Przetargi.pl
Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie ciepłych, jednodaniowychposiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół Gminy Płużnica.

Gmina Płużnica ogłasza przetarg

  • Adres: 87-214 Płużnica,
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 056 6887210 , fax. 056 6887391
  • Data zamieszczenia: 2011-08-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Płużnica
    87-214 Płużnica, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 056 6887210, fax. 056 6887391
    REGON: 00053710200000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie ciepłych, jednodaniowychposiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół Gminy Płużnica.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostarczanie i wydawanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów dla następujących szkół prowadzonych przez Gminę Płużnica: Szkoły Podstawowej w Płużnicy, Filii w Wiewiórkach i Gimnazjum w Nowej Wsi Królewskiej. 2. Wykonawca przygotowywać będzie ciepłe, jednodaniowe posiłki w postaci zup i drugich dań o kaloryczności każdego nie mniejszej niż 550 kcal i gramaturze: a/ zupy - nie mniej niż 450 ml, b/ drugie dania - nie mniej niż 350 gram tj.: - ziemniaki - 150 g, - mięso - 100 g, - surówka - 100 g, c/ w przypadku dań mięsnych lub wkładki mięsa o wadze niemniejszej niż 100 g (po ugotowaniu lub usmażeniu), w przypadku ryb, ryby bez ości lub filet o wadze niemniejszej niż 100 g. d/ dania mięsne powinny zawierać sztukę mięsa na osobę ( z wyłączeniem skrzydełek), a podawane mięso nie powinno być tłuste i przerośnięte. 3. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania drugich dań 3 razy w tygodniu natomiast zupy 2 razy w tygodniu. 4. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania do zup dodatkowo pieczywa, natomiast wkładka w postaci wędliny, która powinna być przeznaczona do spożycia przez dzieci lub mięsa (bez kości, nie powinno być tłuste i przerośnięte). 5. Do posiłków dostarczane będą surówki lub owoce. 6. Wykonawca zobowiązany jest do stosowania się do zapisów złożonego dyrektorom szkół jadłospisu uwzględniającego 20 - dniowe menu, a w terminie nie krótszym niż 5 dni przed upływem 20-dniowego okresu, wyznaczony z pośród dyrektorów koordynator może zgłaszać w imieniu wszystkich szkół propozycje zmiany w zaproponowanym menu, a Wykonawca obowiązany jest te propozycje uwzględnić. 7. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać posiłki zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi. 8. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania posiłków w pojemnikach utrzymujących ich temperaturę i gotowych do spożycia po ich dostarczeniu jako tzw. posiłków ciepłych. 9. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków w piątki bez wykorzystania artykułów mięsnych (np. ryba). 10. Posiłki należy wydawać na własnej zastawie stołowej, własnym pracownikiem, w miejscu wskazanym przez dyrektora szkoły. Zamawiający nie dopuszcza używania pojemników, talerzy i sztućców plastikowych. 11. Wykonawca w trakcie wydawania posiłków zobowiązany jest do utrzymania w należytej czystości i porządku pomieszczenia przeznaczonego na wydawanie posiłków. 12. Posiłki dostarczane będą do stołówek szkolnych w ilościach uzgodnionych z dyrektorami szkól. Dzienne zamówienie dla wszystkich szkół wynosi ok. 350 posiłków. 13. Posiłki dostarczane będą codziennie we wszystkie dni nauki szkolnej począwszy od dnia 15 września 2011 r. do 30 czerwca 2013 roku w godzinach od 10.30 do 12.30. 14. Przygotowane i dostarczone posiłki muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. 15. Oferent ponosi koszty załadunku, transportu oraz rozładunku wszystkich dostaw posiłków. 16. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości posiłków, o których mowa w pkt 12 w zależności od bieżących potrzeb zgłaszanych przez dyrektorów szkół. Wykonawca uwzględniać będzie przy przygotowywaniu posiłków zmienione ilości, które zgłaszane zostaną przez dyrektorów lub upoważnionych pracowników w dniu poprzedzającym dostawę do godz. 15.00. 17. Planowane w pkt 12 ilości posiłków mogą ulec zmianie, zmniejszeniu lub zwiększeniu w przypadku zmiany ilości dzieci objętych dożywianiem bądź wystąpieniem innych okoliczności, których strony umowy nie były w stanie przewidzieć, pomimo zachowania należytej staranności. 18. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w okresach 2 tygodniowych (10 dni). 19. Wykonawca oświadcza, że dysponuje odpowiednim zapleczem gospodarczym i osobowym na przygotowanie i dostarczenie gorących posiłków do wskazanych przez Zamawiającego szkół. 20. Wykonawca zapewnia odbiór resztek nie zjedzonych posiłków oraz dostarczy na nie pojemniki. 21. Wykonawca w celu prawidłowej oceny zakresu dostaw niezbędnych do realizacji przedmiotu zamówienia przeprowadzi wizję lokalną miejsc dostaw.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.pluznica.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach