Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczanie pakietów żywnościowych oraz napoi dla 120 dzieci uczęszczających do świetlic środowiskowych prowadzonych przez MOPS w Płocku

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 09-400 Płock, ul. Wolskiego 4
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 024 3640210, 364 02 22 , fax. 024 364 02 13
  • Data zamieszczenia: 2010-12-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Wolskiego 4 4
    09-400 Płock, woj. mazowieckie
    tel. 024 3640210, 364 02 22, fax. 024 364 02 13
    REGON: 00473026700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopspl.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczanie pakietów żywnościowych oraz napoi dla 120 dzieci uczęszczających do świetlic środowiskowych prowadzonych przez MOPS w Płocku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są usługi związane z przygotowaniem i dostarczaniem pakietów żywnościowych oraz w okresie letnim dostawę napoi dla 120 dzieci uczęszczających do siedmiu świetlic środowiskowych na terenie miasta Płocka. W załączeniu przykładowe dzienne pakiety żywieniowe dla 1 dziecka (załącznik nr 1 i 2). 1. Dostawa przygotowanych pakietów od poniedziałku do soboty włącznie do niżej wymienionych placówek w podanych godzinach. 2. Pakiety żywieniowe powinny być odpowiednio opakowane w materiały stosowane do celów spożywczych oraz zapewniające dowóz ich w stanie nienaruszonym. 3. Bieżące uzgodnienia co do ilości (zwiększenia lub zmniejszenia) pakietów żywnościowych z uwagi na frekwencję dzieci będą robione telefonicznie najpóźniej dzień przed ich dostawą. 4. Dodatkowo ok. 240 pakietów okazjonalnych w tym: - 120 pakietów z okazji Świąt Wielkanocnych, - 120 pakietów z okazji Świąt Bożego Narodzenia. Terminy dostaw tych pakietów oraz ich szczegółowa zawartość, w ramach ceny oferowanego pakietu zostanie ustalona na 7 dni przed realizacją. 5. Z okazji Dnia Dziecka dodatkowo do każdego pakietu żywieniowego dołączona będzie tabliczka czekolady (nie może to być wyrób czekoladopodobny). 6. Dostawa napoi ok. 1000 litrów w okresie letnim - rodzaje i termin ich dostawy zostanie ustalone na 7 dni przed realizacją. 7. Pakiety żywieniowe tego samego dnia (z wyjątkiem Ogniska Opiekuńczego) będą identyczne dla wszystkich świetlic. 8. Pakiety żywnościowe nie mogą być przygotowywane wcześniej niż na jeden dzień przed dostarczeniem. 9. Produkty, z których będą przygotowywane pakiety muszą mieć ważny termin przydatności do spożycia oraz nie mogą tracić terminu przydatności do spożycia w dniu dostarczenia ich do placówki. 10. Za jakość i kompletność przygotowywanych posiłków odpowiada dostawca. 11. Dostawca przygotowuje w dwóch egzemplarzach dowód dostawy, w którym określony będzie dzień dostawy, godzina dostawy, rodzaj i ilość dostarczonych pakietów. Pracownik świetlicy własnoręcznym podpisem potwierdza odbiór pakietów, oryginalny dowód dostawy pozostaje u pracownika świetlicy. 12. Dostawca po zakończonym miesiącu do dnia 5 następnego miesiąca sporządza odrębny na każdą placówkę rachunek i dostarcza do MOPS ul. Wolskiego 4. 13. Zamawiający zastrzega sobie możliwość w uzasadnionych przypadkach (np.: wyjazdu dzieci na kolonie, wyjazdu na wycieczkę, remontu, otrzymania darowizny w postaci posiłków w okresie letnim) czasowego zawieszenia dostaw pakietów do wskazanej placówki. O dokładnym terminie zawieszenia dostawca będzie poinformowany pisemnie lub telefonicznie na 7 dni wcześniej. 14. Dostawca zobowiązuje się do codziennej (od poniedziałku do soboty - 6 razy w tygodniu) dostawy pakietów do placówek opiekuńczo - wychowawczych wsparcia dziennego w ilości: a) do 20 szt. do Świetlicy Środowiskowej Nr 5 Iskierka ul. Otolińska 23 - w godz. 900 - 1100 w okresie nauki w szkole - w godz. 800 - 900 w soboty oraz ferie i wakacje b) do 20 szt. do Świetlicy Środowiskowej Nr 13 Słoneczny Krąg ul. Gierzyńskiego 17 - w godz. 1200 - 1300 w okresie nauki w szkołach - w godz. 900 - 1000 w soboty oraz w okresie ferii i wakacji, c) do 15 szt. do Świetlicy Środowiskowej Nr 8 Promyk ul. Walecznych 20 - w godz. 1100 - 1300 w okresie nauki w szkołach - w godz. 900 - 1100 w soboty oraz w okresie ferii i wakacji, d) do 30 szt. do Świetlicy Środowiskowej Nr 4 Chatka Puchatka ul. Sienkiewicza 44 - w godz. 1100 - 1300 w okresie nauki w szkołach - w godz. 900 - 1100 w soboty oraz w okresie ferii i wakacji, e) do 15 szt. w Świetlicy Środowiskowej Nr 9 Diabły Tasmańskie ul Norwida 7 A - w godz. 1500 - 1600 w okresie nauki w szkołach - w godz. 900 - 1100 w soboty oraz w okresie ferii i wakacji, f) do 15 szt. do Świetlicy Środowiskowej Nr 1 Dom Marzeń ul. Góry 7 - w godz. 1200 - 1400 w okresie nauki w szkołach - w godz. 900 - 11°° w okresie ferii i wakacji, w soboty g) do 10 sztuk do Ogniska Opiekuńczego Smyk ul. Otolińska 23, w godz. 800 - 10°° w okresie nauki w szkołach i w okresie ferii i wakacji, 800- 1000 w soboty. 