Gmina Chełmża ogłasza przetarg
- Adres: 87-140 Chełmża, ul. Wodna 2
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 056 6756076-78 , fax. 056 6756079
- Data zamieszczenia: 2013-08-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Chełmża
ul. Wodna 2 2
87-140 Chełmża, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 056 6756076-78, fax. 056 6756079
REGON: 00572224100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.gminachelmza.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół Gminy Chełmża - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zakres zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie przez Wykonawcę ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów dla następujących szkół prowadzonych przez Gminę Chełmża: 1) Szkoły Podstawowej w Kończewicach; 2) Szkoły Podstawowej w Grzywnie; 3) Gimnazjum w Pluskowęsach; 4) Gimnazjum w Głuchowie. 2. W wykonaniu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do: 1) przygotowywania w ramach prowadzonej działalności ciepłych jednodaniowych posiłków w postaci zup lub innych dań zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi dla dzieci i młodzieży; 2) przygotowywania posiłków o kaloryczności każdego nie mniejszej niż 550 kcal. i gramaturze: a) zupy - nie mniej niż 350 ml, b) inne dania - nie mniej niż 250 gramów, c) w przypadku dań mięsnych lub wkładki - mięsa o wadze nie mniejszej niż 80g, (po ugotowaniu lub usmażeniu), w przypadku ryb, ryby bez ości lub filet o wadze nie mniejszej niż 100 g (po usmażeniu), d) dania mięsne powinny zawierać sztukę mięsa na osobę (w przypadku np. gulaszu, potrawek, mięsa należy uwzględnić tyle, aby dla każdej porcji gramatura mięsa odpowiadała zapisom pkt c), a podawane mięso nie powinno być tłuste i przerośnięte, Zamawiający nie dopuszcza uwzględnienia w daniu mięsnym skrzydełek ; 3) dostarczania posiłków innych niż zupa nie rzadziej niż 3 razy w tygodniu; 4) dodawania do zup pieczywa, natomiast wkładka w postaci wędliny, powinna być przeznaczona do spożycia przez dzieci, a wkładka mięsa powinna być bez kości, nie powinna być tłusta i przerośnięta - zupa z wkładką mięsną lub wędliną dostarczana będzie nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu. Zamawiający nie dopuszcza uwzględnienia w daniu wkładki w postaci parówki; 5) do każdego posiłku dostarczane będą surówki lub owoce; 6) stosowania się do zapisów złożonego dyrektorom szkół jadłospisu uwzględniającego 20 - dniowe menu, w terminie nie krótszym niż 5 dni przed upływem 20-dniowego okresu, wyznaczony spośród dyrektorów koordynator może zgłaszać w imieniu wszystkich szkół propozycje zmiany w zaproponowanym menu, a Wykonawca obowiązany jest te propozycje uwzględnić; 7) dostarczania posiłków w pojemnikach utrzymujących ich temperaturę i gotowych do spożycia po dostarczeniu jako tzw. posiłków ciepłych; 8) przygotowywania posiłków w piątki bez wykorzystania artykułów mięsnych; 9) dostarczania posiłków do stołówek szkolnych w następujących planowanych ilościach: a) Szkoła Podstawowa w Kończewicach - 45 posiłków, b) Szkoła Podstawowa w Grzywnie - 45 posiłków, c) Gimnazjum w Pluskowęsach - 30 posiłków, d) Gimnazjum w Głuchowie - 25 posiłków; 10)dostarczania posiłków we wszystkie dni nauki szkolnej w godzinach pomiędzy 10.00 a 12.00; 11)uzgodnienia z dyrektorami poszczególnych szkół godziny dostawy do każdej szkoły oraz zasad poruszania się samochodem na terenie szkoły; 12)wykonywania posiłków ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia; 13)ponoszenia kosztów załadunku, transportu oraz rozładunku wszystkich dostaw posiłków w miejsce wskazane w szkołach. 3. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w okresach 2 tygodniowych (10 dni). 4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany zmniejszenia lub zwiększenia ilości dziennej zamawianych posiłków w zależności od bieżących potrzeb zgłaszanych przez dyrektorów szkół. Wykonawca uwzględniać będzie przy przygotowywaniu posiłków zmienione ilości, które zgłoszone zostaną przez dyrektorów lub upoważnionych pracowników w dniu poprzedzającym dostawę do godziny 15.00. 5. Planowane w ust. 2 pkt 9 ilości określone dla poszczególnych szkół mogą ulec zmianie, zmniejszeniu lub zwiększeniu w przypadku zmiany ilości dzieci objętych dożywianiem bądź wystąpienia innych okoliczności, których strony umowy nie były w stanie przewidzieć, pomimo zachowania należytej staranności. Zamawiający dopuszcza w ramach zawartej umowy zwiększenie do 20% planowanej ilości posiłków. W przypadku zamawiania mniejszych ilości posiłków, aniżeli określone w ust. 2 pkt 9 Wykonawca nie będzie miał z tego tytułu żadnych roszczeń. 6. Wykonawca oświadcza, że dysponuje odpowiednim zapleczem gospodarczym i osobowym na przygotowanie i dowóz gorących posiłków do wskazanych przez Zamawiającego szkół. 7. Wykonawca zapewnia odbiór resztek z nie zjedzonych posiłków oraz dostarcza na nie pojemniki. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.gminachelmza.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół Gminy Grudziądz w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-07-22 - Przygotowanie, dostawa i wydawanie gorących posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej w Cekcynie i Gimnazjum w Cekcynie
Dodano: 2016-03-17 - Usługa dożywiania dzieci w szkołach na terenie gminy miasta Lipna w 2016 roku
Dodano: 2016-01-07 - Usługa dożywiania dzieci w szkołach na terenie gminy miasta Lipna w 2016 roku
Dodano: 2015-12-09 - DOŻYWIANIE DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ W GMINIE SZUBIN W 2016 ROKU
Dodano: 2015-12-01 - Przygotowanie i dostarczenie (dowóz) gorących posiłków jednodaniowych dla uczniów
Dodano: 2015-11-26 - Przygotowywanie, dostarczanie oraz wydanie gorących posiłków dla uczniów w szkołach z terenu gminy Kowalewo Pomorskie oraz dla podopiecznych Miejsko Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kowalewie Pomorskim w 2016 roku
Dodano: 2015-11-24 - Zorganizowanie dożywiania w Gminie Bartniczka w 2016 roku
Dodano: 2015-11-20 - Przygotowanie pełnego obiadu (składającego się z 2 dań) oraz jego dostarczanie do wymienionych 7 obiektów szkolnych na każdy dzień trwania nauki w szkole na terenie gminy Zławieś Wielka
Dodano: 2015-11-04 - DOŻYWIANIE DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ W GMINIE SZUBIN W ROKU 2015
Dodano: 2015-09-01