Przetargi.pl
Dożywianie uczniów w szkołach w roku 2014 z terenu gminy Sulejów

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 97-330 Sulejów, ul. Targowa 20
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 44 61 62 033 , fax. 44 61 62 033
  • Data zamieszczenia: 2013-11-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Targowa 20 20
    97-330 Sulejów, woj. łódzkie
    tel. 44 61 62 033, fax. 44 61 62 033
    REGON: 00471011200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.sulejow.biuletyn.net
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów w szkołach w roku 2014 z terenu gminy Sulejów
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi polegającej na: Przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu jednodaniowego gorącego posiłku wymiennie 3 razy tj. poniedziałek, środa i piątek zupa z wkładką mięsną i 2 razy w tygodniu tj. wtorek i czwartek obiad drugodaniowy. Drugie danie ma być posiłkiem mięsnym/rybnym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami. Do mięsa zamiennie mogą być podawane ziemniaki, kasza, ryż. Drugie danie mogą też stanowić naleśniki z serem, pierogi, makaron z sosem, krokiety i inne dania mączne. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w 2014 roku., z uwzględnieniem przerw w nauce ( ferii zimowych, wiosennych i letnich, rekolekcji oraz dni świątecznych). Posiłek musi posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i musi być sporządzony zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Posiłek musi spełniać następujące warunki jakościowe: - zupa gramatura nie mniej niż 250 ml i kaloryczność nie mniej niż 600 kcal, - drugie danie gramatura nie mniej niż 400 gram i kaloryczność nie mniej niż 600 kcal, /ziemniaki lub ryż, kasza, makaron itp. gramatura nie mniej niż 200 gram/ /mięso lub ryba gramatura nie mniej niż 100 gram/ /surówka gramatura od 90-100 gram/ /kompot, gramatura nie mniej niż 200 ml./ Posiłki muszą być bezwzględnie świeże i przygotowane w dniu dostawy. Wykonawca jest zobowiązany dostarczyć posiłki własnym transportem spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną. Zamawiający zobowiązany będzie do opracowania jadłospisu na kolejny tydzień, najpóźniej na trzy dni przed rozpoczęciem tego tygodnia oraz dostarczenie go do szkół i Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sulejowie. Jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potrawy nie może powtarzać się w tym samym tygodniu. Każda zmiana w jadłospisie wymaga akceptacji Zamawiającego. Dostawa posiłków będzie realizowana od poniedziałku do piątku pomiędzy godziną 11:30, a godz. 13:00 do szkół na terenie gminy Sulejów w ilości szacunkowej tj. Szkoła Podstawowa nr 2 w Sulejowie, ul. Rycerska 10 - 11 posiłków, Szkoła Podstawowa nr 1 w Sulejowie, ul. Milejowska 21 - 11 posiłków, Szkoła Podstawowa w Łęcznie 12 - 17 posiłków, Szkoła Podstawowa w Witowie, Witów Kolonia 47 - 19 posiłków, Szkoła Podstawowa w Uszczynie, ul. Szkolna 12 - 7 posiłków, Szkoła Podstawowa w Klementynowie 1 - 31 posiłków, UWAGA! Ilość posiłków została określona szacunkowo na podstawie danych z roku szkolnego 2013 i może ulec zmianie - zmniejszenia lub zwiększenia do 20%. Ilość posiłków zależna jest od ilości dzieci spełniających kryterium dochodowe kwalifikujące do udzielenia pomocy w formie dożywiania. Dla potrzeb badań żywności przez Sanepid Wykonawca przetrzymuje próbki dostarczonej żywności każdej składowej części potrawy, zgodnie z § 3 rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. z 2007r. Nr 80, poz. 545 z późn. zm.). Dowożone posiłki winny być dostarczane w atestowanych termosach zapewniających zachowanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw: - zupa nie mniej niż +75?C; - danie drugie nie mniej niż + 63?C; - potrawy na zimno nie mniej niż + 4?C. Zamawiający nie dopuszcza możliwości odgrzewania posiłku w miejscu wydawania posiłku. Wykonawca zapewnia naczynia i sztućce w odpowiedniej ilości służące wydaniu gorących posiłków. Zamawiający nie dopuszcza stosowania naczyń i sztućców jednorazowego użytku. Wykonawca jest zobowiązany do wydawania posiłków w naczyniach spełniających aktualne wymagania higieniczno - sanitarne. Ich utrzymanie zgodnie z tymi wymaganiami leży po stronie Wykonawcy. Utrzymanie odpowiedniego poziomu higieniczno - sanitarnego dotyczy również sztućców. Wykonawca spełnia te wymagania przy wykorzystaniu własnych urządzeń. Dokładna ilość posiłków będzie na każdy miesiąc trwania umowy określona w miesięcznym zamówieniu i dostarczona wykonawcy co najmniej 7 dni przed rozpoczęciem danego miesiąca kalendarzowego. Wykonawca będzie codziennie odbierał resztki po posiłkach oraz brudne naczynia po spożyciu posiłków przez uczniów. Wykonawca winien zapoznać się ze wszystkimi zapisami niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia oraz zdobyć wszelkie informacje, które mogą być konieczne do przygotowania oferty oraz podpisania umowy. Wykonawca poniesie wszystkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 ustawy Pzp. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn.zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.sulejow.biuletyn.net
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach