Gmina Czernica ogłasza przetarg
- Adres: 55-003 Czernica, ul. Kolejowa
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 71 726 57 00 , fax. 71 726 57 00
- Data zamieszczenia: 2020-08-11
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Czernica
ul. Kolejowa 3
55-003 Czernica, woj. dolnośląskie
tel. 71 726 57 00, fax. 71 726 57 00
REGON: 93193498600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.czernica.pl/pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla potrzeb Szkoły Podstawowej w Ratowicach - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiot zamówienia - usługa cateringowa polegająca na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków dla dzieci w Szkole Podstawowej w Ratowicach, na który składa się: 1) (A) obiad jednodaniowy (drugie danie z surówką) z kompotem/napojem dla uczniów w wieku 7 – 14 lat, 2) (B) całodzienne wyżywienie dla dzieci z oddziałów przedszkolnych w wieku 3 – 6 lat. 2. Szacowana ilość posiłków: 1) obiady jednodaniowe (drugie danie z surówką i kompotem) – 80 szt. dziennie. 2) całodzienne wyżywienie 75 szt. dziennie. 3. Szczegółowe warunki wykonania zamówienia: 1) Łączna szacunkowa liczba dni, w których będą wydawane posiłki: 178 dni – obiady, 230 dni – całodzienne wyżywienie 2) Łączna szacunkowa ilość posiłków w okresie trwania umowy: a) obiady – 14 240 szt. b) całodzienne wyżywienie - 17 250 szt. 3) Wykonawca będzie dostarczał obiady do Szkoły Podstawowej w Ratowicach przy ul. Wrocławskiej 36 do sali - jadalni szkolnej, natomiast całodzienne wyżywienie w podziale na 2 części 25 szt. na ul. Wrocławską 36, a 50 szt. na ul. Wrocławską 111 w Ratowicach. 4) Liczba dzieci i ilość posiłków są liczbami szacunkowymi i jako takie nie mogą stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń co do ilości faktycznie zamówionych przez Zamawiającego w toku realizacji umowy w sprawie niniejszego zamówienia publicznego. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: wpis Wykonawcy do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posiłków od surowca do gotowej potrawy z możliwością ich transportu w ramach usług cateringowych w zakresie produkcji posiłków, ich transportu (świadczenia usług cateringowych) na podstawie ustawy z dnia 25.08.2006 roku o Bezpieczeństwie żywności i żywienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Do oferty Wykonawca dołączy aktualne na dzień składania ofert oświadczenie, o którym mowa w art. 25a ust. 1 ustawy Pzp (Załącznik nr 2 do SIWZ) stanowiące wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. 1.1. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełniania, w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniu, o którym mowa w art. 25a ust. 1 ustawy Pzp (Załącznik nr 2 do SIWZ) 1.2. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców oświadczenie, o którym mowa w art. 25a ust. 1 ustawy Pzp (Załącznik nr 2 do SIWZ) składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Dokument ten potwierdza spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługi restauracyjne na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej nr 68 im. II Tysiąclecia Wrocławia we Wrocławiu w roku szkolnym 2024/2025.
Dodano: 2024-04-30 - PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW OBIADOWYCH DLA DZIECI W ROKU 2024
Dodano: 2024-02-02 - Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Wydziału Rozwoju Regionalnego w ramach pomocy Technicznej Programu Fundusze Europejskie dla Dolnego Śląska 2021-2027
Dodano: 2024-01-30 - Świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania dzieci uczęszczających do Gminnego Przedszkola i Szkoły Podstawowej w Zespole Szkół im. Unii Europejskiej w Świętoszowie na rok 2024.
Dodano: 2024-01-05 - PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW OBIADOWYCH DLA DZIECI W ROKU 2024
Dodano: 2023-12-20 - PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZENIE GORĄCYCH POSIŁKÓW NA POTRZEBY STOŁÓWKI SZKOLNEJ W ROKU 2024
Dodano: 2023-12-20 - Przygotowanie i dowóz posiłków
Dodano: 2023-12-13 - „Przygotowywanie i dostarczanie posiłków (usługa cateringowa) dla dzieci i młodzieży uczęszczających do szkół podstawowych na terenie gminy Bolków w 2024 roku”
Dodano: 2023-12-12 - Świadczenie usługi cateringowej podczas Uroczystości Wręczenia Dyplomów EMGS 2023-EMGS Graduation Ceremony 2023 oraz podczas konferencji- The Wrocław Security Summit 2023 z podziałem na zadania
Dodano: 2023-12-12 - Usługi restauracyjne dla potrzeb dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 8 im. J. Piłsudskiego we Wrocławiu CPV 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9, 55.52.00.00-1, 55.52.12.00-0.
Dodano: 2023-12-04