Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczenie posiłków jednodaniowych dla uczniów szkół na terenie Gminy Żołynia

Gmina Żołynia ogłasza przetarg

  • Adres: 37-110 Żołynia, ul. Rynek 22
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 017 2243018 , fax. 017 2243476
  • Data zamieszczenia: 2014-01-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Żołynia
    ul. Rynek 22 22
    37-110 Żołynia, woj. podkarpackie
    tel. 017 2243018, fax. 017 2243476
    REGON: 69058184400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zolynia.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczenie posiłków jednodaniowych dla uczniów szkół na terenie Gminy Żołynia
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przygotowanie i dostarczenie gorących posiłków jednodaniowych dla uczniów Gimnazjum w Żołyni, Szkół Podstawowych: Nr 1 i Nr 2 w Żołyni oraz w Brzózie Stadnickiej, Smolarzynach i w Zmysłówce. Jedna porcja posiłku jednodaniowego powinna zawierać wartości kaloryczne i odżywcze zgodnie z normami i zaleceniami Instytutu Żywienia i Żywności oraz zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia obowiązującymi w punktach zbiorowego żywienia wraz z dostarczeniem na miejsce do w/w szkół. Gorące posiłki jednodaniowe winny być przemienne tj. drugie dania - cztery razy w tygodniu (dwa razy danie mięsne i dwa razy danie jarskie) oraz zupy z wkładką i chleb - jeden raz w tygodniu. Dostarczany posiłek gorący powinien spełniać warunki: wartość energetyczna min. 800 kcal; zupa 400 ml, danie 500 g - waga mięs w daniu min. 35% wagi dania (np. kotlet mielony 175 g, ziemniaki 200 g, surówka 125 g). Każdy posiłek mięsny winien zawierać produkty będące źródłem białka zwierzęcego (mięso wieprzowe i wołowe, drób, ryby, nabiał) uzupełnione o produkty będące źródłem białka roślinnego (jarzyny, surówki, sałatki, owoce). Posiłki jarskie powinny zostać sporządzone z najwyższej jakości produktów zbożowych. Posiłki muszą być zróżnicowane oraz sporządzone z pełnowartościowych produktów żywnościowych. Posiłki winny być przygotowane i dowożone w ilości i na miejsce wskazane przez Zamawiającego przy spełnieniu wszelkich norm sanitarno-higienicznych wymaganych przepisami, Ten sam rodzaj posiłku nie może powtarzać się w tym samym tygodniu. Dostawa posiłków: - dla uczniów do szkół następować będzie w termosach Wykonawcy w każdym dniu nauki szkolnej w godzinach od 9.00 do 10.30, w okresie od 01.02.2014 r. do 31.12.2014 r. Przybliżona ilość posiłków dziennie - 142. Przybliżona ilość posiłków w w/w okresie - 22 720. Żywienie dzieci będzie miało miejsce przez cały rok z wyłączeniem wakacji, ferii, dni świątecznych i wolnych od zajęć lekcyjnych. Wykonawca będzie realizował zamówienie w ilościach ustalonych przez dyrektorów placówek. Liczba dni w związku ze zmianą liczby dni nauki może ulec zmianie. Posiłki dostarczane będą przez Wykonawcę własnym transportem i na własny koszt do szkół wymienionych powyżej. UWAGA: każda porcja powinna być przygotowana dla każdego ucznia w jednorazowym opakowaniu termoizolacyjnym umożliwiającym spożycie posiłku wraz ze sztućcami jednorazowymi. Podana liczba posiłków powyżej ma charakter orientacyjny i może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od liczby dzieci zakwalifikowanych do tej formy pomocy. Oznaczenie wg Wspólnego Słownika Zamówień: 55524000-9 - usługi dostarczania posiłków do szkół 55321000-6 -usługi przygotowywania posiłków 3. Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom. Zamawiający żąda wskazania przez wykonawcę w ofercie części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom. 4. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych 5. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej 6. Zamawiający nie dopuszcza możliwość udzielenia zamówień uzupełniających. 7. Wymagania stawiane Wykonawcy: 7.1 Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 7.2 Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy, 7.3 Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 7.4 Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. 7.5 Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 8. Wymagania organizacyjne Zamawiający nie przewiduje spotkania z oferentami.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Jakość (atrakcyjność) oferty
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zolynia.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach