Gmina Brójce ogłasza przetarg
- Adres: 95-006 Brójce 39,
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 42 2140398, 2140392 , fax. 42 2996959, 2278656
- Data zamieszczenia: 2012-11-06
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Brójce
95-006 Brójce 39, woj. łódzkie
tel. 42 2140398, 2140392, fax. 42 2996959, 2278656
REGON: 47205775000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.brojce.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa polegająca na przygotowaniu i dostawie dwudaniowych gorących posiłków obiadowych do szkół na terenie gminy Brójce w dni nauki szkolnej w okresie od 2 stycznia 2013 r. do 20 grudnia 2013 r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1) Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowaniu i dostawie dwudaniowych gorących posiłków obiadowych tj. pełnych obiadów (zupa plus drugie danie), w dni nauki szkolnej do poniżej wymienionych Szkół na terenie gminy Brójce: a) Zespół Szkół Szkoła Podstawowa w Kurowicach b) Zespół Szkół Gimnazjum w Kurowicach c) Szkoła Podstawowa w Bukowcu d) Zespół Szkół Filia Szkoła Podstawowa w Woli Rakowej 2) Okres objęty zamówieniem od 2 stycznia 2013 r. do 20 grudnia 2013 r. 3) Ilość dni w miesiącu ok. - 18. 4) Ilość dzieci: a) Zespół Szkół Szkoła Podstawowa w Kurowicach - 39 uczniów b) Zespół Szkół Gimnazjum w Kurowicach - 16 uczniów c) Szkoła Podstawowa w Bukowcu - 16 uczniów d) Zespół Szkół Filia Szkoła Podstawowa w Woli Rakowej - 10 uczniów 5) Posiłki wydawane będą w Szkołach w godzinach od 10:00 do 11:30 6) Dwudaniowym posiłkiem obiadowym objętym zamówieniem jest: a) 5 razy w tygodniu zupa o objętości nie mniejszej niż 350 ml, na wywarze mięsnym lub warzywnym b) 4 razy w tygodniu drugie danie składające się z: - mięsa w ilości 100 g, - ziemniaków, kaszy, makaronu, bądź ryżu w ilości ok. 180 g, - surówki w ilości ok. 100 g, - kompotu w ilości ok. 200 ml bądź deseru, c) 1 raz w tygodniu (piątek) posiłek bezmięsny, co drugi tydzień ryba, d) Wartość kaloryczna drugiego dania 850 - 900 kcal 7) Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, musza być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów. 8) Posiłki wydawane będą w naczyniach dostarczonych przez Wykonawcę. 9) Wykonawca odpowiada za terminowe dostarczenie gorących posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego. 10) Wykonawca dostarczać będzie posiłki własnym transportem przystosowanym do przewożenia posiłków, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. O czystość termosów zadba wykonawca. 11) Wydawaniem posiłków zajmuje się Wykonawca. 12) Wykonawca odbierze naczynia i pozostałości po obiedzie ze Szkół. 13) Wykonawca odpowiada za zgodność jakości dostarczonego gorącego posiłku z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia. 14) Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz.1225 ze zmianami) oraz w przepisach wykonawczych. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158942106
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.brojce.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa polegająca na przygotowaniu, dostawie i wydaniu dwudaniowych gorących posiłków obiadowych w szkołach położonych na terenie gminy Brójce w dniach nauki szkolnej w okresie od 4 stycznia 2016 r. do 22 grudnia 2016 r.
Dodano: 2015-12-03 - Usługa polegająca na przygotowaniu, dostawie i wydaniu dwudaniowych gorących posiłków obiadowych w szkołach położonych na terenie gminy Brójce w dniach nauki szkolnej w okresie od 7 stycznia 2015 r. do 21 grudnia 2015 r.
Dodano: 2014-11-27 - Usługa polegająca na przygotowaniu, dostawie i wydaniu dwudaniowych gorących posiłków obiadowych do szkół na terenie gminy Rzgów w dni nauki szkolnej w okresie od 2 stycznia 2014 r. do 19 grudnia 2014 r.
Dodano: 2013-12-10 - Usługa polegająca na przygotowaniu, dostawie i wydaniu dwudaniowych gorących posiłków obiadowych w szkołach położonych na terenie gminy Brójce w dniach nauki szkolnej w okresie od 2 stycznia 2014 r. do 19 grudnia 2014 r.
Dodano: 2013-12-05 - Wykonywanie, dostarczanie i wydawanie gorących posiłków jednodaniowych dla uczniów szkół znajdujących się na terenie Gminy Sadkowice; - Zespół Szkół w Sadkowicach - Zespół Szkół w Lubani - Zespół Szkolno-Przedszkolny w Trębaczewie - Szkoła Podstawowa w Kłopoczynie
Dodano: 2013-07-17 - Przygotowanie i dostawa gorącego posiłku dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum z terenu gminy Sieradz w roku szkolnym 2013/2014
Dodano: 2013-07-15 - Usługa polegająca na przygotowaniu i dostawie dwudaniowych gorących posiłków obiadowych do szkół na terenie gminy Rzgów w dni nauki szkolnej w okresie od 2 stycznia 2013 r. do 20 grudnia 2013 r.
Dodano: 2012-12-10 - Sporządzanie obiadów dla dzieci i młodzieży szkolnej
Dodano: 2012-10-04 - Dożywianie uczniów szkół podstawowych w Aleksandrowie, Dąbrowie nad Czarną, Skotnikach oraz uczniów gimnazjum w Dąbrowie nad Czarną w roku szkolnym 2012 2013
Dodano: 2012-07-24 - Wykonywanie, dostarczanie i wydawanie gorących posiłków jednodaniowych dla uczniów szkół znajdujących się na terenie Gminy Sadkowice; - Zespół Szkół w Sadkowicach - Zespół Szkół w Lubani - Zespół Szkolno-Przedszkolny w Trębaczewie - Szkoła Podstawowa w Kłopoczynie
Dodano: 2012-07-20