Przetargi.pl
Dostawa mięsa i wędlin

Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 83-209 Godziszewo, Damaszka 1
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 0-58 5367687 w. 230 , fax. 0-58 5367550
  • Data zamieszczenia: 2016-02-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
    Damaszka 1 1
    83-209 Godziszewo, woj. pomorskie
    tel. 0-58 5367687 w. 230, fax. 0-58 5367550
    REGON: 19055739900000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa i wędlin
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć mięso i wędliny do siedziby Zamawiającego dwa razy w tygodniu / wtorek i piątek ) w godz. 8.00 - 12.00 własnymi środkami transportu posiadającymi aktualne zaświadczenie z inspekcji sanitarnej o spełnianiu warunków koniecznych do przewozu żywności . Osoby przewożące winny posiadać aktualne świadectwa zdrowia. Zamówienia będą składane telefonicznie e-mailem lub faksem na numer wskazany przez Wykonawcę na jeden dzień przed dostawą . Wykonawca jest odpowiedzialny za terminowość i jakość realizowanych dostaw . Przedmiot zamówienia powinien być dobry jakościowo i posiadać, co najmniej 5-dniowy termin do spożycia w przypadku wędlin. Wszystkie oferowane produkty muszą spełniać wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 O bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2006 Nr 171 poz.1225 z późniejszymi zmianami . Zamawiający wymaga , aby dostarczone były produkty pakowane próżniowo . Zamawiający wymaga , aby dostarczone produkty pakowane były w oryginalnych opakowaniach, posiadały etykietę zawierająca o najmniej : - nazwę produktu , - wykaz składników , - datę produkcji , - nazwę i adres producenta, - masę netto, - datę przydatności do spożycia , , - zawartość netto wyrażonej w jednostkach miary , - oznaczenie partii produkcyjnej umożliwiającej identyfikacje artykułu. Nie dopuszcza się dostarczenia w opakowaniach zastępczych , uszkodzonych. Pojemniki oraz opakowania muszą posiadać atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością .Powinny być gładkie, czyste, łatwe do mycia i dezynfekcji . Przedmiot zamówienia powinien być dobry jakościowo i posiadać co najmniej : a) 3 dniowy termin do spożycia w przypadku mięsa b) 14 dniowy termin do spożycia w przypadku wędlin Proces dostawy będącej przedmiotem zamówienia powinien być zgodny z obowiązującymi przez Wykonawcę systemem HACCP w przetwórstwie spożywczym.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpsdamaszka.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach