Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla szkół, z możliwością składania ofert częściowych

Szkoła Podstawowa im. gen. Stefana Roweckiego "Grota" w Koziegłowach ogłasza przetarg

  • Adres: 62-004 Czerwonak, Ul. Rolna 8
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2022-11-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa im. gen. Stefana Roweckiego "Grota" w Koziegłowach
    Ul. Rolna 8
    62-004 Czerwonak, woj. wielkopolskie
    REGON: 000655280
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://spczerwonak.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla szkół, z możliwością składania ofert częściowych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem Zamówienia jest usługa cateringu polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu oraz wydaniu w Szkole Podstawowej im. gen. Stefana Roweckiego „Grota” w Koziegłowach ul. Poznańska 17, gorącego posiłku: obiadu (drugiego dania).2. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowaniu, dostawie i wydaniu obiadu w każdy dzień roboczy szkoły (Zamawiającego) z wyłączeniem ferii zimowych, świątecznych i dni wolnych od nauki w szkole w ilości około 250 porcji obiadowych dziennie. Łączna przewidywana liczba obiadów 250 x liczba dni w okresie trwania umowy bez okresów w/w, tj. 250 obiadów x 125 dni żywieniowe 31 250 obiadów.1. Przedmiotem Zamówienia jest usługa cateringu polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu oraz wydaniu w Szkole Podstawowej im. A. Cieszkowskiego w Kicinie, gorącego posiłku: obiadu - drugiego dania.2. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej im. A. Cieszkowskiego w Kicinie, polegających na przygotowaniu i dostawie drugiego dania w każdy dzień roboczy szkoły (Zamawiającego) z wyłączeniem ferii zimowych, świątecznych i dni wolnych od nauki w szkole w ilości około 110 porcji obiadowych dziennie. Łączna przewidywana liczba posiłków — 110 x liczba dni w okresie trwania umowy bez okresów w/w, tj. 110 ( z deklaracji rodziców 160, we wrześniu jadło 95, dziennie 80-90) obiadów x 125 dni żywieniowych 13 750 obiadów. Posiłek będzie wydawany o godzinie 12:30 i 13:30 w jadalni szkolnej. Posiłek powinien zostać dostarczony w pojemnikach zabezpieczających przed nadmiernym wychładzaniem posiłku.1. Przedmiotem Zamówienia jest usługa cateringu polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu oraz wydaniu w Szkole Podstawowej im. Józefa Wybickiego w Czerwonaku, gorącego posiłku: obiadu - drugiego dania. 2. Przedmiotem zamówienia jest: świadczenie usług w zakresie przygotowania na miejscu, wydawania w stołówce szkolnej oraz dostarczania części do drugiego budynku posiłków dla uczniów klas I – VIII w postaci obiadów jednodaniowych w dni robocze tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od zajęć w Szkole Podstawowej im. Józefa Wybickiego w Czerwonaku. 3. Posiłki będą przygotowywane w kuchni w budynku szkoły przy ul. Rolnej 8, a następnie: wydawane w szkolnej stołówce w godz. 11.00 - 13.00 (klasy I-V). Wykonawca zobowiązany jest w budynku szkoły przy ul. Rolnej 8 do przygotowywania posiłków korzystając ze zlokalizowanej w budynku szkoły kuchni i jej wyposażenia oraz wydawania posiłków w naczyniach będących wyposażeniem stołówki. W przypadku braków w wyposażeniu kuchni i stołówki szkoły, Wykonawca we własnym zakresie zapewni niezbędne wyposażenie oraz naczynia. Dla uczniów klas VI-VIII posiłki będą dowożone do budynku szkoły przy ul. Szkolnej 1 w godz. 12.00-13.00. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia gotowych do spożycia, porcjowanych posiłków do budynku szkoły przy ul. Szkolnej 1. Zamawiający przekaże Wykonawcy, po podpisaniu umowy, harmonogram roku szkolnego. 4. Przewidywana liczba dzieci objętych żywieniem wynosi: ok. 130 szt. obiadów dziennie. Łączna przewidywana liczba posiłków — 130 x liczba dni żywieniowych, tj. 130 obiadów x 125 dni żywieniowych – 16250 obiadów. Przewidywanych jest ok. 110 posiłków dziennie wydawanych w lokalizacji przy ul. Rolnej oraz ok. 20 posiłków dostarczanych na ul. Szkolną
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu, dotyczące:1.1. zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.1.2. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.1.3. sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.1.4. zdolności technicznej lub zawodowej:Dotyczy części nr 1, 2, 3A. Warunek udziału w postępowaniu zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat lub jeżeli okres wykonywania działalności jest krótszy – w tym okresie, należycie wykonał (zakończył; rozpoczęcie mogło nastąpić wcześniej) lub wykonuje co najmniej 1 usługę dla placówek oświaty dla minimum 80 osób przez okres minimum 4 kolejnych miesięcy o wartości w sumie nie mniejszej niż 100.000,00 zł brutto.Przez „placówki oświatowe” Zamawiający rozumie: publiczne i niepubliczne żłobki, przedszkola, szkoły podstawowe, szkoły ponadpodstawowe, policealne, artystyczne oraz szkoły specjalne i placówki oświatowo-wychowawcze oraz opiekuńcze.Dotyczy części nr 1, 2, 3B. Warunek udziału w postępowaniu zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje następującymi osobami, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, tj. co najmniej 1 osobą posiadającą dyplom uzyskania tytułu zawodowego mistrza w zawodzie kucharz/kucharz małej gastronomii/w rzemiośle kuchmistrzostwo uzyskany przed komisją egzaminacyjną izby rzemieślniczej na podstawie art. 3 ust. 4 ustawy z dnia 22 marca 1989 r. o rzemiośle lub wydany na podstawie wcześniej obowiązujących przepisów prawa oraz posiada minimum 36 miesięcy doświadczenia na stanowisku kucharza.Dotyczy części nr 1, 2C. Warunek udziału w postępowaniu zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje sprzętem niezbędnym do prawidłowego wykonania przedmiotu zamówienia, tj.:a) 8 termosów do przewozu żywności o minimalnej pojemności 5 litrów,b) 4 pojemniki termoizolacyjne o pojemności 40 l wraz z pojemnikami ze stali nierdzewnej do transportu ciepłych posiłków,c) 1 zatwierdzony przez służby sanitarne samochód, przystosowany do przewożenia żywności, umożliwiający terminowy dowóz posiłków z miejsca przygotowania do miejsc odbioru,d) 1 pomieszczeniem dopuszczonym przez służby sanitarne (decyzja Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego o wpisie do rejestru zakładu/lokalu) do przygotowania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia z uwzględnieniem przygotowania potraw do cateringowej obsługi gastronomicznej, w którym będą przygotowywane posiłki dla szkoły prowadzonej przez Zamawiającego przez okres realizacji Umowy. Zamawiający wymaga aby ww. lokal / pomieszczenie było położone na terenie powiatu Gminy Czerwonak, powiatu poznańskiego lub miasta Poznań.2. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana zgodnie z formułą: „spełnia – nie spełnia” na podstawie złożonych oświadczeń, dokumentów wymaganych przez Zamawiającego. Niespełnienie chociaż jednego z wyżej wymienionych warunków skutkować będzie odrzuceniem oferty Wykonawcy.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-11-18

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach