Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla pacjentów Zakładu Opiekuńczo Leczniczego SZOZ w Niemodlinie.

Samorządowy Zakład Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg

  • Adres: 49-100 Niemodlin, ul. Zamkowa 4
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 77 403 34 15 , fax. 77 403 34 15
  • Data zamieszczenia: 2012-05-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samorządowy Zakład Opieki Zdrowotnej
    ul. Zamkowa 4 4
    49-100 Niemodlin, woj. opolskie
    tel. 77 403 34 15, fax. 77 403 34 15
    REGON: 53220380800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla pacjentów Zakładu Opiekuńczo Leczniczego SZOZ w Niemodlinie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie posiłków dla pacjentów Zakładu Opiekuńczo Leczniczego SZOZ w Niemodlinie obejmujące całodzienne wyżywienie przez wszystkie dni tygodnia przez okres jednego roku. 2. Ilość posiłków może ulegać zmianie w zależności od stanu i ilości pacjentów. Zamawiający oświadcza, że ilość żywionych pacjentów nie będzie większa niż 60 pacjentów dziennie. Ilość zamawianych posiłków będzie zgłaszana przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. Średnio w okresie ostatnich 12 miesięcy żywiono 55 pacjentów dziennie. 3. Przygotowanie posiłków odbywać się będzie w kuchni Wykonawcy. 4. Wykonawca zobowiązany będzie do prowadzenia usługi żywienia zbiorowego w ochronie zdrowia z zachowaniem zasad dobrej praktyki higienicznej, zasad dobrej praktyki produkcyjnej. 5. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić jakość wyżywienia zgodną z zaleceniami dotyczącymi norm, składników pokarmowych i produktów spożywczych przypisanym placówkom służby zdrowia, z uwzględnieniem stosowanych diet, technologii przygotowywania posiłków wydanymi przez Instytut Żywności i Żywienia, szczególnie w zakresie wartości odżywczych, objętości i gramatury potraw. 6. Wykonawca będzie dostarczał posiłki dwa razy dziennie, własnym transportem, na swój koszt, samochodem przystosowanym do przewozu żywności posiadającym pozytywną opinię Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. 7. Posiłki będą dostarczane do siedziby SZOZ, a następnie na oddziały ZOL w ilości i rodzaju diet na podstawie zamówienia telefonicznego dokonanego przez pracownika Zamawiającego do godz. 1400 na dzień następny. 8. Posiłki mają być dostarczane w odpowiednich termosach transportowych przystosowanych do transportu żywności, spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne. 9. Przekazanie, odbiór posiłków i sprawdzenie ilości i rodzaju diet następować będzie w obecności pracowników Zamawiającego i Wykonawcy. 10. Wyżywienie pacjentów obejmuje następujące diety: 1) dieta normalna 3 posiłki dziennie: śniadanie godz. 800; obiad godz. 1300; kolacja godz. 1700; 2) dieta lekkostrawna: 3 posiłki dziennie: śniadanie godz. 800; obiad godz. 1300; kolacja godz. 1700; 3) dieta cukrzycowa: śniadanie godz. 800; obiad godz. 1300; kolacja godz. 1700 i 2 posiłki dodatkowo o godz. 1000 i 2000; 4) dieta płynna odżywcza przez sondę: posiłki wysokobiałkowe, wysokoenergetyczne, miksowane 5 razy dziennie po 300ml; 5) Wykonawca dopuszcza przygotowanie innych diet zgłaszanych przez Zamawiającego, niż wyżej wymienione, w przypadku specjalnych zaleceń lekarskich. 11. Wykonawca ma obowiązek powierzenia przygotowywania jadłospisu w poszczególnych dietach osobie posiadającej w tym zakresie wykształcenie specjalistyczne dietetyka. 12. Wykonawca zobowiązuje się przekazywać do akceptacji Zamawiającemu jadłospisy z co najmniej 1-dniowym wyprzedzeniem. 13. Wykonawca zapewni odbiór, mycie, dezynfekcję / wyparzanie naczyń w pomieszczeniu kuchennym oraz czynności porządkowe w miejscu spożywania posiłków przez pacjentów (mycie powierzchni szafek i stolików). 14. Wykonawca zapewni przygotowanie i przechowywanie próbek żywieniowych do celów sanitarno-epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami. 15. Wykonawca zapewni usuwanie wszystkich odpadów pokonsumpcyjnych po każdym posiłku zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz wymogami sanitarno-epidemiologicznymi. 16. Wykonawca jest zobowiązany do utrzymania reżimu sanitarnego w pomieszczeniu kuchennym zgodnie z wymogami sanitarno-epidemiologicznymi. 17. Wszyscy pracownicy Wykonawcy realizujący zamówienie powinni być zaopatrzeni: a) w jednolity strój i inne środki ochrony osobistej przystosowane do miejsca i charakteru pracy, b) posiadać aktualną książeczkę zdrowia. 18. Pracownicy Wykonawcy są zobowiązani do zachowania tajemnicy co do uzyskanych informacji w toku wykonywania umowy, których ujawnienie mogłoby doprowadzić do naruszenia dóbr osobistych Zamawiającego i przebywających w zakładzie pacjentów, pod rygorem odpowiedzialności odszkodowawczej przewidzianej w przepisach Kodeksu cywilnego. W tym zakresie Wykonawca zobowiązuje się do przeszkolenia i uzyskania stosownego zobowiązania od swoich pracowników. 19. Za wszelkie uchybienia ujawnione w trakcie przeprowadzanych kontroli, wynikające ze świadczonej usługi odpowiada Wykonawca. 20. Zamawiający udostępni Wykonawcy pomieszczenie kuchenne na parterze wyposażone w meble kuchenne. Opłata za udostępnienie pomieszczenia wynosi 800,00 netto + VAT za 1 miesiąc. 21. Wykonawca ma zapewnić naczynia, sztućce, wózek bemarowy do dystrybucji posiłków na poszczególne oddziały ZOL oraz inny sprzęt AGD niezbędny do świadczenia usługi zgodny z wymogami sanitarno-epidemiologicznymi
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zol.niemodlin.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach