Gmina Żołynia ogłasza przetarg
- Adres: 37-110 Żołynia, ul. Rynek 22
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 017 2243018 , fax. 017 2243476
- Data zamieszczenia: 2011-12-16
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Żołynia
ul. Rynek 22 22
37-110 Żołynia, woj. podkarpackie
tel. 017 2243018, fax. 017 2243476
REGON: 69058184400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zolynia.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostarczenie posiłków jednodaniowych dla uczniów szkół na terenie Gminy Żołynia - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłków jednodaniowych dla uczniów Gimnazjum w Żołyni, Szkół Podstawowych: Nr 1 i Nr 2 w Żołyni, w Brzózie Stadnickiej, w Smolarzynach i w Zmysłówce. Jedna porcja posiłku jednodaniowego powinna zawierać wartości kaloryczne i odżywcze zgodnie z normami i zaleceniami Instytutu Żywienia i Żywności oraz zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia obowiązującymi w punktach zbiorowego żywienia wraz z dostarczeniem na miejsce do w w szkół. Gorące posiłki jednodaniowe winny być przemienne tj. drugie dania - cztery razy w tygodniu (dwa razy danie mięsne i dwa razy danie jarskie) oraz zupy z wkładką i chleb - jeden raz w tygodniu. Dostarczany posiłek gorący powinien spełniać warunki: wartość energetyczna min. 800 kcal; zupa 400 ml, danie 500 g - waga mięś w daniu min. 20% wagi dania (np. kotlet mielony 100g, ziemniaki 250 g, surówka 150 g). Każdy posiłek mięsny winien zawierać produkty będące źródłem białka zwierzęcego (mięso wieprzowe i wołowe, drób, ryby, nabiał) uzupełnione o produkty będące źródłem białka roślinnego (jarzyny, surówki, sałatki, owoce). Posiłki jarskie powinny zostać sporządzone z najwyższej jakości produktów zbożowych. Posiłki muszą być zróżnicowane oraz sporządzone z pełnowartościowych produktów żywnościowych. Posiłki winny być przygotowane i dowożone w ilości i na miejsce wskazane przez Zamawiającego przy spełnieniu wszelkich norm sanitarno-higienicznych wymaganych przepisami, Ten sam rodzaj posiłku nie może powtarzać się w tym samym tygodniu. Dostawa posiłków: - dla uczniów do szkół następować będzie w termosach Wykonawcy w każdym dniu nauki szkolnej w godzinach od 9.00 do 10.30, w okresie od 01.01.2012 r. do 31.12.2012 r. Przybliżona ilość posiłków dziennie - 152. Przybliżona ilość posiłków w w w okresie - 25 840. Żywienie dzieci będzie miało miejsce przez cały rok z wyłączeniem wakacji, ferii, dni świątecznych i wolnych od zajęć lekcyjnych. Wykonawca będzie realizował zamówienie w ilościach ustalonych przez dyrektorów placówek. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Jakośc (atrakcyjność) oferty
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.biuletyn.net/nt-bin/start.asp?podmiot=zolynia/&strona=13&typ=podmenu&typmenu=13&menu=179&
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku dla dzieci uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjów na terenie Gminy Radymno
Dodano: 2015-12-04 - Przygotowanie i dostarczanie gorącego posiłku jednodaniowego dla uczniów szkół i świetlicy na terenie Gminy Chmielnik
Dodano: 2015-11-27 - Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Dynów
Dodano: 2015-11-18 - Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Dynów
Dodano: 2015-07-28 - Przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku dla dzieci uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjów na terenie Gminy Radymno
Dodano: 2015-07-21 - Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Dynów
Dodano: 2015-03-17 - Przygotowanie i dostarczanie gorącego posiłku dla dzieci uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjów na terenie Gminy Radymno
Dodano: 2014-12-10 - Przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku jednodaniowego dla uczniów szkół i świetlicy socjoterapeutycznej na terenie Gminy Chmielnik
Dodano: 2014-11-24 - Dostarczanie i wydawanie gorących posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach dożywiania uczniów w Zespołach Szkół z terenu Gminy Radymno: 1. Zespół Szkół w Chotyńcu 2. Zespół Szkół w Duńkowicach 3. Zespół Szkół w Korczowej 4. Zespół Szkół w Łazach 5. Zespół Szkół w Nienowicach 6. Zespół Szkół w Ostrowie 7. Zespół Szkół w Skołoszowie 8. Zespół Szkół w Sośnicy 9. Zespół Szkół w Świętem
Dodano: 2014-08-13 - Przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku jednodaniowego dla uczniów szkół i świetlicy socjoterapeutycznej na terenie Gminy Chmielnik
Dodano: 2014-06-05