Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa gorących posiłków dla dzieci ze Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Brzeźnie w roku 2020

Szkoła Podstawowa im. Marii Konopnickiej w Brzeźnie ogłasza przetarg

  • Adres: 62-513 Krzymów, Kwiatowa
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 632414706
  • Data zamieszczenia: 2020-01-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa im. Marii Konopnickiej w Brzeźnie
    Kwiatowa 20a
    62-513 Krzymów, woj. wielkopolskie
    tel. 632414706
    REGON: 001190296
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://zsbrzezno.szkolnastrona.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa gorących posiłków dla dzieci ze Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Brzeźnie w roku 2020
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na dożywianiu dzieci w Szkole Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Brzeźnie, ul. Kwiatowa 20A, 62-513 Krzymów. Jest to usługa polegająca na przygotowaniu oraz dostawie w roku 2020 w terminie od podpisania umowy, jednak nie wcześniej niż od 17 lutego 2020 r. do 31 grudnia 2020 r. (w dni nauki szkolnej) gorących posiłków dostarczanych w termosach wraz z naczyniami i sztućcami jednorazowego użytku dla około 160 dzieci w wieku od 3 lat do 16 lat, w następujących formach: Obiady w postaci pierwszego dania, około 30 porcji dziennie: - zupy, np.: kalafiorowa, ogórkowa, jarzynowa, koperkowa, pomidorowa z ryżem i makaronem, pieczarkowa, krupnik, barszcz ukraiński, rosół z makaronem, fasolowa, kapuśniak, warzywna, żurek, (makarony oddzielnie). Obiady w postaci drugiego dania, około 120 porcji dziennie: - drugie danie z surówką o gramaturze 450 g i kompotem z owoców, składające się z: Ziemniaki lub makaron lub ryż lub kasza- 200g + mięso (wołowe, wieprzowe lub drobiowe) lub ryba- 100 g + surówka – 150 g. Np.: gulasz z kaszą jęczmienną, pulpet w sosie pomidorowym z ziemniakami, kotlet drobiowy z ryżem, ryba z ziemniakami, sos z mięsa mielonego z makaronem, kotlet schabowy z ziemniakami, bigos, kotlet z ziemniakami, kiełbasa z ziemniakami i zasmażaną kapustą, gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami, kurczak pieczony z ryżem, kotlet rybny z ziemniakami, gulasz pomidorowy z ryżem, kotlet mielony z pieca z ziemniakami, kotlet z piersi kurczaka z ziemniakami, kotlet jajeczny z pieca z ziemniakami. Podawane mięso nie może być tłuste i przerośnięte. Ryby nie powinny zawierać ości. Jednodaniowy gorący posiłek mogą też stanowić np.: pierogi ruskie, pierogi z kapustą i grzybami, pierogi z mięsem, pierogi na słodko, pyzy z mięsem, kopytka, kluski śląskie, naleśniki z serem - 450 g. Surówki powinny być urozmaicone, np.: buraczki, surówka warzywna, marchewka z chrzanem, surówka z białej kapusty, surówka z pora, surówka z czerwonej kapusty, surówka z selera, ogórek kiszony, marchewka z groszkiem, surówka z kiszonej kapusty. Warzywa drobno pokrojone lub starte na tarce. Wartość kaloryczna posiłku 850 kcal. Posiłek dla dzieci 3 i 4-letnich: Obiad w postaci BOX-u (wyżej wymienione zupy i II dania, kompot z owoców). Śniadanie (zgodnie z zasadami żywienia dzieci w tej grupie wiekowej). Podwieczorek (zgodnie z zasadami żywienia dzieci w tej grupie wiekowej). Dla jednego dziecka dieta bezmleczna i bez podwieczorku. SZACOWANA LICZBA POSIŁKÓW ( OD 17.02.2020 DO 23.12.2020) Zupa - 4 710, Drugie danie i kompot -18 840, Obiad w postaci BOX-u dla dzieci 3 i 4-letnich (zupa, drugie danie, kompot) -5 495, Śniadanie dla dzieci 3 i 4 letnich - 5 495, Podwieczorek dla dzieci 3 i 4 letnich - 5 495, Dieta bezmleczna bez podwieczorku dla dziecka 4-letniego - 157.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, że jest wpisany do „Rejestru Zakładów” podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2015r., poz. 594 ze zm.).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Ponadto do oferty należy załączyć następujące dokumenty: a) formularz ofertowy zgodny z Załącznikiem nr 1 do SIWZ; b) dokumenty potwierdzające uprawnienia osób podpisujących ofertę Wykonawcy do działania w jego imieniu (w tym także pełnomocnictwa), o ile uprawnienia te nie wynikają z dokumentów rejestrowych. Pełnomocnictwo powinno zostać złożone albo w formie oryginału albo uwierzytelnionej notarialnie kopii; c) jeżeli Wykonawca, wykazując spełnianie warunków, o których mowa w Rozdziale V SIWZ powołuje się na zasoby innych podmiotów w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu – zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniach (Załącznik nr 2A i 2B do SIWZ).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach