Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa drugiego śniadania - kanapek i drożdżówek dla uczniów wskazanych szkół podstawowych i gimnazjów Gminy Jabłonka

Ośrodek Pomocy Społecznej w Jabłonce ogłasza przetarg

  • Adres: 34-480 Jabłonka, ul. 3-go Maja 1
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 18 26 111 48 , fax. 18 26 111 48
  • Data zamieszczenia: 2011-12-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej w Jabłonce
    ul. 3-go Maja 1 1
    34-480 Jabłonka, woj. małopolskie
    tel. 18 26 111 48, fax. 18 26 111 48
    REGON: 00442403300000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna samorządu gminnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa drugiego śniadania - kanapek i drożdżówek dla uczniów wskazanych szkół podstawowych i gimnazjów Gminy Jabłonka
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa drugiego śniadania - kanapek i drożdżówek dla uczniów wskazanych szkół podstawowych i gimnazjów. Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Jabłonka z podziałem na poszczególne jednostki. Przygotowanie z dostawa drugiego śniadania - kanapek i drożdżówek dla uczniów : Zespołu Szkół w Jabłonce- Szkoła Podstawowa Matonogi- szacunkowo 7 drugich śniadań dziennie. Bułki, kanapki 3 razy w tygodniu oraz drożdżówki 2 razy w tygodniu. Szkoły Podstawowej w Jabłonce Bory- szacunkowo 9 drugich śniadań dziennie. Bułki, kanapki 3 razy w tygodniu oraz drożdżówki 2 razy w tygodniu. Zespołu Szkół w Chyżnem - szacunkowo 9 drugich śniadań dziennie. Bułki, kanapki 3 razy w tygodniu oraz drożdżówki 2 razy w tygodniu. Szkoły Podstawowej Nr 1 w Lipnicy Małej- szacunkowo 4 drugich śniadań dziennie. Bułki, kanapki 3 razy w tygodniu oraz drożdżówki 2 razy w tygodniu. Szkoły Podstawowej Nr 2 w Lipnicy Małej- szacunkowo 1drugie śniadanie dziennie. Bułki, kanapki 3 razy w tygodniu oraz drożdżówki 2 razy w tygodniu. Zespołu Szkół w Zubrzycy Dolnej- szacunkowo 22 drugich śniadań dziennie. Bułki, kanapki 3 razy w tygodniu oraz drożdżówki 2 razy w tygodniu. Zespołu Szkół w Zubrzycy Górnej- szacunkowo 22 drugich śniadań dziennie. Bułki, kanapki 3 razy w tygodniu oraz drożdżówki 2 razy w tygodniu. Szkoły Podstawowej Nr 1 w Zubrzycy Górnej- szacunkowo 5 drugich śniadań dziennie. Bułki, kanapki 3 razy w tygodniu oraz drożdżówki 2 razy w tygodniu. Szkoły Podstawowej Nr 3 w Zubrzycy Górnej- szacunkowo 8 drugich śniadań dziennie. Bułki, kanapki 3 razy w tygodniu oraz drożdżówki 2 razy w tygodniu. Szkoły Podstawowej Nr 1 w Podwilku - szacunkowo 9 drugich śniadań dziennie. Bułki, kanapki 3 razy w tygodniu oraz drożdżówki 2 razy w tygodniu. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje przygotowanie i dostarczanie bułek, kanapek i drożdżówek dla dzieci i młodzieży uczęszczających do w/w szkół. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 02.01.2012r. do 21.12.2012r. z uwzględnieniem przerw w organizacji nauki (ferie zimowe, przerwa wakacyjna, przerwy świąteczne itp.). Szacunkowa dzienna ilość drugich śniadań 96. Szacunkowa łączna ilość w okresie trwania umowy wynosi (96x10x18) tj.17 280. Szacunkowa ilość dzieci objętych dożywianiem to 96 dzieci (liczba ta może ulec zmianie - zmniejszeniu lub zwiększeniu). Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków. Ostateczna ilość przedmiotu zamówienia może się nieznacznie zmniejszyć lub zwiększyć. Ilości zależeć będą od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, które w decydującym stopniu zależą od ilości faktycznych uczestników zajęć lekcyjnych. Liczba wydawanych kanapek i drożdżówek może się zmieniać w zależności od liczby osób zakwalifikowanych do dożywiania, Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem gwarantującym utrzymanie odpowiedniej jakości przewożonych posiłków zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Wykonawca biorący udział w niniejszym przetargu powinien zaoferować taką cenę, która będzie zawierała w sobie wszystkie nośniki kosztów (również transportu) dla okresu wykonania zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie, aby w ciągu tygodnia nie wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju kanapki oraz aby wędlina nie była podawana w dni postne. Posiłek w formie kanapki i drożdżówki dostarczany będzie na przemian: 3 razy w tygodniu po 1 kanapce dziennie oraz 2 razy w tygodniu po 1 drożdżówce dziennie. Wymagany skład pojedynczej kanapki: bułka sucha min. 80g, masło min. 15g, wędlina lub ser min. 40 g. lub pasta do wyboru (rybna, jajeczna, twarogowa) - dla kanapek dostarczanych w piątki min 40 g. Drożdżówka z nadzieniem (owoce, twaróg na słodko, budyń, marmolada itp.) min.100g. Dodatkowo do każdej kanapki będzie dodane jabłko min. 150g. a do każdej drożdżówki będzie dodany sok owocowy 100% 200ml. (w kartoniku ze słomką). Wszystkie drugie śniadania (kanapki, drożdżówki) powinny być zapakowane pojedynczo w folię spożywczą, pergamin, torebkę papierową itp. Produkcja, przechowywanie i dostarczanie powinno odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno sanitarnych. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatnością do spożycia. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorami Szkół oraz Dyrektorem Ośrodka Pomocy Społecznej w Jabłonce. Sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z dożywiania obciążają Dyrektorów placówek szkolnych. Harmonogram dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami wyżej wymienionych szkół. Dostarczane posiłki powinny odpowiadać aktualnym wymaganiom zalecanym przez Instytut Żywności i Żywienia, w szczególności, co do struktury rzeczowej, kaloryczności, jakości, urozmaicenia, spełniać obowiązujące w tym zakresie normy żywieniowe. Posiłki będą przygotowane przez Wykonawcę w obiekcie dopuszczonymi przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przygotowywania posiłków od surowca do gotowego produktu i cateringu oraz przewożone środkami transportu dopuszczonym przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu posiłków.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.jablonka.pl/content/category/10/35/37/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach