Ośrodek Pomocy Społecznej w Jabłonce ogłasza przetarg
- Adres: 34-480 Jabłonka, ul. 3-go Maja 1
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 18 26 111 48 , fax. 18 26 111 48
- Data zamieszczenia: 2011-12-13
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej w Jabłonce
ul. 3-go Maja 1 1
34-480 Jabłonka, woj. małopolskie
tel. 18 26 111 48, fax. 18 26 111 48
REGON: 00442403300000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna samorządu gminnego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostawa drugiego śniadania - kanapek i drożdżówek dla uczniów wskazanych szkół podstawowych i gimnazjów Gminy Jabłonka - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa drugiego śniadania - kanapek i drożdżówek dla uczniów wskazanych szkół podstawowych i gimnazjów. Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Jabłonka z podziałem na poszczególne jednostki. Przygotowanie z dostawa drugiego śniadania - kanapek i drożdżówek dla uczniów : Zespołu Szkół w Jabłonce- Szkoła Podstawowa Matonogi- szacunkowo 7 drugich śniadań dziennie. Bułki, kanapki 3 razy w tygodniu oraz drożdżówki 2 razy w tygodniu. Szkoły Podstawowej w Jabłonce Bory- szacunkowo 9 drugich śniadań dziennie. Bułki, kanapki 3 razy w tygodniu oraz drożdżówki 2 razy w tygodniu. Zespołu Szkół w Chyżnem - szacunkowo 9 drugich śniadań dziennie. Bułki, kanapki 3 razy w tygodniu oraz drożdżówki 2 razy w tygodniu. Szkoły Podstawowej Nr 1 w Lipnicy Małej- szacunkowo 4 drugich śniadań dziennie. Bułki, kanapki 3 razy w tygodniu oraz drożdżówki 2 razy w tygodniu. Szkoły Podstawowej Nr 2 w Lipnicy Małej- szacunkowo 1drugie śniadanie dziennie. Bułki, kanapki 3 razy w tygodniu oraz drożdżówki 2 razy w tygodniu. Zespołu Szkół w Zubrzycy Dolnej- szacunkowo 22 drugich śniadań dziennie. Bułki, kanapki 3 razy w tygodniu oraz drożdżówki 2 razy w tygodniu. Zespołu Szkół w Zubrzycy Górnej- szacunkowo 22 drugich śniadań dziennie. Bułki, kanapki 3 razy w tygodniu oraz drożdżówki 2 razy w tygodniu. Szkoły Podstawowej Nr 1 w Zubrzycy Górnej- szacunkowo 5 drugich śniadań dziennie. Bułki, kanapki 3 razy w tygodniu oraz drożdżówki 2 razy w tygodniu. Szkoły Podstawowej Nr 3 w Zubrzycy Górnej- szacunkowo 8 drugich śniadań dziennie. Bułki, kanapki 3 razy w tygodniu oraz drożdżówki 2 razy w tygodniu. Szkoły Podstawowej Nr 1 w Podwilku - szacunkowo 9 drugich śniadań dziennie. Bułki, kanapki 3 razy w tygodniu oraz drożdżówki 2 razy w tygodniu. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje przygotowanie i dostarczanie bułek, kanapek i drożdżówek dla dzieci i młodzieży uczęszczających do w/w szkół. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 02.01.2012r. do 21.12.2012r. z uwzględnieniem przerw w organizacji nauki (ferie zimowe, przerwa wakacyjna, przerwy świąteczne itp.). Szacunkowa dzienna ilość drugich śniadań 96. Szacunkowa łączna ilość w okresie trwania umowy wynosi (96x10x18) tj.17 280. Szacunkowa ilość dzieci objętych dożywianiem to 96 dzieci (liczba ta może ulec zmianie - zmniejszeniu lub zwiększeniu). Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków. Ostateczna ilość przedmiotu zamówienia może się nieznacznie zmniejszyć lub zwiększyć. Ilości zależeć będą od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, które w decydującym stopniu zależą od ilości faktycznych uczestników zajęć lekcyjnych. Liczba wydawanych kanapek i drożdżówek może się zmieniać w zależności od liczby osób zakwalifikowanych do dożywiania, Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem gwarantującym utrzymanie odpowiedniej jakości przewożonych posiłków zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Wykonawca biorący udział w niniejszym przetargu powinien zaoferować taką cenę, która będzie zawierała w sobie wszystkie nośniki kosztów (również transportu) dla okresu wykonania zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie, aby w ciągu tygodnia nie wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju kanapki oraz aby wędlina nie była podawana w dni postne. Posiłek w formie kanapki i drożdżówki dostarczany będzie na przemian: 3 razy w tygodniu po 1 kanapce dziennie oraz 2 razy w tygodniu po 1 drożdżówce dziennie. Wymagany skład pojedynczej kanapki: bułka sucha min. 80g, masło min. 15g, wędlina lub ser min. 40 g. lub pasta do wyboru (rybna, jajeczna, twarogowa) - dla kanapek dostarczanych w piątki min 40 g. Drożdżówka z nadzieniem (owoce, twaróg na słodko, budyń, marmolada itp.) min.100g. Dodatkowo do każdej kanapki będzie dodane jabłko min. 150g. a do każdej drożdżówki będzie dodany sok owocowy 100% 200ml. (w kartoniku ze słomką). Wszystkie drugie śniadania (kanapki, drożdżówki) powinny być zapakowane pojedynczo w folię spożywczą, pergamin, torebkę papierową itp. Produkcja, przechowywanie i dostarczanie powinno odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno sanitarnych. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatnością do spożycia. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorami Szkół oraz Dyrektorem Ośrodka Pomocy Społecznej w Jabłonce. Sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z dożywiania obciążają Dyrektorów placówek szkolnych. Harmonogram dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami wyżej wymienionych szkół. Dostarczane posiłki powinny odpowiadać aktualnym wymaganiom zalecanym przez Instytut Żywności i Żywienia, w szczególności, co do struktury rzeczowej, kaloryczności, jakości, urozmaicenia, spełniać obowiązujące w tym zakresie normy żywieniowe. Posiłki będą przygotowane przez Wykonawcę w obiekcie dopuszczonymi przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przygotowywania posiłków od surowca do gotowego produktu i cateringu oraz przewożone środkami transportu dopuszczonym przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu posiłków. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.jablonka.pl/content/category/10/35/37/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie, dostarczanie i podawanie posiłków w ramach realizacji wieloletniego programu wspierania gmin w zakresie dożywiania Pomoc państwa w zakresie dożywiania w roku szkolnym 2016/2017 dla osób uprawnionych na terenie Gminy Podegrodzie wraz z najmem stołówek i kuchni w Gimnazjum w miejscowości Brzezna, przy Szkole Podstawowej w miejscowości Olszana, a także żywienie całodzienne dzieci w Przedszkolu w Brzeznej, nie korzystających z programu dożywiania - II
Dodano: 2016-07-26 - Usługa cateringu dla dzieci, które będą uczęszczać do Przedszkola Samorządowego w Modlniczce w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-08 - Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa posiłków do Gminnego Zespołu Szkół w Kozłowie w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-07-07 - Najem pomieszczeń i wyposażenia oraz prowadzenie stołówki i kuchni szkolnej w Gimnazjum w ŁUKOWICY z możliwością świadczenia usług gastronomicznych dla ludności oraz realizację programu: Pomoc państwa w zakresie dożywiania - przygotowanie posiłków dla osób uprawnionych na terenie Gminy ŁUKOWICA.
Dodano: 2016-07-06 - Przygotowanie, dostarczanie i podawanie posiłków w ramach realizacji wieloletniego programu wspierania gmin w zakresie dożywiania Pomoc państwa w zakresie dożywiania w roku szkolnym 2016/2017 dla osób uprawnionych na terenie Gminy Podegrodzie wraz z najmem stołówek i kuchni w Gimnazjum w miejscowości Brzezna, przy Szkole Podstawowej w miejscowości Olszana oraz przy Gminnym Żłobku w Podegrodziu, a także żywienie całodzienne dzieci w Przedszkolu w Brzeznej, w Gminnym Przedszkolu w Podegrodziu i Gminnym Żłobku w Podegrodziu nie korzystających z programu dożywiania
Dodano: 2016-07-05 - Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa posiłków do Gminnego Zespołu Szkół w Kozłowie w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-27 - Przygotowanie wyżywienia dla uczniów Zespołu Szkół Mistrzostwa Sportowego w Zakopanem, ulica Droga do Olczy 26 przez okres 2 lat
Dodano: 2016-06-14 - Usługa w zakresie zorganizowanego i kompleksowego żywienia pacjentów hospitalizowanych przez Zamawiającego, polegająca na przygotowywaniu gotowych posiłków (poszczególnych diet) i zagospodarowaniu odpadów pokonsumpcyjnych
Dodano: 2016-06-07 - Usługa cateringu dla dzieci, które będą uczęszczać do Przedszkola Samorządowego w Wielkiej Wsi z Oddziałem Zamiejscowym w Białym Kościele w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-02 - Usługa gotowania, dowożenia i wydawania gotowych posiłków dla żołnierzy zabezpieczających Światowe Dni Młodzieży. Sygn.28/ŻYW/16.
Dodano: 2016-05-20