Przetargi.pl
PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY BRZEZINY

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 95-060 Brzeziny, ul. Henryka Sienkiewicza 16
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 0-46 874-28-24 , fax. 0-46 874-28-85
  • Data zamieszczenia: 2009-08-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Henryka Sienkiewicza 16 16
    95-060 Brzeziny, woj. łódzkie
    tel. 0-46 874-28-24, fax. 0-46 874-28-85
    REGON: 00528077700000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY BRZEZINY
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie posiłków do szkół na terenie Gminy Brzeziny w postaci: a) obiadów dwudaniowych w Gimnazjum w Przecławiu, b) obiadów jednodaniowych - zup bądź drugiego dania (na przemian)dla szkoły podstawowej w Dąbrówce Dużej, Bogdance, Gałkówku Kolonii . Zakres zamówienia obejmuje przygotowanie, dostawę i wydanie posiłków w szkołach w dni nauki szkolnej. Wykonawca jest zobowiązany do posprzątania po wydaniu posiłków. Pod pojęciem obiadu dwudaniowego należy rozumieć posiłek składający się z zupy, drugiego dania oraz surówki bądź gotowanych jarzyn. 4 razy w tygodniu ma być podawane danie mięsne , jeden raz w tygodniu danie bezmięsne /naleśniki, pierogi, ryba, placki ziemniaczane itp./ Pod pojęciem obiadów jednodaniowych- zup bądź drugiego dania (na przemian) należy rozumieć zupę podaną z pieczywem dwa razy w tygodniu, drugie danie ma być posiłkiem mięsnym z surówką lub gotowanymi jarzynami dwa razy w tygodniu, raz w tygodniu drugie danie może być bezmięsne. Obiad jednodaniowy wydawany jest w systemie: dwa razy w tygodniu zupa wydawana we wtorki i czwartki, trzy razy w tygodniu drugie danie wydawane w pozostałe dni. Przygotowane posiłki należy dostarczyć we własnym zakresie, we własnych pojemnikach i wydać we własnych naczyniach w dni nauki szkolnej w następujących szkołach: Szkoła Podstawowa w Dąbrówce Dużej - 30 obiadów, Szkoła Podstawowa w Bogdance - 20 obiadów, Szkoła Podstawowa w Gałkówku Kolonii - 20 obiadów, Gimnazjum w Przecławiu - 30 obiadów. Podane ilości posiłków są orientacyjne i mogą ulec zmianie w trakcie realizacji. Godziny wydawania posiłków należy ustalić z dyrektorami poszczególnych szkół. 2.Gramatura posiłków: - zupa 450 g, - ziemniaki , kasza, ryż lub makaron - 200 g, - mięso lub ryba - 100 g, - surówki, jarzyny - 100 g, - naleśniki, placki, pierogi - 300g. Zamawiający zobowiązuje wykonawcę aby zapewnił różnorodność dostarczanych posiłków. Wykonawca jest zobowiązany przedstawiać każdej szkole bieżący jadłospis obejmujący okres 10 dni.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu nieograniczonym mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełniają wymagania określone w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. prawo zamówień publicznych , którzy: 1. Spełniają następujące warunki: 1) od co najmniej 3 lat prowadzą działalność w branży gastronomicznej, 2) są uprawnieni do występowania w obrocie prawnym, zgodnie z wymaganiami ustawowymi, 3) posiadają uprawnienia niezbędne do wykonania prac będących przedmiotem zamówienia, 4 ) dysponują potencjałem ekonomicznym i technicznym oraz pracownikami zdolnymi do wykonania przedmiotu zamówienia, 5) posiadają środek transportu do przewozu posiłków, 2. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Prawa Zamówień Publicznych.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełniania wymaganych warunków Wykonawcy obowiązani są złożyć następujące dokumenty: 1.wypełniony i podpisany formularz ofertowy - załącznik nr 1, 2.podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 oraz nie podlegają wykluczeniu na podstawie ar. 24 ustawy prawo zamówień publicznych - załącznik nr 2, 3. wykaz wykonanych usług w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia - załącznik nr 3, 4. parafowany wzór umowy - załącznik nr 4, 5. kserokopia poświadczona przez wykonawcę za zgodność z oryginałem, aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 6.poświadczone kserokopie kart lub książeczek zdrowia.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gminabrzeziny.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach