Przedszkole Nr 2 ''W Stumilowym Lesie'' w Raszynie ogłasza przetarg
- Adres: 05-090 Raszyn, ul. Lotnicza 43A
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2022-12-19
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Przedszkole Nr 2 ''W Stumilowym Lesie'' w Raszynie
ul. Lotnicza 43A
05-090 Raszyn, woj. mazowieckie
REGON: 013006975 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://przedszkole2raszyn.bip.net.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostarczanie obiadów dla dzieci z Oddziału Przedszkolnego w Raszynie, ul. Spokojna 2 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi w zakresie: Przygotowania i dostarczania obiadów dla dzieci z Oddziału Przedszkolnego w Raszynie, ul. Spokojna 2:W zakres usługi wchodzi: codzienne przygotowywanie i dostarczanie 48 posiłków dla dzieci z Oddziału Przedszkolnego przy ul. Spokojnej w Raszynie dla dzieci w wieku 3-6 lat. Posiłki muszą być poporcjowane dla każdego dziecka i zamknięte w naczyniach jednorazowych specjalnie przeznaczonych do produktów spożywczych. Wykonawca dostarczy jednorazowe sztućce / kubeczki dla każdego przygotowanego i przywiezionego posiłku. Wykonawca będzie wykonywał posiłki z własnych produktów.Obiad składał będzie się z: zupy, drugiego dania, kompotu oraz deseru w postaci owocu.Dostarczenie obiadów odbywać będzie się w godz.11.45-11:55Szacowana ilość dostarczanych codziennie obiadów – to 48 szt.Szacowana ilość obiadów w okresie trwania umowy, to: 9936 sztuk.Wykonawca bezwzględnie będzie przestrzegać normy na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia, mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełnią warunki dotyczące:1. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisówOdnośnie spełnienia warunku dotyczącego posiadania uprawnień do prowadzenia określonej działalności, Wykonawca powinien wykazać, że posiada aktualną decyzję właściwego terenowego Organu Inspekcji Sanitarnej stwierdzającą spełnienie wymagań higieniczno-zdrowotnych do produkcji posiłków oraz możliwości prowadzenia cateringu.2. sytuacji ekonomicznej lub finansowejOdnośnie spełniania warunku dotyczącego sytuacji ekonomicznej i finansowej Zamawiający określa minimalne wymagania wskazując, iż:- w zakresie sytuacji ekonomicznej:Wykonawca winien wykazać, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę nie mniejszą niż: 50 000,00 zł (słownie: pięćdziesiąt tysięcy złotych),- w zakresie sytuacji finansowej:Zamawiający nie określa szczególnych wymagań3. zdolności technicznej i zawodoweja) w zakresie posiadanego doświadczenia:Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że wykonał w okresie ostatnich 3 (trzech) lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie co najmniej:– 2 (dwa) zamówienia odpowiadające swoim rodzajem usłudze stanowiącej przedmiot zamówienia, tj. polegającej na przygotowaniu oraz wydawaniu posiłków; w zakresie żywienia zbiorowego w placówkach szkoleniowych i oświatowych tj. hotelach, szkołach, gimnazjach, przedszkolach, domach dziecka itp. o wartości zamówienia, co najmniej 50 000,00 zł brutto (pięćdziesiąt tysięcy złotych) każda z usług.b) w zakresie osób zdolnych do wykonania zamówienia:Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże się osobami skierowanymi do realizacji zamówienia a w szczególności odpowiedzialne za świadczenie usług, w tym co najmniej:-min. 2 osobami przygotowującymi posiłki, pełniącymi rolę kucharza oraz posiadającymi aktualne badania lekarskie, określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach wymaganych dla osób mających styczność z żywnością, posiadających kwalifikacje w zakresie podstawowych zagadnień higieny, określonymi Rozporządzeniem Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej w sprawie szczegółowych wymagań kwalifikacyjnych w zakresie podstawowych zagadnień higieny dla osób zatrudnionych przy produkcji, przechowywaniu i obrocie środkami spożywczymi.-min. 1 osobą pełniącą funkcję dietetyka, intendenta.- min. 1 osobą pełniącą funkcję kierowcy.c) w zakresie zdolności technicznej:Odnośnie spełnienia warunku dotyczącego dysponowaniem niezbędnymi narzędziami, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych Wykonawcy a niezbędnymi do prawidłowego wykonania usługi, Wykonawca winien wykazać, że dysponuje:-min. 1 (jednym) środkiem transportu niezbędnym do dostarczania posiłków, spełniający wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej w sprawie wymogów sanitarnych dotyczących środków transportu żywności.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-28
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie kompleksowych usług codziennego całodobowego żywienia pacjentów
Dodano: 2024-04-12 - Świadczenie usług cateringowych podczas wydarzeń organizowanych w Narodowym Instytucie Kultury i Dziedzictwa Wsi
Dodano: 2024-04-04 - Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Publicznego Przedszkola Nr 1 „Zielony Dinek” w Ząbkach
Dodano: 2024-03-24 - Świadczenie usług zapewnienia całodobowego żywienia pacjentów Warszawskiego Szpitala Południowego sp. z o.o. przy ul. rtm. W. Pileckiego 99 w Warszawie
Dodano: 2024-03-21 - „Przygotowanie i dostawa obiadów dla dzieci w oddziale przedszkolnym przy ul. Warszawskiej 27 w Mszczonowie w 2024 roku”
Dodano: 2024-02-27 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla klientów Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego, w okresie od 01.04.2024 r. do 31.12.2024 r.
Dodano: 2024-02-27 - Świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennego wyżywienia z uwzględnieniem diet i kaloryczności dla pacjentów Szpitala Świętej Trójcy, Centrum Zdrowia Psychicznego oraz ZPO w Płocku.
Dodano: 2024-02-20 - Usługa cateringowa dla gości Gali XXIV Plebiscytu na najlepszych sportowców Warszawy 2023 roku.
Dodano: 2024-02-08 - Świadczenie usługi zbiorowego żywienia mieszkańców Domu Pomocy Społecznej ul Wójtowska 13, 00-224 Warszawa
Dodano: 2024-02-06 - Dożywianie dzieci i osób dorosłych na terenie gminy Zbuczyn w 2024 r.
Dodano: 2024-01-31