15. Dostawca powinien posiadać: - zgodę właściwego Inspektora Sanitarnego (w formie pozwolenia, decyzji) potwierdzającą spełnienie wymogów sanitarno-higienicznych zgodnie z obowiązującą ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 16. Termin realizacji zamówienia: 03.01.2011r. - 31.12.2011r Załącznik nr 1 DUŻE PAKIETY Przykładowe pakiety żywieniowe dla 1 dziecka dostarczane od poniedziałku do soboty I zestaw - bułka duża smarowana masłem - ok. 100g - 1 plastry szynki - 20 g - 1 plastry pomidora - 20g - jabłko - ok. 150g - 1 saszetka herbaty cytrynowej, 2 kostki cukru II zestaw - Drożdżówka z serem ok, 130g - wafelek 35 g - 1 szt. - 1 saszetka herbaty, 2 kostki cukru III zestaw - bułka grahamka duża smarowana masłem - ok. 100 g - plaster sera białego - ok.50g - banan - 200 g - syrop malinowy - 5 ml IV zestaw - bułka maślana smarowana masłem - ok. 100 g - serek waniliowy - 150 g - 1 saszetka herbaty cytrynowej, 2 kostki cukru V zestaw - bułka duża obustronnie smarowana masłem - ok. 100 g - jajko na twardo - 1szt. - majonez - 20 g - napój pomarańczowy niegazowany - 0,33 l VI zestaw - zapiekanka z pieczarkami i serem - 300 g - ketchup - 12 ml - 1 saszetka herbaty, 2 kostki cukru VII zestaw - bułka grahamka duża obustronnie smarowana masłem - ok. 100 g - twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką lub twarożek farmerski - 150 g - jabłko - 1 szt - syrop malinowy - 5 ml VIII zestaw - bułka duża obustronnie smarowana masłem - ok. 100 g - parówka ( 2 szt.) - 200 g - ketchup lub musztarda - 12 ml - 1 saszetka herbaty, 2 kostki cukru IX zestaw - bułka duża obustronnie smarowana masłem - ok. 100 g - pasztet drobiowy - 50 g - ogórek kiszony - 15 g - jogurt owocowy - 150g - 1 saszetka herbaty cytrynowej, 2 kostki cukru X zestaw - bułka duża obustronnie smarowana masłem - ok. 100 g - 4 plastry kiełbasy - 20 g - 1 plaster papryki czerwonej - 10 g - jabłko - 1 szt. - syrop malinowy - 5 ml XI zestaw - bułka duża obustronnie smarowana masłem - ok. 100 g - dżem lub miód - 50 g - mleko - 0, 33 l - herbatniki - 1 op. XII zestaw - bułka duża - ok. 100 g - kiełbasa - ok. 150 g - ketchup lub musztarda - 12 ml - 1 saszetka herbaty, 2 kostki cukru. Załącznik nr 2 PAKIETY MAŁE Przykładowe pakiety żywieniowe dla 1 dziecka w Ognisku Opiekuńczym SMYK od poniedziałku do piątku natomiast w soboty żywienie jak w pozostałych świetlicach I zestaw - drożdżówka - ok. 130 g - 1 saszetka herbaty, 2 kostki cukru. II zestaw - bułka maślana - ok. 130 g - serek waniliowy - ok. 150g - 1 saszetka herbaty cytrynowej, 2 kostki cukru III zestaw - jagodnik - ok. 130 g - jabłko - ok. 150 g - 1 saszetka herbaty, 2 kostki cukru. IV zestaw - pączek z nadzieniem - ok. 100 g - banan - ok. 200 g - syrop malinowy - 5 ml V zestaw - drożdżówka z makiem lub serem - sok owocowy w kartonie - 0,33 l VI zestaw - płatki kukurydziane śniadaniowe - 100 g - mleko - 0,33 ml - mandarynka - 2 szt. lub pomarańcza 1 szt. VII zestaw - bułka duża smarowana masłem - ok. 100 g - pasztet drobiowy - 50 g - ogórek kiszony - 15 g - jabłko - ok. 100 g - napój owocowy niegazowany - 0,33 l VIII zestaw - bułka masłem obustronnie smarowana masłem - 2 plastry sera żółtego - 1 saszetka herbaty owocowej, 2 kostki cukru IX zestaw - bułka grahamka duża smarowana masłem - ok. 100 g - twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką lub twarożek farmerski - 150 g - 1 saszetka herbaty owocowej, 2 kostki cukru X zestaw - bułka duża obustronnie smarowana masłem - ok. 100 g - jajko na twardo - 1 szt. - majonez - 20 g - 1 saszetka herbaty, 2 kostki cukru.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mopspl.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach