Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczanie posiłków obiadowych dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pruszkowie

MIEJSKI OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W PRUSZKOWIE ogłasza przetarg

  • Adres: 05-800 Pruszków, ul. Helenowska 3A
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 227281181
  • Data zamieszczenia: 2023-01-31
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: MIEJSKI OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W PRUSZKOWIE
    ul. Helenowska 3A
    05-800 Pruszków, woj. mazowieckie
    tel. 227281181
    REGON: 002167968
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopspruszkow.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczanie posiłków obiadowych dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pruszkowie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    W zakres przedmiotu zamówienia wchodzą poniższe zadania:Zadanie 1Przygotowanie i dostarczanie posiłków obiadowych dla podopiecznych MOPS do Dziennego Domu Pomocy Społecznejprzy ul. Księcia Józefa 1 w Pruszkowie.Zamawiający informacyjnie podaje, że dziennie ilość obiadów kształtuje się na poziomie 50-ciu.Zadanie 2:Przygotowanie i dostarczanie posiłków obiadowych dla podopiecznych MOPS do ich miejsca zamieszkaniaZamawiający informacyjnie podaje, że dziennie ilość obiadów kształtuje się na poziomie 50-ciu.Usługa przygotowywania i dostarczania posiłków zostanie wykonana u osób wskazanych i wymagających tego rodzajupomocy i będzie realizowana według przekazanej Wykonawcy imiennej listy adresowej sporządzonej przez Miejski OśrodekPomocy Społecznej.Zamawiający dopuszcza możliwość zwiększenia lub zmniejszenia liczby zamawianych posiłków o 15% w skali całegozamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych wpkt. VII SWZ oraz spełniają określone przez zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.2. O udzielenie niniejszego zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów.Wykonawca spełni warunek dotyczący uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej jeżeli wykaże, żeposiada decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o zatwierdzeniu zakładu do prowadzenia działalnościgospodarczej w zakresie produkcji żywności (posiłków) oraz świadczenia usług cateringowych lub/i posiada aktualnezaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnejlub innego dokumentu potwierdzającego w sposób wystarczający przedmiotowy wpis (np. decyzja o wpisie do rejestruzakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej).3) zdolności technicznej lub zawodowej -wymagania:a) wykonanie lub wykonywanie co najmniej dwóch usług o wartości co najmniej 150 000,00 zł każda, obejmująca tożsamyprzedmiot zamówienia, gdzie umowa zawarta z Zamawiającym polegała/polega na rozwożeniu i dostarczaniu posiłkówobiadowych do domu klientów pod wskazany adres, bezpośrednio do indywidualnych odbiorców, w okresie ostatnich 3 lat oddnia, w którym upływa termin składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, zpodaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane lub sąwykonywane oraz załączeniem dowodów określających, czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie(załącznik nr 4 SWZ - Wykaz dostaw).• W przypadku dostaw wykonywanych warunek zostanie spełniony, jeśli wartość zrealizowanych dostaw do terminuskładania ofert wyniesie co najmniej 150 000,00 zł każda umowa.• Jeżeli wykonawca powołuje się na doświadczenie w realizacji dostaw wykonywanych wspólnie z innymi wykonawcamiwykaz dotyczy dostaw, w których wykonaniu wykonawca ten bezpośrednio uczestniczył lub uczestniczy.• W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, warunek dotyczący zdolności zawodowejzostanie spełniony, jeżeli co najmniej jeden z wykonawców wykaże się wykonaniem lub wykonywaniem co najmniej dwóchdostaw.b) Wykonawca dysponuje następującym wyposażeniem w celu wykonania zamówienia publicznego (załącznik nr 5 SWZ -Oświadczenie dotyczące potencjału technicznego i osobowego):- Lokalem gastronomicznym gdzie będą przygotowywane posiłki, zgodnie z niniejszym zamówieniem, spełniającymwymagania sanitarne – posiadający decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu io jego wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie zustawą z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) wraz z tytułem prawnymdo tego lokalu.- Środkiem transportu do realizacji zamówienia, spełniającym wymagania sanitarne dotyczące transportu posiłków.4) sytuacji ekonomicznej i finansowej:Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.3. Zamawiający może na każdym etapie postępowania uznać, że wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeliposiadanie przez wykonawcę sprzecznych interesów, w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lubzawodowych wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizacjęzamówienia
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-02-08

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach