Przetargi.pl
Przygotowanie, dostarczanie i wydanie gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kędzierzynie-Koźlu

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 47-220 Kędzierzyn-Koźle, ul. Reja 2A
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 077 4835949 , fax. 077 4835949
  • Data zamieszczenia: 2014-12-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Reja 2A 2A
    47-220 Kędzierzyn-Koźle, woj. opolskie
    tel. 077 4835949, fax. 077 4835949
    REGON: 00450120700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops-kkozle.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dostarczanie i wydanie gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kędzierzynie-Koźlu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie, dostarczenie i wydanie gorących posiłków klientom MOPS w Kędzierzynie-Koźlu, przez 7 dni w tygodniu. 2. Zamawiający dopuszcza by Wykonawca nie wydawał posiłków w dni świąteczne (dni ustawowo wolne od pracy) pod warunkiem jednak, że Wykonawca z 5-dniowym wyprzedzeniem powiadomi wcześniej klientów o terminie zamknięcia punktów wydawania posiłków. 3. Wykonawca na bieżąco (najpóźniej na dzień przed wydaniem pierwszego posiłku danej osobie) będzie otrzymywał faxem bądź mailowo listę osób uprawnionych do żywienia w danym punkcie wydania posiłku z określeniem okresu, w jakim osoba może spożywać posiłki. 4. Na podstawie list przekazanych przez Zamawiającego Wykonawca sporządzi oddzielne imienne listy osób uprawnionych do wydania posiłku w danym miesiącu. Listy te, podpisane przez osobę spożywającą posiłki wraz z podsumowaniem ilości zjedzonych posiłków, będą co miesiąc stanowiły załącznik do faktury wystawianej przez Wykonawcę. Wykonawca przekazuje w/w listy do Zamawiającego za miesiąc, którego dotyczy faktura w terminie najpóźniej do 5 dnia następnego miesiąca. 5. Wykonawcy starający się o udzielenie zamówienia muszą posiadać do dyspozycji dwa punkty wydawania posiłków. Powinny być one położone na terenie miasta Kędzierzyn-Koźle, z czego jeden usytuowany na terenie osiedla Koźle, a drugi na terenie osiedla Śródmieście lub osiedla Pogorzelec. 6. Szacunkowa liczba posiłków w okresie od 01.02.2015 r. do 30.06.2015 r. Wyniesie 10 500 przyjmując średnio150 dni dla jednej osoby (tj. spożywać posiłki będzie około 70 osób). W punkcie na osiedlu Koźle spożywać będzie posiłki ok. 40 osób, natomiast w punkcie w Śródmieściu/Pogorzelcu ok. 30 osób. 7. Posiłki będą wydawane, co najmniej w godzinach: od 12.00 do minimum 16.00. Godziny wydawania posiłków poszczególnych punktach wydawania posiłków zostaną uszczegółowione w zawartej z Wykonawcą umowie. 8. Kaloryczność posiłków zgodna z normami ustalonymi przez instytut Żywienia i Żywności. 9. Wydawane posiłki muszą być sycące, smaczne, kaloryczne, zdrowe, urozmaicone, estetycznie podane i gorące. 10. Posiłek powinien być przygotowany wg zasad racjonalnego żywienia i obowiązujących przepisów kulinarnych. 11. Klienci powinni otrzymać zawsze gorący posiłek, który otrzymają w jednorazowym opakowaniu wraz z jednorazowymi sztućcami. 12. Wykonawca zapewni, co najmniej dwuosobową obsługę w każdym punkcie przy wydawaniu posiłków. 13. Personel Wykonawcy powinien być przyjaźnie nastawiony do klientów korzystających z posiłków. Ponadto musi posiadać odpowiednie zaświadczenia (badania na nosicielstwo) dokumentujące dopuszczenie tych osób do pracy przy żywieniu zbiorowym. 14. Wykonawca odpowiada za idealną czystość urządzeń gastronomicznych, w których przygotowywane będą posiłki, estetyczny wygląd i czystość zatrudnionego personelu, idealną czystość oraz technologie przygotowywania i wydawania posiłków. 15. Zamawiający zastrzega, że ilość obiadów może ulec zmniejszeniu, stosownie do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. Wykonawcy nie będzie przysługiwało jakiekolwiek roszczenie z tego tytułu. 16. Zamawiający będzie obciążony tylko za faktycznie wydane klientom posiłki. 17. W przypadku, gdy ilość obiadów będzie większa niż określona w ust. 1, Zamawiający udzieli zamówienia uzupełniającego, o wartości nie większej niż 50% wartości zamówienia podstawowego. 18. Zamawiający może sprawdzać jakość obiadów. W przypadku naruszenia postanowień umowy Zamawiający odstąpi od umowy w trybie natychmiastowym. 19. Zestaw obiadowy musi składać się z potraw tradycyjnych: zupy z pieczywem, drugiego dania i napoju z zachowaniem następujących zasad: - raz w tygodniu musi być ryba, - raz w tygodniu musi być danie bezmięsne, - cztery razy w tygodniu muszą być dania z mięsem, z wyłączeniem podrobów, - raz w tygodniu może być danie półmięsne np. bigos. 20. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania obiadów urozmaiconych, te same potrawy nie mogą powtarzać się częściej niż raz na 10 dni. 21. Waga gotowych potraw nie może być mniejsza niż: - zupa - min. 400 ml., - pieczywo - min. 100 g., - napój - min. 200 ml., - ziemniaki, kasza, makaron, ryż - min. 250 g., - danie mięsne, ryba itp. - min. 100 g. bez kości, sosu i panierki,, - surówka - min. 100 g., - warzywa gotowane - min. 150 g., - danie mięsno-warzywne, jarskie np. pierogi itp. - min. 250 g., 22. Wykonawca zobowiązany będzie realizować zamówienie zgodnie z przepisami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 tekst jednolity ze zmianami) i rozporządzeń wykonawczych wydanych na podstawie tej ustawy. 23. Gramatura opisana w pkt. 21 - obejmuje gramaturę obowiązującą w chwili wydania posiłku (waga gotowego/wydanego obiadu, w tym jego poszczególnych składników). 24. Wykonawca zobowiązany jest do wydania obiadów przygotowywanych ze świeżych produktów, zakazane jest wykorzystywanie do przygotowywania obiadów całości lub części produktów składających się na obiad z dnia poprzedniego/z dni poprzednich. 25. Zamawiający żąda przedstawienia przykładowego jadłospisu na okres 7 dni kalendarzowych, zawierający gramaturę oraz kaloryczność posiłku - wg schematu zawartego w załączniku do SIWZ. 26. Klauzula społeczna: Zamawiający przy realizacji zamówienia zatrudnia min. 5 osób bezrobotnych z terenu miasta Kędzierzyn-Koźle - co oznacza osoby spełniające przesłanki art. 2 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 20 kwietnia 2004r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (Dz. U. z 2008r. Nr 69 poz. 415 z późn. zm.). Wymagania w zakresie zatrudnienia, nie dotyczą faktu zatrudnienia określonych grup pracowników w ogóle, ale zatrudnienia ich do realizacji zamówienia. Chodzi bowiem, o to, aby powiązać kwestię zatrudnienia bezrobotnych z realizacją zamówienia. Nie może stanowić spełnienia warunku określonego w klauzuli społecznej samo tylko zatrudnienie bezrobotnych, którzy następnie nie będą uczestniczyli w wykonywaniu zamówienia
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Klauzula społeczna
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops-kkozle.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach