Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Piechowicach ogłasza przetarg
- Adres: 58-573 Piechowice, ul. Żymierskiego 49A
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 075 7548924925 , fax. 0-75 7612349
- Data zamieszczenia: 2010-11-24
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Piechowicach
ul. Żymierskiego 49A 49A
58-573 Piechowice, woj. dolnośląskie
tel. 075 7548924925, fax. 0-75 7612349
REGON: 00327277900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://piechowice.bip.pbox.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie obiadów dwudaniowych z kompotem dla uczniów Szkoły Podstawowej i Gimnazjum im. Jana Pawła II w Piechowicach w okresie 03.01.2011 r. do 31.12.2011 r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowaniu, dostarczaniu i wydawaniu obiadów dwudaniownych z kompotem dla uczniów Szkoły Podstawowej Nr 1 przy ulicy Szkolnej nr 6 i Gimnazjum im. Jana Pawła II przy ulicy Tysiąclecia 28 w Piechowicach. Zamówienie przewiduje przygotowanie 50 porcji posiłków dziennie za wyjątkiem sobót, niedziel i świąt, okresu wakacji. Przewiduje się, że w czasie realizacji zamówienia, tj. od 03.01.2010 r. do 31.12.2010 r. wydanych zostanie 10 000 posiłków. Jest to maksymalna ilość posiłków przewidywanych do danego zlecenia. Ilość zamawianych posiłków może ulec zmniejszeniu w związku z rotacją dzieci korzystających z tej formy pomocy. Z racji zmniejszenia liczby wydawanych posiłków Wykonawcy nie przysługują roszczenia względem Zamawiającego. Wynagrodzenie Wykonawcy będzie uzależnione od ilości wydawanych obiadów w ciągu miesiąca. Przez posiłek dla dzieci w wieku szkolnym rozumie się : porcję zupy spełniającą następujące minimalne warunki: - pojemność - 450 ml, - kaloryczność - 300 kcal, - temperatura - w granicach 50 -75 stopni Celsjusza, drugie danie spełniające następujące minimalne warunki: - co najmniej 340 g, w tym: - 150 g ziemniaki (kasza, ryż lub makaron zamiennie), - 90 g mięso lub ryba, - 100 g surówka lub jarzyny gotowane -150 g naleśniki lub pierogi - temperatura - w granicach 50 - 75 stopni Celsjusza kompot - 200 ml chleb - min. 100 g Łączna wartość energetyczna posiłku nie może być niższa niż 1050 kcal. Podstawę drugiego dania powinna stanowić potrawa z produktów białkowych , np. z mięsa, ryb, podrobów, jaj, sera lub z tzw. potrawa półmięsna, złożona z mięsa i warzyw lub produktów mącznych, albo bezmięsna uzupełniona produktami białkowymi ( serem, jajami ). W skład drugiego dania powinny również wchodzić dodatki mączne. Ziemniaki powinny stanowić oddzielną potrawę i nie mogą zastępować potraw z warzyw. Posiłki powinny być urozmaicone, dania nie mogą powtarzać się w okresie miesiąca. Wydawanie posiłków powinno odbywać się w stołówce szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 1 , Piechowice ul. Szkolna 6a oraz w stołówce Gimnazjum im. Jana Pawła II, Piechowice ul. Tysiąclecia 24 od godz. 10:30 do godz. 13:30. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. z 2001 r. Nr 63 poz. 634 z późn. zm.), łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Wykonawca przegotowywał i dostarczał będzie posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca zobowiązuje się do utrzymania w czystości miejsca wykonywania i wydawania posiłków. Wykonawca podawał będzie jadłospis na kolejny dzień do wiadomości uczniów i personelu, najpóźniej przed obiadem w dzień poprzedzający dzień, w którym obowiązuje. Jadłospis podawany będzie w formie pisemnej i wywieszony będzie w stołówce w miejscu to tego wyznaczonym, a w przypadku braku takiego miejsca - w miejscu ogólnie dostępnym dla uczniów. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://piechowice.bip.pbox.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie dwudaniowych obiadów dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum oraz osób dorosłych objętych wsparciem Ośrodka Pomocy Społecznej w Lądku-Zdroju
Dodano: 2016-07-27 - Postępowanie w trybie przetargu nieograniczonego na przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 20 im. Orła Białego w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-22 - Dostarczenie, przygotowanie i podawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 9 we Wrocławiu.
Dodano: 2016-07-18 - Dożywianie uczniów Zespołu Szkół Licealno-Gimnazjalnych w Mirsku, Szkoły Podstawowej w Giebułtowie, Szkoły Podstawowej w Krobicy, Szkoły Podstawowej w Rębiszowie, uczniów i wychowanków Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Mirsku
Dodano: 2016-07-12 - Prowadzenie stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 1 im. Bolesława Chrobrego w Kamieńcu Ząbkowickim z możliwością świadczenia usług gastronomicznych dla ludności wraz z dzierżawą pomieszczeń i wyposażenia kuchni
Dodano: 2016-07-06 - Przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 91 we Wrocławiu.
Dodano: 2016-07-05 - PROWADZENIE STOŁÓWKI W PRZEDSZKOLU NR 2 W BYSTRZYCY KŁODZKIEJ W ROKU SZKOLNYM 2016/2017
Dodano: 2016-06-29 - Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 83 im. Jana Kasprowicza we Wrocławiu w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-27 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUG RESTAURACYJNYCH NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 4 WROCŁAWIU
Dodano: 2016-06-20 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUG RESTAURACYJNYCH NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 15 WE WROCŁAWIU
Dodano: 2016-06-07