Wójt Gminy Brzozie ogłasza przetarg
- Adres: 87-313 Brzozie, Brzozie 50
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 056 4912910 , fax. 056 4912911
- Data zamieszczenia: 2011-11-29
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wójt Gminy Brzozie
Brzozie 50 50
87-313 Brzozie, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 056 4912910, fax. 056 4912911
REGON: 00053698200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.brzozie.akcessnet.net
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie dostawę i wydanie posiłków obiadowych dla uczniów szkół na terenie Gminy Brzozie na lata 2012 - 2014 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zamówienie obejmuje przygotowanie i dostawę posiłków dla uczniów szkół z terenu gminy Brzozie. Zakres zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie dziennie około 196 posiłków obiadowych dla uczniów szkół z terenu Gminy Brzozie w dni nauki szkolnej. 2. Rodzaj posiłków: dwa razy w tygodniu drugie danie ( 280g w tym: 130 g danie mięsne + 150g np. ziemniaki, ryż , kasza + napój, dwa razy w tygodniu zupa 450g + bułka lub chleb, raz w tygodniu obiad drugie danie bezmięsne np. pierogi, ryba, danie z jajkiem, naleśniki + napój oraz dostawa i wydanie posiłków do szkół na terenie Gminy Brzozie: Szkoła Podstawowa w Jajkowie dla 41 uczniów Szkoła Podstawowa w Brzoziu dla 57uczniów Szkoła Podstawowa w Wielkim Leźnie dla 48 uczniów Gimnazjum w Brzoziu dla 50 uczniów Zamawiający zobowiązuje wykonawcę, aby zapewnił różnorodność zup i drugich dań z zachowaniem norm kalorycznych wynoszących minimum 800 kcal. Liczba posiłków może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu w trakcie realizacji umowy w zależności od potrzeb. Zamawiający zastrzega sobie u Wykonawcy możliwość wykupienia posiłków przez uczniów nie objętych dożywianiem, w cenie podanej w złożonej ofercie. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia gorących posiłków w specjalnych termosach służących do przewozu żywności, które spełniają wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne wraz z talerzami i sztućcami ( nóż, łyżka, widelec). Wybrany wykonawca zobowiązany jest do odbioru resztek i odpadów pokonsumpcyjnych oraz naczyń pozostałych po spożyciu posiłków. Wybrany wykonawca zobowiązany jest do podawania tygodniowego jadłospisu do wiadomości zamawiającego oraz dyrektorów poszczególnych szkół, do których dostarczane będą posiłki najpóźniej przed obiadem w pierwszy dzień tygodnia, w którym obowiązuje jadłospis. Wykonawca bierze pełną odpowiedzialność za cały proces zamówienia przygotowania posiłków, pobranie próbek i przechowywanie ich zgodnie z przepisami Sanepidu. UWAGA! Ilość posiłków została określona szacunkowo na podstawie danych z roku szkolnego 2011/2012 i od 1 września 2012 r. może ulec zmianie. Dla potrzeb badań żywności przez Sanepid codziennie do każdej szkoły muszą być dostarczone próbki po 150 g. każdej składowej części potrawy w tym zup, mięs, potraw mięsnych i rybnych, jarzyn gotowanych, sosów, potraw mącznych lub mlecznych, sałatek, surówek, wyrobów garmażeryjnych, wędlin i wyrobów wędliniarskich (w jednym kawałku), zgodnie z § 3 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17.04.2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. Nr 80, poz. 545). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 36 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.bip.brzozie.akcessnet.net
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół Gminy Grudziądz w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-07-22 - Przygotowanie, dostawa i wydawanie gorących posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej w Cekcynie i Gimnazjum w Cekcynie
Dodano: 2016-03-17 - Usługa dożywiania dzieci w szkołach na terenie gminy miasta Lipna w 2016 roku
Dodano: 2016-01-07 - Usługa dożywiania dzieci w szkołach na terenie gminy miasta Lipna w 2016 roku
Dodano: 2015-12-09 - DOŻYWIANIE DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ W GMINIE SZUBIN W 2016 ROKU
Dodano: 2015-12-01 - Przygotowanie i dostarczenie (dowóz) gorących posiłków jednodaniowych dla uczniów
Dodano: 2015-11-26 - Przygotowywanie, dostarczanie oraz wydanie gorących posiłków dla uczniów w szkołach z terenu gminy Kowalewo Pomorskie oraz dla podopiecznych Miejsko Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kowalewie Pomorskim w 2016 roku
Dodano: 2015-11-24 - Zorganizowanie dożywiania w Gminie Bartniczka w 2016 roku
Dodano: 2015-11-20 - Przygotowanie pełnego obiadu (składającego się z 2 dań) oraz jego dostarczanie do wymienionych 7 obiektów szkolnych na każdy dzień trwania nauki w szkole na terenie gminy Zławieś Wielka
Dodano: 2015-11-04 - DOŻYWIANIE DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ W GMINIE SZUBIN W ROKU 2015
Dodano: 2015-09-01