Przetargi.pl
Przygotowanie, dostawa i wydawanie posiłków uczniom szkół na terenie miasta Brzeziny.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 95-060 Brzeziny, ul. Henryka Sienkiewicza 11
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 0-46 874 12 95 , fax. 0-46 874-02-80
  • Data zamieszczenia: 2009-08-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Henryka Sienkiewicza 11 11
    95-060 Brzeziny, woj. łódzkie
    tel. 0-46 874 12 95, fax. 0-46 874-02-80
    REGON: 00528101500000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dostawa i wydawanie posiłków uczniom szkół na terenie miasta Brzeziny.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przygotowanie i dostawa, w dni nauki posiłków do szkół na terenie miasta Brzeziny oraz wydawanie posiłków uczniom tych szkół. Przez posiłek zamawiający rozumie: posiłek dwudaniowy o wartości odżywczej i kalorycznej zgodnej z wymogami obowiązującymi w żywieniu dzieci i młodzieży - nie mniej niż 800 kcal I danie zupa na wywarze mięsnym lub warzywnym, II danie 4 x w tygodniu danie mięsne (do dań mięsnych nie zalicza się dań przygotowanych na bazie podrobów, oraz bigosu),1 x w tygodniu jajko, ryba, naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi - podawane naprzemiennie, do posiłków dwudaniowych przynajmniej 2 x w tygodniu muszą być podawane: ziemniaki, w pozostałe dni może być podana kasza, ryż lub makaron - obowiązek ten nie dotyczy dni, w których podane będą naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi,do posiłków dwudaniowych mają być podawane surówki lub jarzyny gotowane,gramatura: ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200g,mięso lub ryba - 100g,surówka lub jarzyny - 100g,naleśniki,placki ziemniaczane, pierogi - 300g,zupa - 450g. Oferent jest obowiązany do sprzątania po wydanym posiłku.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158942106
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełniają wymogi określone w art. 22 ust.1 ustawy z dnia 29.01.2004 Prawo zamówień publicznych, tj.: a)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej w SIWZ działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. b)posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. W szczególności: w zakresie ostatnich trzech lat przed wszczęciem postępowania realizowali co najmniej jedno zamówienie o profilu i złożoności zbliżonej do zamówienia będącego przedmiotem postępowania. Przy ocenie spełnienia powyższego warunku uwzględnione zostaną zamówienia realizowane co najmniej przez okres jednego roku szkolnego. c)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. d)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust 1 ustawy prawo zamówień publicznych.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu wykonawcy powinni złożyć: a.Oświadczenie, według załączonego wzoru, o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust 1 ustawy prawo zamówień publicznych. b.Aktualny wypis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. c.Wykaz wykonanych usług w okresie ostatnich 3 latach przed wszczęciem postępowania udzielenie zamówienia ,a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie odpowiadających swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia z podaniem ich wartości , przedmiotu , dat wykonania i odbiorców oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że usługi te zostały wykonane należycie (referencje). d.Formularz oferty wraz z ceną za jeden posiłek. Cena musi obejmować wszystkie koszty związane z realizacją zamówienia. e.Parafowany projekt umowy. f.Jadłospis obejmujący okres jednego miesiąca uwzględniający wymogi kaloryczne posiłków, urozmaicenie posiłków. Oferent będzie zobowiązany do realizacji zamówienia na podstawie przedstawionego jadłospisu z możliwością odstępstw.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.brzeziny.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach