Przetargi.pl
Przetarg nieoograniczony na dostawę artykułów żywnościowych na potrzeby Przedszkola nr 9 w Zakopanem przy ul. Sabały 10

Przedszkole Nr 9 ogłasza przetarg

  • Adres: 34-500 Zakopane, ul. Sabały
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 18 20 13 225 , fax. 18 20 13 225
  • Data zamieszczenia: 2019-11-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole Nr 9
    ul. Sabały 10
    34-500 Zakopane, woj. małopolskie
    tel. 18 20 13 225, fax. 18 20 13 225
    REGON: 12131638200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://p9zak.szkolnastrona.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przetarg nieoograniczony na dostawę artykułów żywnościowych na potrzeby Przedszkola nr 9 w Zakopanem przy ul. Sabały 10
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby Przedszkola nr 9 w Zakopanem z siedzibą przy ul. Sabały 10. Zakres zamówienia obejmuje 6 zadań: Zadanie 1- dostawa pieczywa L.p. Nazwa j.m. Ilość 1. Bułka hotelowa szt. 650 2. Chleb krojony zwykły 0,60 kg szt. 300 3. Chleb pszenno-żytni 0,60 kg szt. 200 4. Chleb graham 0,60 kg szt. 400 5. Chleb wieloziarnisty 0,60 kg szt. 300 6. Chleb razowy szt. 200 7. Ciasto jogurtowe 80 kg kg. 80 8. Bułka grahamka szt. 500 9. Drożdżówka z nadzieniem szt. 600 10. Weka wrocławska 0,60 kg szt. 600 11. Ciasto drożdżowe foremka 0,60 kg szt. 100 12. Strucla z owocami 20 kg kg 20 13. Rogal maślany szt. 800 14. Drożdżówka z kruszonką 80 g szt. 400 15. Babka piaskowa kg 30 16. Pączki z nadzieniem szt. 125 Zadanie II - dostawa produktów ogólnospożywczych L.p. Nazwa j.m. ilość 1. Pieprz ziołowy 20g Prymat szt. 80 2. Cukier trzcinowy 0,50 kg szt. 100 3. Herbata z melisy (torebki 25x2g) Biofix szt. 80 4. Cukier waniliowy 32g szt. 150 5. Dżem słoik 280g typu Łowicz 100% owoców szt. 90 6. Groszek konserwowy 400g Pudliszki szt. 100 7. Herbata Saga 100 szt.(torebki) szt. 6 8. Herbata granulowana 100g Saga szt. 120 9. Herbata owocowa malinowa (torebki 25x2g) Biofix szt. 80 10. Herbata Lipton (torebki) 100szt. szt. 3 11. Ketchup 490g Pudliszki łagodny szt. 50 12. Chrzan Krakus 290g szt. 50 13. Kukurydza Pudliszki 400g szt. 100 14. Szczaw konserwowy 300g szt. 80 15. Herbata miętowa (torebki 25x2g)Biofix szt. 50 16. Musztarda łagodna 175 g szt. 15 17. Ciastka wieloziarniste Belvita 300g szt. 100 18. Miód wielokwiatowy 450 g Bartnik szt. 280 19. Fasolka szparagowa konserwowa (słoik 0,5l) szt. 80 20. Przecier ogórkowy 350 g szt. 50 21. Koncentrat pomidorowy 30% 850 g szt. 40 22. Ananas puszka 580 ml szt. 50 23. Sól sodowo-potasowa 1,5kg szt. 50 24. Ziele angielskie 15g Prymat szt. 30 25. Kurkuma 20g Prymat szt. 10 26. Liść laurowy 8g Prymat szt. 30 27. Kminek mielony 20g Prymat szt. 20 28. Proszek do pieczenia 30g szt. 40 29. Tymianek 10g Prymat szt. 10 30. Kwasek cytrynowy 20g Prymat szt. 30 31. Ryż paraboiled kg 50 32. Kasza jaglana 1kg kg 40 33. Ryż Halina 1kg kg 50 34. Kasza manna 1kg kg 50 35. Bułka tarta 500g wrocławska szt. 100 36. Kasza jęczmienna wiejska 1 kg kg 60 37. Kasza pęczak 1 kg kg 50 38. Kasza gryczana prażona kg 50 39. Mąka ziemniaczana 1kg kg 10 40. Cieciorka szt. 60 41. Kisiel Winiary 77g żurawina, morela szt. 400 42. Pieprz czarny mielony 20g Prymat szt. 60 43. Kawa Inka 150g szt. 100 44. Kakao ciemne 150g szt. 100 45. Szprotki w oleju (puszka) 170g szt. 60 46. Biszkopty 120 g podłużne szt. 100 47. Bulion grzybowy Knorr 60 g szt. 40 48. Groszek ptysiowy 80 g szt. 250 49. Sardynki w oleju 170 g szt. 80 50. Płatki kukurydziane 1 kg Nestle szt. 40 51. Cynamon 0,15g Prymat szt. 30 52. Ryż brązowy kg 25 53. Makrela w pomidorach 170 g szt. 160 54. Olej kujawski 1 l szt. 200 55. Oliwa z oliwek Gucia 1l szt. 24 56. Pomidor puszka 2550 g szt. 50 57. Imbir mielony 15 g Prymat szt. 10 58. Sok marchwiowo-jabłkowy1l Vitaminka szt. 240 59. Żurawina suszona 100g szt. 200 60. Sok Kubuś go-go szt. 500 61. Wafelki ryżowe Sonko szt. 50 62. Wafelki kukurydziane Sonko szt. 100 63. Woda mineralna Żywiec niegaz. 1,5 l szt. 1000 64. Bazylia 10 g Prymat szt. 30 65. Oregano 10 g Prymat szt. 10 66. Papryka czerwona słodka mielona 20g szt. 80 67. Majeranek 10 g Prymat szt. 20 68. Koncentrat buraczany Krakus 350ml szt. 40 69. Makaron muszelki Lubella 0,50 kg szt. 60 70. Makaron literki Czaniecki 0,50 kg szt. 60 71. Makaron świderki Lubella 0,50 szt. 80 72. Makaron łazanka Lubella 0,50 szt. 80 73. Makaron spaghetti Lubella 0,50 kg szt. 100 74. Makaron kokardki Lubella 0,50 kg szt. 80 75. Makaron ryżowy Lubella 0,50 kg szt. 20 76. Makaron nitka Czaniecki 0,25 kg szt. 100 77. Makaron krajanka Lubella o,50 kg szt. 50 78. Galaretka owocowa Winiary szt. 300 79. Jaja kurze I klasa szt. 3600 80. Herbatniki szkolne szt. 50 81. Kasza kukurydziana kg 50 82. Płatki owsiane górskie kg 40 83. Mąka poznańska typ 500 PZZ Kraków kg 300 84. Zioła prowansalskie 10g Prymat szt. 15 85. Sok pomarańczowy 0,2 l 100% (10g cukru w 100ml) Tymbark szt. 1000 86. Sok jabłkowy 1 l (10g cukru w 100ml) Tymbark szt. 180 87. Sok czarna porzeczka 1 l (10g cukru w 100ml) Tymbark szt. 80 88. Sok pomarańczowy 1 l (10g cukru w 100ml) Tymbark szt. 100 89. Sok multiwitamina 1 l (10g cukru w 100ml) Tymbark szt. 50 90. Rodzynki 100 g szt. 60 91. Morela suszona 100 g szt. 100 92. Śliwka suszona 100 g szt. 120 93. Estragon 10 g Prymat szt. 10 94. Curry 20 g Prymat szt. 20 95. Majeranek 20g Prymat szt. 20 96. Cukier biały kg 200 97. Powidła śliwkowe Łowicz szt. 50 98. Budyń czekoladowy /śmietankowy szt. 150 99. Sól morska jodowana szt. 30 100. Makaron kolanko Lubella 0,5 kg szt. 40 101. Makaron razowy Lubella 0,5 kg szt. 30 102. Vegeta Natur 0,5 kg szt. 30 103. Cukier puder 400 g szt. 10 104. Grzanki naturalne szt. 200 105. Brzoskwinia puszka 820 g szt. 50 106. Lubczyk saszetki szt. 60 Zadanie III- dostawa mięsa i podrobów, wyrobów wędliniarskich, drobiu, wyrobów drobiarskich l.p. Nazwa j.m. Ilość 1. Filet z indyka pieczony kg 15 2. Kiełbasa szynkowa drobiowa cienka kg 10 3. Pasztecik drobiowo-wieprzowy szt. 60 4. Pasztet pieczony z indyka kg 20 5. Polędwica drobiowa kg 25 6. Polędwica sopocka kg 20 7. Szynka konserwowa typu Krakus kg 30 8. Szynka gotowana kg 20 9. Kiełbasa krakowska sucha kg 20 10. Szynka wiejska gotowana kg 20 11. Parówka cienka 80% mięsa kg 80 12. Schab b/k kg 120 13. Szynka b/k surowa kg 160 14. Wątroba drobiowa kg 30 15. Łopatka b/k kg 80 16. Karkówka b/k kg 60 17. Antrykot wołowy kg 160 18. Polędwiczki schabowe kg 60 19. Pieczeń wołowa - ligawa kg 70 20. Wołowina - gulasz kg 20 21. Cielęcina - pieczeń kg 60 22. Cielęcina - gulasz kg 30 23. Filet z kurczaka b/k kg 160 24. Kurczak świeży kg 60 25. Udka z kurczaka kg 80 26. Filet z indyka kg 100 27. Korpusy rosołowe kg 40 28. Kiełbasa szynkowa z indyka kg 25 29. Kiełbasa podwawelska kg 20 30. Kabanos drobiowy kg 10 Zadanie IV- dostawa produktów mleczarskich l.p. Nazwa j.m. ilość 1. Ser żółty gouda kg 15 2. Mleko butelkowe 3,2 % 1 l szt. 800 3. Masło 82% 0,20 kg szt. 1100 4. Twaróg półtłusty klinek kg 200 5. Ser żółty salami kg 80 6. Ser żółty edamski kg 20 7. Śmietana 18 % 400 g szt. 450 8. Jogurt naturalny 150g szt. 1000 9. Kefir wiaderko 5 l szt. 10 10. Jogurt naturalny 350g szt. 400 11. Serek homogenizowany 150g (10g cukru w 100g/ml) szt. 1000 12. Jogurt naturalny wiaderko szt. 80 13. Mleko 2,5 % luz l 3500 14. Kefir 350g szt. 120 15. Masło klarowane 250g szt. 120 16. Śmietana 18% słodka 0,5l szt. 180 17. Ser gryficki wędzony kg 10 18. Ser topiony kremowy 100g szt. 40 19. Serek mascarpone 0,5 kg szt. 50 20. Serek klasyczny szkolny szt. 50 Zadanie V- dostawa owoców i warzyw l.p. Nazwa j.m. ilość 1. Banany kg 500 2. Buraki ćwikłowe kg 350 3. Cebula kg 160 4. Cytryny kg 30 5. Fasola Jaś kg 30 6. Groch łuszczony połówki kg 20 7. Gruszki kg 200 8. Jabłka deserowe kg 600 9. Kapusta włoska szt. 140 10. Kalafior świeży szt. 50 11. Kapusta biała kg 100 12. Kapusta czerwona kg 70 13. Kapusta kwaszona kg 80 14. Kapusta pekińska szt. 80 15. Marchew kg 500 16. Ogórek kiszony kg 90 17. Ogórek świeży sezonowy letni kg 50 18. Ogórek zielony sezonowy zimowy kg 80 19. Pieczarki kg 30 20. Pietruszka kg 200 21. Pomidor sezonowy letni kg 50 22. Pomidor sezonowy zimowy kg 80 23. Sałata zielona sezonowa letnia szt. 50 24. Sałata zielona sezonowa zimowa szt. 100 25. Seler kg 200 26. Śliwki węgierki kg 30 27. Ziemniaki kg 5000 28. Pietruszka natka szt. 150 29. Por szt. 300 30. Koperek sezonowy letni szt. 100 31. Koperek sezonowy zimowy szt. 100 32. Czosnek szt. 100 33. Arbuz kg 100 34. Truskawki kg 120 35. Maliny kg 80 36. Mandarynka kg 100 37. Kiwi szt. 800 38 Pomarańcza kg 200 39. Brokuł świeży szt. 40 40. Rzodkiewka szt. 100 41. Szczypior sezonowy zimowy szt. 80 42. Szczypior sezonowy letni szt. 80 43. Rabarbar kg 30 44. Brzoskwinia kg 60 45. Nektarynki kg 40 46. Śliwki deserowe kg 80 47. Kalarepka szt. 80 48. Papryka czerwona kg 40 49. Dynia kg 60 50. Soczewica czerwona kg 50 51. Awokado szt. 100 52. Szpinak świeży 200 g szt. 30 53. Jarmuż świeży 200 g szt. 30 54. Sałata strzępiasta szt. 40 55. Winogrono bezpestkowe kg 70 Zadanie VI- dostawa mrożonek l.p. Nazwa j.m. ilość 1. Filet mintaj bez glazury 10 % kg 70 2. Filet z dorsza bez glazury kg 120 3. Filet z miruny bez skóry kg 60 4. Kalafior kg 100 5. Mieszanka warzywna 7 składnikowa kg 80 6. Brokuł kg 120 7. Fasolka szparagowa żółta/zielona kg 40 8. Marchewka mini kg 80 9. Maliny kg 80 10. Truskawki kg 80 11. Mieszanka kompotowa kg 180 12. Porzeczka czarna kg 100 13. Marchewka kostka kg 20 14. Szpinak rozdrobniony kg 30 15. Jagody czarne kg 10 16. Aronia kg 40 17. Śliwki kg 60 18. Brukselka kg 20 Zamawiający informuje , że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 10 Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane faxem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej, niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 10 Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego. W przypadku nie przestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn20.01.2004r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.) Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej, Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Zamawiający podał nazwy producentów wyłącznie w celu określenia wymaganego asortymentu i parametrów jakościowych, jakim powinny odpowiadać zamawiane produkty. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego, Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowany przez niego produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Na potwierdzenie spełniania wymagań, Wykonawca przedłoży do oferty specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego asortymentu z asortymentem opisanym przez Zamawiającego ( np.: skład, wagę , gramaturę itp.)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: zamawiający nie stawia w tym zakresie szczegółowych wymagań.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca jest zobowiązany dołączyć do oferty wypełniony formularz cenowy proponowanych artykułów – zgodnie ze wzorem formularza stanowiącego załącznik nr 7 do siwz. Zamawiający wymaga wypełnienia każdej pozycji formularza.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach