Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 12140 Świętajno, ul. Spółdzielcza
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 896 226 250 , fax. 896 226 150
- Data zamieszczenia: 2017-11-27
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Spółdzielcza 4
12140 Świętajno, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 896 226 250, fax. 896 226 150
REGON: 445978700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.gopsswietajno.naszbip.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
PRZYGOTOWANIE, DOSTARCZANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY ŚWIĘTAJNO W OKRESIE OD 02.01.2018 ROKU DO 31.12.2018 ROKU. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiot zamówienia obejmuje: codzienne przygotowanie, dostawę oraz wydawanie gorących obiadów jednodaniowych do placówek oświatowych na terenie gminy Świętajno i punktu wydawania posiłków w Świętajnie, Wskazane posiłki muszą być przygotowane w następującej formie: -dwa razy w tygodniu (wtorki i czwartki) zupa z mięsną wkładką o pojemności 350 ml (w tym 50g mięsa lub kiełbasy) podana ze świeżym pieczywem bez ograniczenia ilościowego, - trzy razy w tygodniu (poniedziałki, środy i piątki) drugie danie będące posiłkiem mięsnym lub rybnym z surówką lub gotowanymi jarzynami oraz kompotem lub sokiem owocowym. Do mięsa mogą być podawane zamiennie ziemniaki, kasza, ryż, makaron. Drugie danie mogą też stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, krokiety lub inne. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki jednodaniowe o kaloryczności nie mniejszej niż 550 kcal i gramaturze nie mniejszej niż: ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200 g, mięso lub ryba - 100 g, surówka lub jarzyny - 100 g, pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem, krokiety lub inne - 300 g, napój, sok – 200 ml. Zamawiający zastrzega, że danie takie jak pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem, krokiety winny być maksimum 2x (dwa razy) w miesiącu. 2) Dożywianie ma być realizowane w dni objęte nauką szkolną od poniedziałku do piątku w czasie trwania roku szkolnego z uwzględnieniem przerw w nauce ( przerwy świąteczne itp.) od dnia 02.01.2018 roku do 31.12.2018 roku. Dożywianiem będą objęci wskazani, na podstawie list, zatwierdzonych przez kierownika Zamawiającego, uczniowie placówek oświatowych z terenu gminy Świętajno oraz osoby dorosłe, wskazane uprzednio przez kierownika Zamawiającego w punkcie wydawania posiłków w Świętajnie 3) Zamawiający zastrzega możliwość incydentalnego zapewnienia przez Wykonawcę dożywiania w soboty w przypadku konieczności odrabiania przez szkoły zajęć w sobotę. Wykonawca dostarczy wtedy posiłek który będzie odpowiadał takiemu dniu tygodnia jaki będzie odpracowywany. 4) Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu 10 dni. 5) Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem w pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury. Przewożenie żywności musi odbywać się zgodnie z systemem HACCP. System HACCP gwarantuje najwyższe standardy żywności, a tym samym zachowanie wysokiej jakości transportowanych produktów. W trakcie transportu potraw należy przestrzegać następujących zasad: - „potrawy serwowane na gorąco winny utrzymywać temperaturę: zupa +600C , drugie danie +630C, potrawy na zimno + 40C i czas ich przewozu nie może przekraczać jednej godziny od czasu ich wytworzenia”. Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłku, a także ich wydawania. 6) Wykonawca zapewni naczynia (talerze, sztućce), na których będą spożywane posiłki. Zamawiający dopuszcza możliwość wydawania posiłków w naczyniach jednorazowego użytku. Naczynia jednorazowego użytku winny spełniać wymagania ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006r. (Dz. U. z 2017r, poz. 149 t. j.). Po spożyciu posiłków, wykonawca usunie z terenu szkoły zużyte naczynia jednorazowego użytku oraz wszelkie odpady żywnościowe. 7) W przypadku nieobecności ucznia w szkole posiłek może odebrać, rodzic, opiekun, rodzeństwo na podstawie wydanej przez Zamawiającego decyzji. 8) Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą też być wykonane ze świeżych warzyw i artykułów spożywczych, posiadających aktualny termin ważności. Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności. Ponadto w zakresie jakości usług w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniając ich różnorodność. 9) Wykonawca jest zobowiązany przestrzegać zasad sanitarno- higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, wydawania posiłków oraz ich przewozu. 10) Miejsce i godziny wydania posiłków wykonawca uzgodni bezpośrednio z dyrektorami poszczególnych szkół, a w zakresie posiłków wydawanych w punkcie wydawania posiłków w Świętajnie z kierownikiem Zamawiającego. Uwaga: posiłki dla uczniów kl. I-III Szkoły Podstawowej w Świętajnie winny być wydawane na stołówce przy ul. Mickiewicza 13 w Świętajnie, natomiast dla uczniów kl. IV-VII w budynku Szkoły Podstawowej przy ul. Mickiewicza 28 w Świętajnie. 11) Zamówienie obejmuje dożywianie: a) w szkołach łącznie ok. 190 posiłków dziennie; Szkoła Podstawowa w Świętajnie Około 65 uczniów Gimnazjum w Świętajnie Około 15 uczniów Zespół Szkół w Spychowie Około 20 uczniów Szkoła Podstawowa w Kolonii Około 40 uczniów Szkoła Podstawowa w Jerutach Około 50 uczniów b) w punkcie wydawania posiłków w Świętajnie – 10 uprawnionych osób UWAGA: Ilość dożywianych osób w okresie realizacji zamówienia może ulec zmianie (zwiększeniu lub zmniejszeniu osób) za co zleceniodawca nie ponosi odpowiedzialności. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy są wpisani do „Rejestru Zakładów” podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ,
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) wypełniony formularz ofertowy według załączonego druku (załącznik nr 1),
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej „Senior” w Kamińsku przy ul. Topolowej 8 na rok 2024.
Dodano: 2023-12-12 - ,,Świadczenie usług żywienia pacjentów na potrzeby ,,Pro-Medica’’ w Ełku Sp. z o.o.’’
Dodano: 2023-08-14 - Usługa żywienia pacjentów
Dodano: 2023-02-22 - Żywienie pacjentów Giżyckiej Ochrony Zdrowia Sp. z o.o.
Dodano: 2023-02-07 - Świadczenie usług przygotowywania, gotowania i dostarczania posiłków do miejsc wskazanych przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Braniewie w 2023 roku.
Dodano: 2022-12-21 - Sporządzanie, dowóz i wydawanie gorących posiłków dla dzieci przedszkolnych i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Bartoszyce
Dodano: 2022-09-13 - Świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowywania i dostarczania gorących posiłków dla Seniorów do Dziennego Domu ,,Senior+’’ oraz Klubu ,,Senior+’’
Dodano: 2021-01-20 - Sporządzanie, dowóz i wydawanie gorących posiłków dla dzieci przedszkolnych i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Bartoszyce
Dodano: 2020-07-01 - Przygotowanie i dowóz posiłków dla osób zatrzymanych w pomieszczeniach dla osób zatrzymanych (PDOZ, PIDZ) jednostek Policji województwa warmińsko – mazurskiego (20 zadań częściowych)
Dodano: 2019-09-19 - Sporządzanie, dowóz i wydawanie gorących posiłków dla dzieci przedszkolnych i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Bartoszyce.
Dodano: 2019-07-18