Przetargi.pl
Przygotowywanie i wydawanie posiłków dla dzieci z Zespołu Szkół w Kwiatkowicach i Szkoły Podstawowej w Zalesiu na bazie istniejącej kuchni i stołówki w Zespole Szkół w Kwiatkowicach

Zespół Szkół w Kwiatkowicach ogłasza przetarg

  • Adres: 98-105 Kwiatkowice, ul. Szkolna 17
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 43 677 30 73 , fax. 43 677 30 73
  • Data zamieszczenia: 2013-07-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół w Kwiatkowicach
    ul. Szkolna 17 17
    98-105 Kwiatkowice, woj. łódzkie
    tel. 43 677 30 73, fax. 43 677 30 73
    REGON: 10007510100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: zskwiatkowice.wodzierady.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie i wydawanie posiłków dla dzieci z Zespołu Szkół w Kwiatkowicach i Szkoły Podstawowej w Zalesiu na bazie istniejącej kuchni i stołówki w Zespole Szkół w Kwiatkowicach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Szczegółowe informacje dotyczące zakresu i sposobu dożywiania w Szkole Podstawowej i Gimnazjum w Kwiatkowicach oraz w Szkole Podstawowej w Zalesiu 1. Szacunkowa liczba obiadów jednodaniowych - ok. 110 dziennie, wydawanych naprzemiennie - w jednym dniu zupa z wkładką mięsną w ilości ok. 110 porcji, w drugim dniu - drugie danie w ilości ok. 110 porcji, w tym dla uczniów Zespołu w Kwiatkowicach w ilości ok. 60 obiadów i dla uczniów ze Szkoły Podstawowej w Zalesiu ok. 50 obiadów wraz z dowiezieniem i wydaniem w okresie dni nauki szkolnej w okresie od 06. 09. 2013 r. do 25. 06.2014 r. 2. Nie przewiduje się dożywiania uczniów w okresie wakacji i ferii szkolnych oraz w czasie zajęć pozalekcyjnych ( zielone szkoły, półkolonie itp. ); 3. Wykonawca udostępnia stołówkę na zorganizowanie szkolnych imprez okolicznościowych; 4. Wykonawca zawiera umowę z właściwym Ośrodkiem Pomocy Społecznej dotyczącą pomocy finansowej na dożywianie dla uczniów uprawnionych do niej; 5. Wykonawca przechowuje tygodniowe jadłospisy w celu ich kontroli przez Zamawiającego oraz podaje je do ogólnej wiadomości w Szkole Zamawiającemu; 6. Wykonawca rozlicza się z Zamawiającym na podstawie przedłożonych list uczniów korzystających z obiadów, sporządzonych przez upoważnione przez Dyrektorów Szkół osoby. . 7. Przygotowanie posiłków musi być zgodne z normami żywienia i racjami pokarmowymi, określonymi dla dzieci i młodzieży szkolnej w wieku 6 - 12 i 13 - 15 lat. 8. Wydawanie posiłków następować będzie w godzinach uzgodnionych z Dyrektorem Zespołu Szkół. Spożywanie posiłków odbywać się będzie świetlicy szkolnej, którą po każdej jedzącej grupie Wykonawca jest zobowiązany sprzątnąć; winien także umyć zgodnie z wymogami sanitarnymi po nich każdorazowo naczynia. 9. Posiłki muszą być urozmaicone, przygotowywane wg wcześniej ustalonego tygodniowego jadłospisu. Jadłospis powinien zaś być przygotowany tak, by w trakcie tygodnia dania nie powtarzały się. Podawane posiłki mają być zawsze gorące (o ile takie winny być z założenia). Posiłki muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych produktów spożywczych, posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. 10. Posiłki do Szkoły Podstawowej w Zalesiu dostarczane będą środkiem transportu należącym do Wykonawcy, w specjalnych termosach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Termosy znajdują się na wyposażeniu Zamawiającego i będą również wydzierżawione Wykonawcy, który winien zadbać o ich czystość i stan. 11. Harmonogram wydawania posiłków Wykonawca ustali z dyrektorami szkół w Kwiatkowicach i w Zalesiu. 12. Każdy posiłek w przypadku ww. szkół podstawowych i gimnazjum winien zawierać minimum 550 kcal; - udział energii z białka powinien wynosić nie mniej niż 12% wartości energetycznej posiłku; - udział białka zwierzęcego powinien stanowić średnio 50% ogólnej ilości białka zawartego w posiłku; - udział energii z tłuszczu nie powinien przekroczyć 30%. 13. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zalecanym modelem żywienia o charakterze prozdrowotnym poprzez: - stosowanie tłuszczów roślinnych; - ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych; - umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego; - stosowanie mięsa drobiowego; - stosowanie ryb; - zgodne z normami żywieniowymi stosowanie jaj, cukru i soli; 14. Zupy - należy przygotowywać na wywarach jarskich ( warzywnych ) lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika; zupy na wywarach z kości w ograniczonych ilościach.; podprawianie zup - niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem albo masłem, ewent. mąką, sporadycznie zasmażką; przeciętna waga 1 porcji - 400 g; 15. Drugie danie - powinno składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego ( mięso, ryby, drób ), produktów bogatych w węglowodany złożone ( ziemniaki, kasza, kluski itp. ) oraz dodatków warzywnych ( surówki, warzywa gotowane ); B. Szczegółowe informacje dotyczące zakresu i sposobu dożywiania w Przedszkolu Samorządowym w Kwiatkowicach. 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa 3 gotowych posiłków dziennie ( zestawu ): śniadania, dwudaniowego obiadu i podwieczorku dla dzieci w wieku 3 - 6 lat, uczęszczających do Przedszkola Samorządowego w Kwiatkowicach. 2. Liczba dzieci objętych dożywianiem wynosi - 25. 3. Zamawiający oświadcza, że wskazana wyżej ilość ma charakter szacunkowy, a rzeczywista ilość dziennych zestawów wynikać będzie z bieżących potrzeb Zamawiającego i uzależniona będzie od obecności dzieci w Przedszkolu. 4. Wykonawca jest zobowiązany do: a) zapewnienia dostarczenia posiłków we wszystkie dni pracy Przedszkola 3 razy dziennie w okresie od 02. 09. 2013 r. do 15. 07. 2014 r. - zgodnie z poniższymi zasadami: śniadanie 9.00 obiad - 12.00 podwieczorek - 14.00 b) ilość posiłków będzie uzależniona od frekwencji dzieci - zapotrzebowanie na dany dzień składane będzie przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego do godziny 8.00 każdego dnia, z możliwością korekty liczby obiadów i podwieczorków do godziny 9.00; c) posiłki Wykonawca dostarcza na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw; d) jadłospis powinien być układany przez Wykonawcę na okres 5 dni i zatwierdzany przez Zamawiającego; e) posiłki muszą być przygotowywane na bazie produktów najwyższej jakości, zgodnie z normami HACCP. Muszą też spełniać wymogi zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci w wieku przedszkolnym; f) posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów. Przedmiot zamówienia zgodnie z CPV 55523100-3
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: zskwiatkowice.wodzierady.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach