Urząd Gminy Aleksandrów ogłasza przetarg
- Adres: 23-408 Aleksandrów,
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 084 6875002
- Data zamieszczenia: 2013-08-08
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy Aleksandrów
23-408 Aleksandrów, woj. lubelskie
tel. 084 6875002
REGON: 95001432800000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie, dowóz i wydanie gorących posiłków dla dzieci uczęszczających do przedszkola, szkoły podstawowej i gimnazjum w Gminie Aleksandrów - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostarczenie i wydanie gorących jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w Gminie Aleksandrów w ramach prowadzonego dożywiania dla następujących placówek: - Przedszkole w Aleksandrowie (na ul. Klonowa 11 oraz na ul. Wesoła 1) - Szkoła Podstawowa im. Dzieci Zamojszczyzny w Aleksandrowie - Gimnazjum im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Aleksandrowie. 2.Posiłki dostarczane będą codziennie we wszystkie dni nauki szkolnej oraz dni uczęszczania dzieci do przedszkola (ferie zimowe + wakacje) w godz. od 10:10 do 13:00 3.Zamawiający szacuje wykonanie przedmiotu zamówienia w ilości 46310 posiłków (ilość szacunkowa). Ostateczna ilość zamawianych posiłków będzie uzależniona od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, a w związku z tym ilość zamówionych w okresie obowiązywania umowy posiłków może być mniejsza niż określona w niniejszej SIWZ. Ilość dzieci uczęszczających do szkoły podstawowej i gimnazjum i objętych dożywianiem - około 190. Ilość dzieci uczęszczających do przedszkola i objętych dożywianiem - około 50. 4.Oferent przygotowywać będzie ciepłe jednodaniowe posiłki w postaci zup lub drugiego dania z tym, że przynajmniej trzy razy w tygodniu posiłek składający się z drugiego dania. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu 2 tygodni. Drugie danie nie mięsne nie może wystąpić częściej niż 1 raz w tygodniu. 5.Jedna porcja posiłku powinna zawierać: 1)Zupa o gramaturze min 300 ml plus dwie kromki chleba lub bułka. 2)Drugie danie o gramaturze min 300 g: mięso min. 100g lub zamiennik min. 100 g (np. ryba, klopsy, zrazy itp.), ziemniaki 100 g lub zamiennik 100 g (np. makaron, ryż, kasza itp), surówka lub gotowane warzywa 100 g oraz napój min 200 ml (sok, kompot). Drugie danie o gramaturze 300 g mogą stanowić również: pierogi, gołąbki, kopytka, makaron z sosem, krokiety, naleśniki z nadzieniem oraz napój min 200 ml (sok, kompot). 6.Oferent zobowiązany jest opracować do oferty miesięczny jadłospis (na m-c wrzesień 2013 r.) 7.Na kolejne miesiące jadłospis powinien być przedstawiany Zamawiającemu do 28 - go dnia danego miesiąca na następny miesiąc w celu akceptacji przez Zamawiającego oraz wywieszony w każdej placówce. Zamawiający dopuszcza przedstawienie przez wykonawcę jadłospisu tygodniowego, przy czym taki jadłospis winien otrzymać do czwartku poprzedniego tygodnia na następny tydzień oraz powinien być wywieszony w każdej placówce. Jadłospis należy wykonać w taki sposób, aby jednoznacznie można było odczytać nazwy produktów, gramaturę, dni w jakich dany produkt będzie wydawany. 8.Oferent zobowiązuje się przygotować posiłki zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi, wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego o charakterze prozdrowotnym. 9.Przygotowane i dostarczone posiłki muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki winny spełniać normy żywieniowe zgodne z polskimi normami żywieniowymi dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym. 10.Posiłki dostarczane będą w termosach i pojemnikach utrzymujących ich wysoką temperaturę (dla zupy 75 ?C +/- 3 ?C dla drugiego dania 65 ?C +/- 3 ?C) i gotowych do spożycia po ich dostarczeniu. Termosy oraz pojemniki transportowe winy być utrzymywane w należytej czystości natomiast mycie oraz dezynfekcja wykonywana w pomieszczeniach Wykonawcy. 11.Posiłki wydawane będą w naczyniach jednorazowego użytku, w tym sztućce niezbędne do spożycia posiłku. Koszt naczyń i sztućców ponosi Wykonawca. 12.Wykonawca zobowiązany jest do odbioru zużytych naczyń tego samego dnia do godz. 15- tej wraz z odbiorem nie zjedzonych posiłków. 13.Wykonawca ponosi koszty załadunku, transportu oraz rozładunku wszystkich dostaw posiłków do każdej placówki. 14.Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia próbki każdej składowej części potrawy określonych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. Nr 80 poz. 545). Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania w uzasadnionych przypadkach powyższych próbek. 15.Zamawiający zastrzega sobie w każdym czasie możliwość sprawdzenia (przebadania) posiłków pod względem ilościowym oraz jakościowym. W przypadku, gdy posiłki nie będą spełniać wymogów określonych w niniejszej specyfikacji, Zamawiający ma prawo odstąpienia od umowy ze skutkiem natychmiastowym - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ugaleksandrow.bip.lubelskie.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i wydawanie śniadań i obiadów w Szkole Podstawowej im. Mikołaja Kopernika w Piaskach
Dodano: 2016-07-19 - Przygotowanie posiłków w pomieszczeniach kuchni Szkoły Podstawowej im. Marii Curie- Skłodowskiej w Tarnogrodzie dla uczniów tej szkoły i Przedszkola Miejskiego oraz przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczniów Szkół: Filialna w Luchowie Górnym, Luchowie Dolnym, Wola Różaniecka, Filia w Różańcu Pierwszym, Różaniec Drugi i Publiczne Gimnazjum w Tarnogrodzie.
Dodano: 2016-07-05 - Usługa cateringowa w zakresie przygotowania i dostawy trzech posiłków dziennie (śniadanie, obiad, podwieczorek) dla dzieci uczęszczających do Przedszkola nr 87 w Lublinie
Dodano: 2016-01-12 - Usługa cateringowa w zakresie przygotowania i dostawy trzech posiłków dziennie (śniadanie, obiad, podwieczorek) dla dzieci uczęszczających do Przedszkola nr 85 w Lublinie
Dodano: 2015-12-07 - Dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Zalesie w roku 2016.
Dodano: 2015-12-02 - Dożywianie dzieci w szkołach i przedszkolach w 2016 roku w Gminie Sitno.
Dodano: 2015-11-27 - Przygotowanie, dowóz i wydanie gorących posiłków dla dzieci uczęszczających do przedszkola, szkoły podstawowej i gimnazjum w Gminie Aleksandrów
Dodano: 2015-08-03 - Przygotowanie posiłków w pomieszczeniach kuchni Szkoły Podstawowej im. Marii Curie- Skłodowskiej w Tarnogrodzie dla uczniów tej szkoły i Przedszkola Miejskiego oraz przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczniów Szkół: Filialna w Luchowie Górnym, Luchowie Dolnym, Wola Różaniecka, Różaniec Pierwszy, Różaniec Drugi i Publiczne Gimnazjum w Tarnogrodzie
Dodano: 2015-06-30 - Dożywianie dzieci w szkołach i przedszkolu w 2015 roku w Gminie Sitno
Dodano: 2014-11-21 - Usługa cateringowa w zakresie przygotowania i dostawy trzech posiłków dziennie (śniadanie, obiad, podwieczorek) dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Nr 85 w Lublinie
Dodano: 2014-11-13