Dom Pomocy Społecznej nr 1 w Lęborku ogłasza przetarg
- Adres: 84-300 Lębork, ul. Stryjewskiego 23
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 059 8624200, 8624201 , fax. 059 8622434
- Data zamieszczenia: 2010-01-18
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej nr 1 w Lęborku
ul. Stryjewskiego 23 23
84-300 Lębork, woj. pomorskie
tel. 059 8624200, 8624201, fax. 059 8622434
REGON: 00029535000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.lebork.dps.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka org.jednostki samorz.terytorialnego nieposiadająca osobowości prawnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przetarg nieograniczony na dostawę mięsa drobiowego ze świeżego kurczaka i indyka oraz wątróbki drobiowej. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa drobiowego ze świeżego kurczaka i indyka oraz wątróbki drobiowej w asortymencie i ilościach określonych w Załączniku Nr 1 do SIWZ PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA Zamawiający zastrzega sobie możliwość odbioru mniejszej lub większej ilości wymienionych produktów do 20% ilości zamówienia bez podania przyczyn . Oznaczenia wg Wspólnego Słownika Zamówień CPV Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne - 15100000-9 Mięso drobiowe ze świeżego kurczaka i indyka kod - 15112100-7 wątróbka drobiowa - 15112300-9 Wymagania stawiane Wykonawcy 1.Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia na własny koszt i własnym transportem do siedziby Zamawiającego na adres Dom Pomocy Społecznej Nr 1 w terminie ustalonym przez Zamawiającego. 2.Koszty przewozu, opakowania, ubezpieczenia na czas przewozu i rozładunku ponosi Wykonawca. 3.Wykonawca dostarcza i rozładowuje towar w siedzibie Zamawiającego bez dodatkowych kosztów. 4.Miejscem przyjęcia towaru jest Dom Pomocy Społecznej Nr 1 w Lęborku ul. Stryjewskiego 23 5.Po dostarczeniu towaru pracownik magazynu dokona sprawdzania pod względem ilościowym i jakościowym w obecności Wykonawcy. 6.Przypadek 4- krotnej reklamacji lub brak zamówionego towaru ( wcześniej przyjętego zamówienia) Zamawiający traktuje jako podstawę do rozwiązania umowy. 7.W przypadku braku zamówionego - nie dostarczonego towaru Dom Pomocy Społecznej Nr 1 zakupi towar w innym punkcie i obciąży Wykonawcę fakturą potwierdzającą zakup danego towaru. 8.Dostarczana żywność musi być świeża z odpowiednim terminem przydatności do spożycia wg obowiązujących norm. 9.Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania towaru w pojemnikach dostosowanych do przewozu mięsa. 10.Do każdej partii dostarczonego towaru powinna być dołączona faktura zawierająca gatunek, cenę i wagę. . - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.O udzielanie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy; a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania tych uprawnień b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązania innych przedmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia c)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia d)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na mocy art.24 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo Zamówień Publicznych 2. Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty spośród ofert ważnych i nie podlegających odrzuceniu 3.Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana według formuły; spełnia - nie spełnia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Dla udokumentowania spełnienia wymaganych warunków oraz uznania formalnej poprawności należy dołączyć a) Oświadczenie potwierdzające, że oferowane artykuły są dopuszczone do obrotu na terenie Polski zgodnie z ustawą o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz, że wykonawca posiada system HCCP lub rozpoczął wdrażanie systemu HCCP w Zakładzie Załącznik Nr 3 b) Oświadczenie o spełnienie warunków określonych udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne w art. 22 Ust 1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych i nie podleganiu wykluczenia z postępowania na podstawie art. 24 tejże ustawy Załącznik Nr 4 c) W przypadku gdy Wykonawca zamierza zatrudnić podwykonawców, do oferty musi dołączyć oświadczenia o zakresie prac przewidywanych do powierzenia podwykonawcom. UWAGA Brak jakiegokolwiek z ww. oświadczeń spowoduje wykluczenie wykonawcy z postępowania ( art. 24 ust.2 pkt.3 ustawy Prawo Zamówień Publicznych
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lebork.dps.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Zakup i dostawa żywności do stołówki Zespołu Szkół w Lipnicy- dostawa mięsa świeżego, wędlin i drobiu
Dodano: 2016-07-14 - Zakup i dostawa żywności do stołówki Zespołu Szkół w Lipnicy
Dodano: 2016-07-04 - Dostawa żywności dla MOW Nr 1 w Malborku - 5 pakietów
Dodano: 2016-06-03 - Dostawa mięsa, wędlin i drobiu dla Domu Pomocy Społecznej w Pelplinie
Dodano: 2016-05-20 - Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin do żłobków Gdańskiego Zespołu ŻŁobków w Gdańsku w okresie 1 roku.
Dodano: 2016-03-30 - Dostawa mięsa i wędlin
Dodano: 2016-02-25 - Dostaw żywności - 8 pakietów dla Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Malborku
Dodano: 2016-02-03 - Dostawa żywności - (mięso i nabiał) - 11/PN/2016
Dodano: 2016-01-25 - Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin do żłobków Gdańskiego Zespołu Żłobków w Gdańsku w okresie 1 roku.
Dodano: 2016-01-13 - Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych - drób i produkty drobiowe.
Dodano: 2015-12-09