Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 95-060 Brzeziny, ul. Henryka Sienkiewicza 11
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 0-46 874 12 95 , fax. 0-46 874-02-80
- Data zamieszczenia: 2009-08-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Henryka Sienkiewicza 11 11
95-060 Brzeziny, woj. łódzkie
tel. 0-46 874 12 95, fax. 0-46 874-02-80
REGON: 00528101500000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie, dostawa i wydawanie posiłków uczniom szkół na terenie miasta Brzeziny. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przygotowanie i dostawa, w dni nauki posiłków do szkół na terenie miasta Brzeziny oraz wydawanie posiłków uczniom tych szkół. Przez posiłek zamawiający rozumie: posiłek dwudaniowy o wartości odżywczej i kalorycznej zgodnej z wymogami obowiązującymi w żywieniu dzieci i młodzieży - nie mniej niż 800 kcal I danie zupa na wywarze mięsnym lub warzywnym, II danie 4 x w tygodniu danie mięsne (do dań mięsnych nie zalicza się dań przygotowanych na bazie podrobów, oraz bigosu),1 x w tygodniu jajko, ryba, naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi - podawane naprzemiennie, do posiłków dwudaniowych przynajmniej 2 x w tygodniu muszą być podawane: ziemniaki, w pozostałe dni może być podana kasza, ryż lub makaron - obowiązek ten nie dotyczy dni, w których podane będą naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi,do posiłków dwudaniowych mają być podawane surówki lub jarzyny gotowane,gramatura: ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200g,mięso lub ryba - 100g,surówka lub jarzyny - 100g,naleśniki,placki ziemniaczane, pierogi - 300g,zupa - 450g. Oferent jest obowiązany do sprzątania po wydanym posiłku. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158942106
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełniają wymogi określone w art. 22 ust.1 ustawy z dnia 29.01.2004 Prawo zamówień publicznych, tj.: a)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej w SIWZ działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. b)posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. W szczególności: w zakresie ostatnich trzech lat przed wszczęciem postępowania realizowali co najmniej jedno zamówienie o profilu i złożoności zbliżonej do zamówienia będącego przedmiotem postępowania. Przy ocenie spełnienia powyższego warunku uwzględnione zostaną zamówienia realizowane co najmniej przez okres jednego roku szkolnego. c)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. d)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust 1 ustawy prawo zamówień publicznych.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu wykonawcy powinni złożyć: a.Oświadczenie, według załączonego wzoru, o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust 1 ustawy prawo zamówień publicznych. b.Aktualny wypis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. c.Wykaz wykonanych usług w okresie ostatnich 3 latach przed wszczęciem postępowania udzielenie zamówienia ,a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie odpowiadających swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia z podaniem ich wartości , przedmiotu , dat wykonania i odbiorców oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że usługi te zostały wykonane należycie (referencje). d.Formularz oferty wraz z ceną za jeden posiłek. Cena musi obejmować wszystkie koszty związane z realizacją zamówienia. e.Parafowany projekt umowy. f.Jadłospis obejmujący okres jednego miesiąca uwzględniający wymogi kaloryczne posiłków, urozmaicenie posiłków. Oferent będzie zobowiązany do realizacji zamówienia na podstawie przedstawionego jadłospisu z możliwością odstępstw.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.brzeziny.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa polegająca na przygotowaniu, dostawie i wydaniu dwudaniowych gorących posiłków obiadowych w szkołach położonych na terenie gminy Brójce w dniach nauki szkolnej w okresie od 4 stycznia 2016 r. do 22 grudnia 2016 r.
Dodano: 2015-12-03 - Usługa polegająca na przygotowaniu, dostawie i wydaniu dwudaniowych gorących posiłków obiadowych w szkołach położonych na terenie gminy Brójce w dniach nauki szkolnej w okresie od 7 stycznia 2015 r. do 21 grudnia 2015 r.
Dodano: 2014-11-27 - Usługa polegająca na przygotowaniu, dostawie i wydaniu dwudaniowych gorących posiłków obiadowych do szkół na terenie gminy Rzgów w dni nauki szkolnej w okresie od 2 stycznia 2014 r. do 19 grudnia 2014 r.
Dodano: 2013-12-10 - Usługa polegająca na przygotowaniu, dostawie i wydaniu dwudaniowych gorących posiłków obiadowych w szkołach położonych na terenie gminy Brójce w dniach nauki szkolnej w okresie od 2 stycznia 2014 r. do 19 grudnia 2014 r.
Dodano: 2013-12-05 - Wykonywanie, dostarczanie i wydawanie gorących posiłków jednodaniowych dla uczniów szkół znajdujących się na terenie Gminy Sadkowice; - Zespół Szkół w Sadkowicach - Zespół Szkół w Lubani - Zespół Szkolno-Przedszkolny w Trębaczewie - Szkoła Podstawowa w Kłopoczynie
Dodano: 2013-07-17 - Przygotowanie i dostawa gorącego posiłku dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum z terenu gminy Sieradz w roku szkolnym 2013/2014
Dodano: 2013-07-15 - Usługa polegająca na przygotowaniu i dostawie dwudaniowych gorących posiłków obiadowych do szkół na terenie gminy Rzgów w dni nauki szkolnej w okresie od 2 stycznia 2013 r. do 20 grudnia 2013 r.
Dodano: 2012-12-10 - Usługa polegająca na przygotowaniu i dostawie dwudaniowych gorących posiłków obiadowych do szkół na terenie gminy Brójce w dni nauki szkolnej w okresie od 2 stycznia 2013 r. do 20 grudnia 2013 r.
Dodano: 2012-11-06 - Sporządzanie obiadów dla dzieci i młodzieży szkolnej
Dodano: 2012-10-04 - Dożywianie uczniów szkół podstawowych w Aleksandrowie, Dąbrowie nad Czarną, Skotnikach oraz uczniów gimnazjum w Dąbrowie nad Czarną w roku szkolnym 2012 2013
Dodano: 2012-07-24