Przetargi.pl
Przeprowadzenie szkoleń gastronomicznych pt. Kuchnia molekularna, niezbędnych do realizacji projektu pn. Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki (znak sprawy UD-IX-WZP-271-13/11)

Miasto Stołeczne Warszawa Dzielnica Śródmieście ogłasza przetarg

  • Adres: 00-691 Warszawa, ul. Nowogrodzka 43
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 022 6998449 , fax. 022 6998154
  • Data zamieszczenia: 2011-03-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miasto Stołeczne Warszawa Dzielnica Śródmieście
    ul. Nowogrodzka 43 43
    00-691 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 022 6998449, fax. 022 6998154
    REGON: 01525966300108
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.srodmiescie.warszawa.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przeprowadzenie szkoleń gastronomicznych pt. Kuchnia molekularna, niezbędnych do realizacji projektu pn. Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki (znak sprawy UD-IX-WZP-271-13/11)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkolenia gastronomicznego Moduł 8. Kuchnia molekularna w związku z realizacją projektu pt. Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Działanie 9.2. Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego. Szkolenie jest skierowane do uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego z siedzibą przy ul. Poznańskiej 6/8, 00-680 Warszawa, (dalej ZSG). Szkolenie gastronomiczne - Moduł 8. Kuchnia molekularna obejmuje 3 godziny szkoleniowe po 45 min. na grupę, przeprowadzone dla 13 około 25-osobowych grup - łącznie 39 godzin szkoleniowych. Szkolenie zostanie zrealizowane podczas jednego 3-godzinnego spotkania dla każdej grupy. Szkolenie zostanie zrealizowane w dwóch edycjach: 1)W roku szkolnym 2010/2011 zostanie zrealizowana I edycja szkolenia, skierowana do 6 grup w łącznym wymiarze 18 godzin, przeprowadzona w dni robocze od poniedziałku do piątku, w okresie trzech dni roboczych od daty zawarcia umowy do 17 czerwca 2011 r., z wyłączeniem dni wolnych od zajęć dydaktycznych w szkole. Szkolenia mogą się odbywać wyłącznie w następujące dni: wtorek, środa i piątek w godzinach: od 8.00 do 12.00 oraz od 15.15 do 18.15. Szkolenie obejmie po jednym 3-godzinnym spotkaniu dla każdej z 6 grup. 2)W roku szkolnym 2011/2012 zostanie zrealizowana II edycja szkolenia, skierowana do 7 grup w łącznym wymiarze 21 godzin, przeprowadzona w dni robocze od poniedziałku do piątku, w okresie od października 2011 r. do 14 marca 2012 r., z wyłączeniem dni wolnych od zajęć dydaktycznych w ZSG. Szkolenie obejmie po jednym 3-godzinnym spotkaniu dla każdej z 7 grup. Szczegółowy harmonogram szkoleń w roku szkolnym 2011/2012 zostanie uzgodniony z Zamawiającym w terminie do 12 września 2011r. Charakterystyka zagadnień: ?vademecum kuchni molekularnej, ?podstawowe techniki stosowane w kuchni molekularnej takie jak: żelowanie na ciepło i zimno, sous-vide, syfon jako alternatywa przygotowania sosów w kuchni ciepłej i zimnej, wykorzystanie azotu do przygotowania deserów, ?ćwiczenia praktyczne z wykorzystaniem ww. technik kulinarnych, ?sporządzanie potraw o różnym zastosowaniu w produkcji gastronomicznej np.: zakąski, dania zasadnicze, sosy i desery. Przedmiot zamówienia obejmuje: 1)Przygotowanie programu szkolenia zawierającego: ?cele szkolenia, ?opis wykonywanych zadań praktycznych, ?określenie metod pracy. 2)Opracowanie materiałów szkoleniowych niezbędnych dla uczniów podczas szkolenia. 3)Przeprowadzenie szkolenia dla 13 grup liczących ok. 25 osób każda, składającego się z 3 godzin szkoleniowych na grupę (godz. szkoleniowa = 45 min.), realizowanego w cyklach pojedynczych spotkań, każde po 3 godziny szkoleniowe, zawierającego następujące elementy: ?część teoretyczną z pokazem, ?część warsztatową dla uczniów. 4)Zapewnienie surowców (1 zestaw surowców na grupę łącznie 13 zestawów) i materiałów pomocniczych niezbędnych do przeprowadzenia: ?części teoretycznej z pokazem, ?części warsztatowej dla uczniów. ?przygotowanie materiałów szkoleniowych do wykorzystania przez ZSG, po zakończeniu I edycji szkolenia w postaci: filmów, prezentacji, planszy, receptury lub innych materiałów i przekazanie ich ZSG w terminie 14 dni roboczych od dnia zakończenia I edycji szkolenia Wykonawca udostępnia na czas trwania kuchnię szkoleniową wyposażoną w: ?4 piece konwekcyjno parowe, ?urządzenie do szybkiego schładzania, ?urządzenie do szybkiego zamrażania ?urządzenie do obróbki w niskich temperaturach ?urządzenie do próżniowego zamykania produktów ?możliwość prezentacji pracy trenera prowadzącego szkolenia na monitorach TV lub po przez rzutnik na ekran. ?sprzęt drobny, chłodziarkę oraz zlewozmywak z dostępem do wody bieżącej. ?kuchnia szkoleniowa musi spełniać wymogi HACCP Ponadto Wykonawca zapewni na czas prowadzonego szkolenia zaplecze socjalne z szafkami na odzież wierzchnią i rzeczy osobiste wraz z węzłem sanitarnym (tj. WC, prysznic). Miejsce realizacji szkolenia: Z uwagi, iż szkolenie jest skierowane do uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych i będzie się odbywać również przed rozpoczęciem zajęć szkolnych, wymogi organizacyjne wymuszają, aby Wykonawca przeprowadził szkolenie gastronomiczne w budynku/lokalu znajdującym się na obszarze administracyjnym m. st. Warszawy. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w projekcie umowy - załącznik nr 5 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 802100009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.srodmiescie.warszawa.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach