Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa ciepłych posiłków (obiadów) dla uczniów szkół na terenie miasta Pieszyce w miesiącach wrzesień - grudzień 2012

Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 58-250 Pieszyce, ul. Kościuszki 2
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 74 8365 245 , fax. 74 8365 245
  • Data zamieszczenia: 2012-08-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Kościuszki 2 2
    58-250 Pieszyce, woj. dolnośląskie
    tel. 74 8365 245, fax. 74 8365 245
    REGON: 00581106800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.pieszyce.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa ciepłych posiłków (obiadów) dla uczniów szkół na terenie miasta Pieszyce w miesiącach wrzesień - grudzień 2012
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest wytwarzanie, dostawa i wydawanie uczniom szkół znajdujących się na terenie miasta Pieszyce dwudaniowego posiłku szkolnego w myśl art. 48 ustawy z dnia 12 marca 2004 roku o pomocy społecznej (Dz. U. z 2004 roku, Nr 64, poz.593 z póżn. zm.) oraz ustawy z dnia 29 grudnia 2005 roku o ustanowieniu programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania (Dz.U. z 2005 roku, nr 267, poz.2259 z póżn. zm.). IV. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia. 1. Wykonawca zapewni gorący posiłek dwudaniowy - obiad składający się z zupy, drugiego dania, kompotu dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum zgodnie z wydaną decyzją administracyjna Kierownika OPS. Dostawę do poszczególnych placówek oświatowych należy dostarczyć własnym transportem w pojemnikach dostosowanych do przewozu ciepłych posiłków i wydać na miejscu w jednorazowych pojemnikach. 2. Godziny dostarczania posiłków określa rozkład zajęć dydaktycznych poszczególnych jednostek, jednakże posiłki muszą być dostarczane w godzinach 12.00 - 13.30 . Ilość dni nauki szkolnej w poszczególnych miesiącach wynosi: wrzesień - 15 dni, październik - 23 dni, listopad - 21 dni, grudzień - 15 dni 3. Placówki oświatowe do których należy dostarczyć posiłki w dni nauki szkolnej: 1.Szkoła Podstawowa nr 1 w Pieszycach,ul. Ogrodowa 23, tel. (74) 836-53-94 65 sztuk, 2 Niepubliczna Szkoła Podstawowa w Pieszycach ul. Świdnicka 53, tel. (74) 836-52-20 20 sztuk, 3 Zespół Szkół im .ks. Jana Dzierżonia w Pieszycach ul. Mickiewicza 1, tel. (74) 836-53-70 20 sztuk. RAZEM 105 Liczba dostarczonych porcji to około 105 w każdy dzień nauki szkolnej. Podane ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą być podstawą do zgłoszeń z tytułu zrealizowanych dostaw lub być podstawa odmowy zrealizowania zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia liczby uczniów objętych dożywianiem, wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone posiłki. 4. Wymagania dla posiłków: w niniejszym zamówieniu przez posiłek należy rozumieć posiłek gorący o wartości odżywczej i kalorycznej min. 1 000 kcal zgodne z wymogami obowiązującymi w żywieniu dzieci i młodzieży. 5. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą też być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. 6. Zamawiający zastrzega żeby 3 razy w tygodniu były dania mięsne składające się z: mięsa od 100 gram, ziemniaki, kasza, ryż - od 200 gram, surówka lub jarzyna 100 gram. W pozostałe dni danie bezmięsne typu: naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, pyzy, kluski itp. Pierwsze danie stanowi zupa na wywarze w ilości nie mniejszej niż 400 gram. Do każdego posiłku dodawany jest kompot. 7. Porcje mięsne powinny być równe dla wszystkich. 8. Posiłek obiadowy uczeń otrzymuje w pomieszczeniach stołówki szkolnej albo w innym pomieszczeniu jeżeli szkoła nie posiada stołówki szkolnej. 9. Wykonawca zobowiązany jest do nadzoru w czasie wydawania i spożywania posiłków oraz usunięcia odpadów pokonsumpcyjnych po zakończeniu konsumpcji oraz pozostawienie pomieszczenia w czystości. 10. Szczegółowy sposób i warunki korzystania z pomieszczeń szkoły i ich wyposażenia Wykonawca ustala we własnym zakresie z Dyrektorem danej jednostki. 11. Sposób przygotowania oraz transport winien spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, a w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006, nr 171, poz. 1255) oraz w przepisach wykonawczych. Oferent przed złożeniem oferty winien zapoznać się na miejscu z warunkami, ich charakterem i dokonać pełnego rozeznania przedmiotu zamówienia. 1. Zamawiający nie przewiduje przeprowadzenia aukcji elektronicznej. 2. Zamawiający nie przewiduje zwrotu kosztów za udział w postępowaniu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.pieszyce.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach