obiad drugodaniowy z jajkiem, rybą , wątróbką, kaszanką, bigosem, białym serem - w każdym tygodniu inne dania, - raz w tygodniu - naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, spaghetti, fasolka po bretońsku itp. - w każdym tygodniu inne danie.Do posiłków drugodaniowych mają być podawane przemiennie w danym tygodniu surówki i jarzyny gotowane. W tym samym tygodniu dany rodzaj surówki lub jarzyn gotowanych nie może się powtórzyć.Do posiłków drugodaniowych co najmniej dwa razy w tygodniu mają być podawane ziemniaki, w trzecim dniu może być podana kasza, ryż, kluski lub makaron (obowiązek ten nie dotyczy dni, w których podawane będą naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi itp.).Gramatura posiłku:- zupa - 450 ml- ziemniaki (kasza, kluski, ryż lub makaron) - 250 g- mięso, ryba, wątróbka, kaszanka, bigos - 100 g - surówka (jarzyny gotowane) – 130g- naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, spaghetti, twaróg, fasolka po bretońsku - od 300 g do 350 g.1.3. Przygotowanie i dowóz posiłków do siedziby Zamawiającego tj.: ul. gen. Grota Roweckiego 4A w Rawiczu dla uczestników Placówki Wsparcia Dziennego dla dzieci. Posiłki dostarczane w pojemnikach jednorazowych. Dowóz posiłków w dniach od poniedziałku do piątku w godzinach od 14:30 do 15:00. oraz odbiór zużytych naczyń jednorazowych oraz odpadków pokonsumpcyjnych.Na posiłek składają się:- pieczywo pszenne lub żytnie (bułka, rogal - 1 szt /chleb krojony – 2 kromki),- masło do smarowania,- wędlina (szynka drobiowa, szynka wieprzowa, polędwica sopocka – 2 plastry), ser żółty (2 plastry),- serek śmietankowy, dżem,- jogurt owocowy, kisiel,- warzywa: ogórek zielony, pomidor, sałata (po 2 plastry każdego rodzaju), szczypior,- owoc (w tym sezonowe – 1 szt).Do każdego posiłku należy podać:-w okresie wiosenno-letnim: napój w postaci soku lub wody mineralnej (300 ml), - w okresie jesiennym i zimowym: herbatę lub kawę zbożową (300 ml). Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa oraz do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych, tj. muszą one spełniać wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz aktów wykonawczych.2. Termin wykonania zamówienia: posiłki przygotowywane i dowożone (w tym usługa podania) będą w okresie od dnia 01.01.2024 r. do 31.12.2024 r. Przewidywana liczba posiłków do wykonania w okresie objętym zamówieniem:- gorący posiłek: 10.320 posiłków, miesięcznie 860 posiłków, Zamawiający informacyjnie podaje, że w 2023r. (do września), przygotowano 7 148 posiłków.- obiad: 3.000 obiadów, miesięcznie 250 obiadów, Zamawiający informacyjnie podaje, że w 2023r. (do września), przygotowano 2.281 obiadów.- posiłki dla dzieci: 2.400 posiłków, miesięcznie 200 posiłków.Zamawiający informacyjnie podaje, że w 2023r. (do września), przygotowano 1.673 posiłków. Podane wyżej liczby posiłków mają szacunkowy charakter. Z uwagi na specyfikę zamówienia, Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia liczby posiłków w zależności od rzeczywistych potrzeb i możliwości finansowych.3. Obowiązki Wykonawcy w trakcie realizacji zamówienia:3.1. Zamawiający wymaga zatrudnienia osób, spełniających wymagania w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy Pzp( Rozdział I pkt 9 SWZ).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 2.1. W zakresie zdolności technicznej lub zawodowej (art. 116 Pzp):- wykonawca dysponuje lokalem (pomieszczeniem) dopuszczonym przez służby sanitarne (SANEPiD) do przygotowania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia z uwzględnieniem przygotowania potraw do cateringowej obsługi gastronomicznej, w którym będą przygotowywane posiłki. Zamawiający wymaga aby lokal / pomieszczenie było położone na terenie miasta Rawicza w odległości nie większej niż 2 km od siedziby Zamawiającego (odległość mierzona według trasy, jaką pokona człowiek, po najkrótszych drogach publicznych).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-11-27

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach