Przetargi.pl
Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Dynów

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 36-065 Dynów, ul. Ożoga 2
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 0-16 6521114 , fax. 0-16 6521114
  • Data zamieszczenia: 2015-03-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Ożoga 2 2
    36-065 Dynów, woj. podkarpackie
    tel. 0-16 6521114, fax. 0-16 6521114
    REGON: 69070180500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gmina.dynow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Dynów
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przygotowanie i dostarczenie gorących posiłków ( zupa bądź drugie danie ) w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół gminy Dynów w uzgodnieniu z dyrektorami danej szkoły Zespół Szkół Nr 1 w Bachórzu 27 uczniów Zespół Szkół Nr 2 w Harcie 20 uczniów Zespół Szkół Nr 3 w Łubnie 63 uczniów Zespół Szkół Nr 4 w Pawłokomie 34 uczniów Zespół Szkół Nr 5 w Dylągowej 52 uczniów Szkoła Podstawowa w Harcie 9 uczniów Szkoła Podstawowa w Ulanicy 14 uczniów Szkoła Podstawowa w Dąbrówce Starzeńskiej 19 uczniów ____________________ 238 uczniów Liczba uczniów objętych dożywianiem może ulec zmianie w trakcie trwania umowy (do 10 %). Opis przedmiotu zamówienia. Dożywianie dzieci w szkołach ma polegać na przygotowaniu i dostarczaniu gorących posiłków jednodaniowych dzieciom w w/w szkołach własnym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, spełniającym przy tym wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne i we własnych termosach (zapewniających właściwą ochronę i temperaturę) + naczynia jednorazowego użytku (opakowanie + sztućce). O czystość termosów zadba Wykonawca zapewniając mycie, wyparzanie oraz odbiór termosów po wydaniu posiłku. Gorące posiłki jednodniowe powinny być przemienne tj. zupy z wkładką mięsną i chleb - dwa razy w tygodniu (dwa razy dania mięsne i jeden raz danie rybne lub jarskie). Rodzaj posiłku nie może powtarzać się w tym samym tygodniu. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. Do złożonej oferty Wykonawca załączy proponowany 10 dniowy jadłospis, uwzględniając wytyczne Zamawiającego który Wykonawca w pierwszym dniu każdej dekady będzie dostarczał do Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Dynowie oraz do wiadomości dyrektorów poszczególnych szkół. Godzina wydawania posiłków w szkołach zostanie ustalona przez Wykonawcę indywidualnie dla każdej placówki bezpośrednio z dyrekcją szkoły. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki we własnym zakresie zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przygotowanie. Obowiązek pobierania i przechowywania próbek potraw będzie spoczywał na Wykonawcy. Zamawiający wymaga aby skład posiłków był opiniowany przez dietetyka. Skład i waga dostarczanych dziennych posiłków w ciągu tygodnia (5 dni roboczych w czasie trwania nauki w szkole) z zastrzeżeniem, że w piątek danie jarskie lub rybne. a) 2 dni - danie mięsne 100g porcja po przygotowaniu, w tym np. kotlet mielony, kotlet schabowy, udko z kurczaka pieczone, kotlet z piersi kurczaka, indyka, gołąbki z mięsem, pulpety w sosie, itp. Do dania mięsnego następujące dodatki : - 200 gram porcja po przygotowaniu w tym np. ziemniaki ,makaron, ryż, kasza, kluski śląskie itp. - sos - surówka, warzywa gotowane itp. 100 gram po przygotowaniu Drugim daniem nie może być kiszka. b) 1 dzień - danie rybne 100g po przygotowaniu, w tym filet rybny, kotlet rybny itp. (zastrzega się by ryba była bez ości) Do dań rybnych następujące dodatki : - surówka, warzywa gotowane itp. 100 gram po przygotowaniu. 200 gram porcja po przygotowaniu w tym : ziemniaki itp. lub danie jarskie 300 gram : pierogi, naleśniki ze śmietaną, sosem owocowym, krokiety, spaghetti, itp. d) 2 dni zupa - jedna porcja zupy powinna mieć objętość 400 ml + kromka chleba. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia ( 5 dni ). Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów. Zamawiający zastrzega sobie prawa do dokonywania badań sprawdzających jakość zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu Zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gmina.dynow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach