Przetargi.pl
Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie gorących jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół Gminy Dębowa Łąka

Gmina Dębowa Łąka ogłasza przetarg

  • Adres: 87-207 Dębowa Łąka, Dębowa Łąka 38
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 056 6884918 , fax. 056 6889258
  • Data zamieszczenia: 2010-09-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Dębowa Łąka
    Dębowa Łąka 38 38
    87-207 Dębowa Łąka, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 056 6884918, fax. 056 6889258
    REGON: 87111879600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.debowalaka.bip.net.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie gorących jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół Gminy Dębowa Łąka
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostarczanie i wydawanie gorących jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów dla następujących szkół prowadzonych przez Gminę Dębowa Łąka: Szkoły Podstawowej w Łobdowie, Szkoły Podstawowej w Wielkich Radowiskach, Zespołu Szkół w Dębowej Łące. a) oferent przygotowywać będzie ciepłe jednodaniowe posiłki w postaci zup lub innych dań o kaloryczności każdego z nich nie mniejszej niż 550 kcal i gramaturze: a/ zupy ( 2 razy w tygodniu) - nie mniej niż 450ml, b/ drugie danie ( 3 razy w tygodniu) - nie mniej niż 350gramów( w tym: ziemniaki: 150 g, mięso:100g, surówka: 100g), Posiłki inne niż zupa dostarczane będą nie rzadziej niż 3 razy w tygodniu. Do zup dodatkowo dostarczane będzie pieczywo, wkładka w postaci wędliny lub mięsa. Zupa z wkładką mięsną lub wędliną dostarczana będzie nie rzadziej niż 2 razy w tygodniu. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia ( 5 dni ) - nie dotyczy dodatków do dania głównego. Oferent zobowiązany jest do oferty opracować jadłospis 20-dniowy, który obowiązywać będzie w trakcie realizacji umowy z uwzględnieniem zapisów niniejszej specyfikacji dot. przedmiotu zamówienia. Jadłospis powinien być wywieszony w każdej szkole z dwutygodniowym wyprzedzeniem. b) oferent zobowiązuje się przygotowywać posiłki zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi. Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Produkcja, przechowywanie i dostarczanie powinno odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno sanitarnych. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2006 roku Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. c) posiłki dostarczane będą w pojemnikach utrzymujących ich wysoką temperaturę i gotowych do spożycia po ich dostarczeniu. d) posiłki będą wydawane w naczyniach wielokrotnego użytku ( zastawa stołowa oraz sztućce niezbędne do spożycia posiłku), należących do oferenta. e) posiłki dostarczane będę do stołówek szkolnych w następujących ilościach: a/ Szkoła Podstawowa w Łobdowie - w ilości około 50 posiłków, b/ Szkoła Podstawowa w Wielkich Radowiskach - w ilości około 50 posiłków, c/ Zespół Szkół w Dębowej Łące - w ilości około 80 posiłków. f) posiłki dostarczane będą codziennie we wszystkie dni nauki szkolnej począwszy od dnia 02 listopada 2010 r. do dnia 22 czerwca 2011 r. w godzinach od 1000 do1200. g) przygotowane i dostarczane posiłki muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. h) Oferent ponosi koszty załadunku, transportu oraz rozładunku wszystkich dostaw posiłków oraz wydania posiłków w każdej ze szkół. i) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia wielkości zamówienia posiłków, o których mowa w pkt. III. 1 w zależności od bieżących potrzeb zamawiającego. j) Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w siwz kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę. 2. Wymagania dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia: a) materiały i sprzęt potrzebne do wykonania przedmiotu zamówienia zabezpiecza wykonawca. b) wykonawca zobowiązany jest do odbioru naczyń w odpowiednich do tego pojemnikach, opakowaniach tego samego dnia do godz. 15 - tej. c) wykonawca zapewnia odbiór resztek nie zjedzonych posiłków w odpowiednich do tego pojemnikach, opakowaniach tego samego dnia do godz. 15 - tej. d) wykonawca uzgodni z Dyrektorami szkół kolejność i godzinę dostawy do każdej szkoły. e) wykonawca uwzględniać będzie przy przygotowywaniu posiłków zmniejszenie lub zwiększenie ilości dziennie zamawianych posiłków w zależności od bieżących potrzeb zgłaszanych przez Dyrektorów szkół. Wykonawca uwzględniać będzie przy przygotowywaniu posiłków zmniejszone lub zwiększenie ilości, które zgłoszone zostaną przez Dyrektorów lub upoważnionych pracowników w dniu poprzedzającym dostawę do godziny 15 - tej. f) zamawiający nie przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zaleca się aby wykonawca dokonał wizji lokalnej na terenie Gminy Dębowa Łąka oraz zdobył wszelkie informacje, które mogą być przydatne do przygotowania oferty i podpisania umowy
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości: 2.500,00 zł (słownie:dwa tysiące pięćset 0 groszy) 2. Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium przed terminem składania ofert. Przy czym wniesienie wadium w pieniądzu za pomocą przelewu bankowego Zamawiający potwierdzi, że otrzymał taki przelew przed upływem składania ofert. W wymienionym przypadku dołączenie do oferty kopii polecenia przelewu wystawionego przez Wykonawcę nie jest warunkiem wystarczającym do stwierdzenia przez Zamawiającego terminowego wniesienia wadium przez Wykonawcę. 3. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: a) w pieniądzu - przelewem na rachunek bankowy zamawiającego - Bank Spółdzielczy w Golubiu Dobrzyniu, nr rachunku 56 9489 0002 2003 0007 0221 0004 z dopiskiem: Przetarg - Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie gorących jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół Gminy Dębowa Łąka - znak sprawy RG 341-7-2010 b) poręczeniach bankowych lub w poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; c) gwarancjach ubezpieczeniowych; d) gwarancjach bankowych; e) w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust.5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz.U. z 2007 r Nr 42 poz. 275); 4. Zamawiający zwraca niezwłocznie wadium jeżeli: a) upłynie termin związania z ofertą, b) zawarto umowę w sprawie zamówienia publicznego i wniesiono zabezpieczenie należytego wykonania tej umowy; c) zamawiający unieważnił postępowanie o udzielenie zamówienia, a protesty zostały ostatecznie rozstrzygnięte lub upłynął termin do ich wnoszenia; d) wpłynął wniosek wykonawcy: - który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert; - który został wykluczony z postępowania; - którego oferta została odrzucona. 5. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust.3, nie złożył dokumentów lub oświadczeń o których mowa w art. 25 ust.1 lub pełnomocnictw, chyba że udowodni, że wynika to z przyczyn nie leżących po jego stronie; 6. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca, którego oferta została wybrana: a) odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie; b) nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy; c) zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Posiadanie Certyfikatu HACCP
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.debowalaka.bip.net.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach