Przetargi.pl
Dostarczanie i wydawanie gorących posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach dożywiania uczniów w Zespołach Szkół z terenu Gminy Radymno: 1. Zespół Szkół w Chotyńcu 2. Zespół Szkół w Duńkowicach 3. Zespół Szkół w Korczowej 4. Zespół Szkół w Łazach 5. Zespół Szkół w Nienowicach 6. Zespół Szkół w Ostrowie 7. Zespół Szkół w Skołoszowie 8. Zespół Szkół w Sośnicy 9. Zespół Szkół w Świętem

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Radymnie ogłasza przetarg

  • Adres: 37-550 Radymno, Ul. Lwowska 38
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 16 6281005 , fax. 16 6282419
  • Data zamieszczenia: 2014-08-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Radymnie
    Ul. Lwowska 38 38
    37-550 Radymno, woj. podkarpackie
    tel. 16 6281005, fax. 16 6282419
    REGON: 65144222500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gops-radymno.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostarczanie i wydawanie gorących posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach dożywiania uczniów w Zespołach Szkół z terenu Gminy Radymno: 1. Zespół Szkół w Chotyńcu 2. Zespół Szkół w Duńkowicach 3. Zespół Szkół w Korczowej 4. Zespół Szkół w Łazach 5. Zespół Szkół w Nienowicach 6. Zespół Szkół w Ostrowie 7. Zespół Szkół w Skołoszowie 8. Zespół Szkół w Sośnicy 9. Zespół Szkół w Świętem
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostarczanie i wydawanie gorących posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach dożywiania uczniów w Zespołach Szkół z terenu Gminy Radymno: 1. Zespół Szkół w Chotyńcu 2. Zespół Szkół w Duńkowicach 3. Zespół Szkół w Korczowej 4. Zespół Szkół w Łazach 5. Zespół Szkół w Nienowicach 6. Zespół Szkół w Ostrowie 7. Zespół Szkół w Skołoszowie 8. Zespół Szkół w Sośnicy 9. Zespół Szkół w Świętem Szacunkowa ilość dożywianych uczniów - 200 Szacunkowa ilość dni nauki - 68 Wymagany termin dożywiania uczniów - od 15.09.2014r. do 19.12.2014r. z wyłączeniem dni wolnych od zajęć. 1.1 Wykonawca przygotowywać będzie gorący posiłek o kaloryczności każdego z nich nie mniejszej niż 550 kcal. Pod pojęciem gorącego posiłku należy rozumieć: - zupa (raz w tygodniu) - danie jarskie np. pierogi, naleśniki, kopytka, itp. (raz w tygodniu), - danie mięsne, w tym ziemniaki, surówka lub gotowane jarzyny (dwa razy w tygodniu) lub zamiennie makaron z sosem i mięsem, - danie rybne, w tym ziemniaki lub ryż, surówka. Waga/objętość posiłków: - zupa - 450g - ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200g - mięso lub ryba - 100g - surówki, jarzyny - 100g. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia (5 dni) - nie dotyczy dodatków do dania mięsnego. Oferent zobowiązany jest do oferty opracować jadłospis 20 dniowy, który obowiązywać będzie w trakcie realizacji umowy z uwzględnieniem zapisów niniejszej specyfikacji dot. przedmiotu zamówienia. Jadłospis powinien być wywieszony w każdej szkole z dwutygodniowym wyprzedzeniem. 1.2.Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać posiłki zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi. Posiłki powinny być dostarczane w odpowiednich warunkach higieniczno-sanitarnych. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010r., Nr 136, poz.914 z późn.zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. 1.3.Posiłki dostarczane będą w pojemnikach utrzymujących ich wysoką temperaturę i gotowych do spożycia po ich dostarczeniu. 1.4.Posiłki będą wydawane w naczyniach jednorazowych, w tym sztućce jednorazowe niezbędne do spożycia posiłku. 1.5.Posiłki dostarczane będą codziennie we wszystkie dni nauki szkolnej począwszy od 15 września 2014r. do 19 grudnia 2014r. w godzinach od 9.00 do 12.00. 1.6.Wykonawca ponosi koszty załadunku, transportu oraz rozładunku wszystkich dostaw posiłków oraz wydanie posiłków w każdej ze szkół. 1.7.Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. W przypadku, gdy posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz SIWZ kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie wymaga

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gops-radymno.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach