Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Dziennego Domu Pomocy Senior+ w Kłecku

Gmina Kłecko ogłasza przetarg

  • Adres: 62-270 Kłecko, Dworcowa 14
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-04-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Kłecko
    Dworcowa 14
    62-270 Kłecko, woj. wielkopolskie
    REGON: 631259465
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.klecko.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Dziennego Domu Pomocy Senior+ w Kłecku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Rodzaj zamówienia: usługa.2. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie posiłków do Dziennego Domu Pomocy Senior+ w Kłecku w okresie od 01.05.2023 r. do 31.08.2023 r.3. Zestawy obejmujące śniadania oraz dwudaniowy, ciepły obiad, mają być dostarczone do Dziennego Domu Pomocy Senior+ w Kłecku ul. Gnieźnieńska 8 (do miejsca wydawania posiłków), dla maksymalnie 30 uczestników.4. Maksymalna dzienna liczba dostarczanych zestawów wynosi 30. Maksymalna ilość dostarczanych zestawów w trakcie całego okresu realizacji zamówienia wynosi 2550 (85 dni x 30 zestawów). Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia liczby zestawów w zależności od frekwencji uczestników Dziennego Domu Pomocy „Senior+” w Kłecku ul. Gnieźnieńska 8. W tej sytuacji Wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia względem Zamawiającego, wynikające z faktu zmniejszenia ilości zamawianych zestawów. Minimalna ilość dostarczanych zestawów w trakcie realizacji umowy wynosi 70%.UWAGA – w formularzu ofertowym należy podać cenę brutto za 1 zestaw, który będzie podstawą do porównania cen.5. W okresie od 01.05.2023 – 30.06.2023 przedmiot zamówienia będzie realizowany w ramach projektu pn.: „Rozwój usług społecznych w gminie Kłecko”, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego (w ramach Wielkopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego na lata 2014-2020, oś priorytetowa 7. Włączenie społeczne, działanie 7.2. Usługi społeczne i zdrowotne).6. Posiłki muszą być przygotowane z wykorzystaniem własnego zaplecza kuchennego wykonawcy i dostarczane pięć razy w tygodniu, bez sobót, niedziel i świąt będących dniami wolnymi od pracy. 7. Wykonawca zobowiązuje się wytworzyć przedmiot zamówienia w oparciu o surowce i materiały zakupione we własnym zakresie i na własny koszt. 8. Codzienny dowóz posiłków musi odbywać się własnym transportem Wykonawcy. Zamówienie obejmuje dostarczenie posiłków wraz z wniesieniem do pomieszczenia kuchni Dziennego Domu Pomocy „Senior+” w Kłecku ul. Gnieźnieńska 8.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Na podstawie art. 112 ustawy Pzp, zamawiający określa warunek/warunki udziału w postępowaniu dotyczący/-e:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym: Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie,2) uprawnień́ do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów: Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie,3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej: Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie,4) zdolności technicznej lub zawodowej:Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że dysponuje minimum jedną osobą, która:• ukończyła studia wyższe na kierunku dietetyk i zdobyła tytuł zawodowy magistra lub licencjatalub• rozpoczęła przed dniem 1 października 2007 r. studia wyższe w specjalności dietetyka obejmujących co najmniej 1784 godziny kształcenia w zakresie dietetyki i uzyskała tytuł magistralub• rozpoczęła przed dniem 1 października 2007 r. studia wyższe na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka o specjalności żywienie człowieka i uzyskała tytuł magistra lub magistra inżynieralub• ukończyła szkołę policealną publiczną lub niepubliczną o uprawnieniach szkoły publicznej i uzyskała tytuł zawodowy dietetyk lub dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe w zawodzie dietetyklub• ukończyła technikum lub szkołę policealną i uzyskała tytuł zawodowy technika technologii żywienia w specjalności dietetyka.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-04-17

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach