Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa obiadów dla dzieci w szkołach na terenie gminy Wołów organizowana przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Wołowie.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 56-100 Wołów, ul. Piłsudskiego 27
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 071 389 28 94 , fax. 071 389 43 44
  • Data zamieszczenia: 2012-12-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Piłsudskiego 27 27
    56-100 Wołów, woj. dolnośląskie
    tel. 071 389 28 94, fax. 071 389 43 44
    REGON: 00059569440000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa obiadów dla dzieci w szkołach na terenie gminy Wołów organizowana przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Wołowie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa gorących posiłków dla dzieci w szkołach na terenie gminy Wołów w roku 2013, tj. w miejscowościach: Wołów, Mojęcice, Krzydlina Wielka i Warzęgowo. 2. Posiłki mają być przygotowane z zakupionych przez Wykonawcę produktów i dostarczone w ilości około 100 gorących posiłków dziennie, przez 5 dni w tygodniu z wyłączeniem dni wolnych od zajęć. Podane przez Zamawiającego ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie (zmniejszeniu) co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw lub podstawą odmowy wykonania zamówienia. 3. Dostawa posiłków odbywać się będzie od 02.01.2013 r. do 28.06.2013 r. w terminach, miejscach i godzinach ustalonych z dyrektorami szkół mailem bądź faxem. 4. Zamawiający zobowiązany jest do dostarczenia do szkół listy uczniów, którzy korzystać będą z posiłków. 5. Wykonawca odpowiada za zgodność jakości dostarczonego gorącego posiłku z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914 ze zm.) oraz w przepisach wykonawczych. 6. Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów i dostarczone w stanie pozwalającym na estetyczne podanie. 7. Posiłek, który Wykonawca zobowiązany jest zapewnić, każdego dnia będzie inny (według zasady zastosowania dekadowego jadłospisu) i składać się ma z: 1) Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki z koperkiem, udko panierowane, surówka z białej kapusty z czosnkiem. 2) Zupa pieczarkowa z ziemniakami, ziemniaki z koperkiem, zrazy w sosie własnym, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą. 3) Zupa kalafiorowa, makaron z serem, surówka z marchwi i jabłek. 4) Zupa koperkowa z makaronem, ziemniaki z koperkiem, filet drobiowy panierowany, surówka wielowarzywna ze śmietaną. 5) Kapuśniak z kiszonej kapusty, pierogi ruskie, śmietana. 6) Zupa grochowa na wędzonce, ziemniaki z koperkiem, kotlet rybny z morszczuka, surówka z kiszonej kapusty. 7) Rosół drobiowy z lanymi kluskami, ziemniaki z koperkiem, potrawka z kurczaka, surówka z czerwonej kapusty. 8) Zupa z zielonego groszku, spaghetti z sosem bolońskim. 9) Żurek z jajkiem na wędzonce, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, surówka z buraków z olejem. 10) Kapuśniak z białej kapusty z koperkiem, ziemniaki, jajko, sos chrzanowy, marchew oprószona z masłem. 11) Zupa ziemniaczana, ziemniaki z koperkiem, gołąbki, sos pomidorowy. 12) Krupnik na rosole, ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy, surówka wielowarzywna. 15) Zupa fasolowa z boczkiem i kiełbasą, kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy z sosem, surówka z kiszonych ogórków. 16) Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki z koperkiem, zrazy w sosie własnym, surówka z kapusty pekińskiej. 17) Zupa koperkowa z ziemniakami, łazanki z białą kapustą i z mięsem. 18) Zupa krupnik, ziemniaki z koperkiem, schab w sosie własnym, buraczki zasmażane. 19) Barszcz czerwony, ziemniaki z koperkiem, kotlet z jaj, marcher z chrzanem i śmietaną. 20) Zupa szczawiowa z jajkiem, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony drobiowy, surówka z kapusty pekińskiej z papryką. 21) Zupa ogórkowa, ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone, marchew z groszkiem. 22) Zupa grochowa, ziemniaki z koperkiem, mięso w jarzynach. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać do szkoły oraz do tutejszego Ośrodka dekadowy jadłospis. W ofercie należy podać cenę netto i brutto za jeden posiłek. 55.52.31.00-3
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 6 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.wolow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach