Gmina Chełmża ogłasza przetarg
- Adres: 87-140 Chełmża, ul. Wodna 2
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 056 6756076-78 , fax. 056 6756079
- Data zamieszczenia: 2010-04-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Chełmża
ul. Wodna 2 2
87-140 Chełmża, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 056 6756076-78, fax. 056 6756079
REGON: 00572224100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.gminachelmza.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół Gminy Chełmża - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie przez Wykonawcę ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów dla następujących szkół prowadzonych przez Gminę Chełmża: 1) Szkoły Podstawowej w Kończewicach; 2) Szkoły Podstawowej w Grzywnie; 3) Gimnazjum w Pluskowęsach; 4) Gimnazjum w Głuchowie. 2. Przy wykonaniu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do: 1) przygotowywania w ramach prowadzonej działalności ciepłych jednodaniowych posiłków w postaci zup lub innych dań zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi dla dzieci i młodzieży; 2) przygotowywania posiłków o kaloryczności każdego nie mniejszej niż 550 kcal. i gramaturze: a) zupy - nie mniej niż 350ml, b) inne dania - nie mniej niż 250gramów, c) w przypadku dań mięsnych lub wkładki - mięsa nie mniej niż 80g, (po ugotowaniu lub usmażeniu) d) dania mięsne powinny zawierać sztukę mięsa na osobę (z wyłączeniem skrzydełek), a podawane mięso nie powinno być tłuste i przerośnięte; 3) posiłki inne niż zupa dostarczane będą nie rzadziej niż 3 razy w tygodniu; 4) do zup dodatkowo dostarczane będzie pieczywo, wkładka w postaci wędliny, która powinna być przeznaczona do spożycia przez dzieci lub mięsa (bez kości, nie powinno być tłuste i przerośnięte) - zupa z wkładką mięsną lub wędliną dostarczana będzie nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu, do posiłków dostarczane będą surówki lub owoce; 5) stosowania się do zapisów złożonego dyrektorom szkół jadłospisu uwzględniającego 20 - dniowe menu, w terminie nie krótszym niż 5 dni przed upływem 20-dniowego okresu, wyznaczony spośród dyrektorów koordynator może zgłaszać w imieniu wszystkich szkół propozycje zmiany w zaproponowanym menu a Wykonawca obowiązany jest te propozycje uwzględnić; 6) dostarczania posiłków w pojemnikach utrzymujących ich temperaturę i gotowych do spożycia po ich dostarczeniu jako tzw. posiłków ciepłych; 7) przygotowywania posiłków w piątki bez wykorzystania artykułów mięsnych; 8) dostarczania posiłków do stołówek szkolnych w następujących ilościach: a) Szkoła Podstawowa w Kończewicach - w ilości około 57 posiłków, b) Szkoła Podstawowa w Grzywnie - w ilości około 35 posiłków, c) Gimnazjum w Pluskowęsach - w ilości około 21 posiłków, d) Gimnazjum w Głuchowie - w ilości około 17 posiłków; 9) dostarczania posiłków codziennie we wszystkie dni nauki szkolnej począwszy od dnia 04 maja 2010 r. do dnia 24 czerwca 2010 r. w godzinach pomiędzy 10:00 a 12:00; 10)uzgodnienia z dyrektorami poszczególnych szkół godziny dostawy do każdej ze szkół oraz zasad poruszania się samochodem na terenie szkoły; 11)wykonywania posiłków ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia; 12)ponoszenia kosztów załadunku, transportu oraz rozładunku wszystkich dostaw posiłków w miejsce wskazane w szkołach. 3. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w okresach 2 tygodniowych (10 dni). 4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany zmniejszenia lub zwiększenia ilości dziennej zamawianych posiłków w zależności od bieżących potrzeb zgłaszanych przez dyrektorów szkół. Wykonawca uwzględniać będzie przy przygotowywaniu posiłków zmienione ilości, które zgłoszone zostaną przez dyrektorów lub upoważnionych pracowników w dniu poprzedzającym dostawę do godziny 15.00. 5. Wykonawca oświadcza, że dysponuje odpowiednim zapleczem gospodarczym i osobowym na przygotowanie i dowóz gorących posiłków do wskazanych przez Zamawiającego szkół. 6. Wykonawca zapewnia odbiór resztek nie zjedzonych posiłków oraz dostarczy na nie pojemniki. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Brak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.gminachelmza.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół Gminy Grudziądz w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-07-22 - Przygotowanie, dostawa i wydawanie gorących posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej w Cekcynie i Gimnazjum w Cekcynie
Dodano: 2016-03-17 - Usługa dożywiania dzieci w szkołach na terenie gminy miasta Lipna w 2016 roku
Dodano: 2016-01-07 - Usługa dożywiania dzieci w szkołach na terenie gminy miasta Lipna w 2016 roku
Dodano: 2015-12-09 - DOŻYWIANIE DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ W GMINIE SZUBIN W 2016 ROKU
Dodano: 2015-12-01 - Przygotowanie i dostarczenie (dowóz) gorących posiłków jednodaniowych dla uczniów
Dodano: 2015-11-26 - Przygotowywanie, dostarczanie oraz wydanie gorących posiłków dla uczniów w szkołach z terenu gminy Kowalewo Pomorskie oraz dla podopiecznych Miejsko Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kowalewie Pomorskim w 2016 roku
Dodano: 2015-11-24 - Zorganizowanie dożywiania w Gminie Bartniczka w 2016 roku
Dodano: 2015-11-20 - Przygotowanie pełnego obiadu (składającego się z 2 dań) oraz jego dostarczanie do wymienionych 7 obiektów szkolnych na każdy dzień trwania nauki w szkole na terenie gminy Zławieś Wielka
Dodano: 2015-11-04 - DOŻYWIANIE DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ W GMINIE SZUBIN W ROKU 2015
Dodano: 2015-09-01