Miasto Stołeczne Warszawa Dzielnica Śródmieście ogłasza przetarg
- Adres: 00-691 Warszawa, ul. Nowogrodzka 43
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 022 6998449 , fax. 022 6998154
- Data zamieszczenia: 2011-10-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miasto Stołeczne Warszawa Dzielnica Śródmieście
ul. Nowogrodzka 43 43
00-691 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 022 6998449, fax. 022 6998154
REGON: 01525966300108 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.srodmiescie.warszawa.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przeprowadzenie szkoleń gastronomicznych Moduł 7 pt. Sztuka sporządzania potraw wegetariańskich niezbędnych do realizacji projektu pt. Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego (znak sprawy UD-IX-WZP-271-77/11) - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkolenia gastronomicznego - Moduł 7 pt. Sztuka sporządzania potraw wegetariańskich w związku z realizacją projektu pt. Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Działanie 9.2. Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego. Szkolenie jest skierowane do uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego z siedzibą przy ul. Poznańskiej 6/8, 00-680 Warszawa, (dalej ZSG). 2.Szkolenie gastronomiczne - Moduł 7 pt. Sztuka sporządzania potraw wegetariańskich obejmuje 3 godziny szkoleniowe po 45 min. dla każdej grupy, przeprowadzone dla 13 około 25-osobowych grup - łącznie 39 godzin szkoleniowych. Szkolenie zostanie zrealizowane podczas jednego 3-godzinnego spotkania dla każdej grupy. Szkolenie zostanie zrealizowane w dwóch edycjach: 1)I edycja szkolenia, skierowana do 6 grup w łącznym wymiarze 18 godzin, przeprowadzona w dni robocze od poniedziałku do piątku, w okresie od października 2011 r. do 30 listopada 2011 r., z wyłączeniem dni wolnych od zajęć dydaktycznych w ZSG. Szkolenie I edycji obejmie po jednym 3-godzinnym spotkaniu dla każdej z 6 grup. 2)II edycja szkolenia, skierowana do 7 grup w łącznym wymiarze 21 godzin, przeprowadzona w dni robocze od poniedziałku do piątku, w okresie od listopada 2011 r. do 29 lutego 2012 r., z wyłączeniem dni wolnych od zajęć dydaktycznych w ZSG. Szkolenie obejmie po jednym 3-godzinnym spotkaniu na każdą z 7 grup. 3)szczegółowy harmonogram szkoleń w I i II edycji zostanie uzgodniony z Zamawiającym w terminie 5 dni od dnia zawarcia umowy. 3. W ramach szkolenia Wykonawca uwzględni m.in. następujące zagadnienia: 1)aspekty zdrowotne żywienia wegetariańskiego, zalety i zagrożenia związane z żywieniem wegetariańskim, 2)planowanie posiłków wegetariańskich, 3)sporządzenie potraw z wykorzystaniem np.: czterech gatunków sałat, bakłażanów, kopru włoskiego, szparagów, selera naciowego, cukinii, szpinaku, cebuli, papryki, ziemniaka, pomidorów, buraków, marchwi, selera, pora, kaszy (jaglanej, gryczanej, jęczmiennej), mąki (pszennej, razowej, kukurydzianej, gryczanej), produktów nabiałowych (jaja, sery twarogowe i podpuszczkowe, napoje fermentowane, śmietana, maślanka), 4)sporządzanie potraw z zastosowaniem różnych technik np. gotowania, gotowania na parze, pieczenia, duszenia oraz smażenia, 5)sporządzanie dań głównych, sosów zimnych i gorących oraz zakąsek 6)przedstawienie sposobów podniesienia atrakcyjności potraw wegetariańskich dzięki zabiegom dekoracyjnym i aranżacji potraw. 3.Przedmiot zamówienia obejmuje: 1)Przygotowanie programu szkolenia zawierającego: a)cele szkolenia, b)opis wykonywanych zadań praktycznych, c)określenie metod pracy. 2)Opracowanie i przygotowanie materiałów szkoleniowych niezbędnych dla uczniów podczas szkolenia. 3)przeprowadzenie szkolenia dla 13 grup liczących ok. 25 osób każda, składającego się z 3 godzin szkoleniowych na grupę (godz. szkoleniowa = 45 min.), realizowanego w cyklach pojedynczych spotkań, każde po 3 godziny szkoleniowe, zawierającego następujące elementy: a) część teoretyczną z pokazem, b) część warsztatową dla uczniów. 4)zapewnienie surowców (1 zestaw surowców na grupę łącznie 13 zestawów) i materiałów pomocniczych niezbędnych do przeprowadzenia: a)części teoretycznej z pokazem, b)części warsztatowej dla uczniów. c)przygotowanie materiałów szkoleniowych do wykorzystania przez ZSG, po zakończeniu I edycji szkolenia w postaci: filmów, prezentacji, planszy, receptury lub innych materiałów i przekazanie ich ZSG w terminie 14 dni roboczych od dnia zakończenia I edycji szkolenia 4.Zamawiający udostępnia na czas trwania kuchnie szkoleniowe wyposażone w: 1)piec konwekcyjno parowy, 2)urządzenie do szybkiego schładzania, 3)urządzenie do szybkiego zamrażania 4)urządzenie do obróbki w niskich temperaturach 5)urządzenie do próżniowego zamykania produktów 6)możliwość prezentacji pracy trenera prowadzącego szkolenia na monitorach TV lub po przez rzutnik na ekran. 7)sprzęt drobny, chłodziarkę oraz zlewozmywak z dostępem do wody bieżącej. 5.Szkolenia będą prowadzone w Zespole Szkół Gastronomicznych Warszawa ul. Poznańska 6/8 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w projekcie umowy - Załącznik nr 5 do SIWZ - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 802100009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.srodmiescie.warszawa.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług edukacyjnych polegające na zorganizowaniu praktyk zawodowych przez zapewnienie opiekunów praktyk w zakresie praktycznej nauki zawodów: technik elektryk, technik mechatronik, technik logistyk, technik spedytor oraz technik elektroenergetyk transportu szynowego dla 80 uczniów -uczennic Technikum nr 7 w Warszawie
Dodano: 2013-04-22 - Świadczenie usług edukacyjnych polegających na prowadzeniu zajęć z przedmiotów zawodowych w zakresie nauki zawodów: technik elektryk, technik mechatronik, technik logistyk, technik spedytor dla 66 uczniów uczennic Technikum nr 7 w Warszawie w ramach projektu Technikum nr 7 w Warszawie szkołą mobilnych specjalistów współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego.
Dodano: 2013-03-20 - postępowanie z dopuszczeniem ofert częściowych (5 części) świadczenie usług edukacyjnych polegające na prowadzeniu zajęć z przedmiotów zawodowych w zakresie nauki zawodów: technik elektryk, technik mechatronik, technik logistyk, technik spedytor, oraz technik elektroenergetyk transportu szynowego dla 80 uczniów/uczennic Technikum nr 7 w Warszawie w ramach projektu Technikum nr 7 w Warszawie szkołą mobilnych specjalistów współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Działanie 9.2
Dodano: 2012-10-23 - Usługa edukacji technicznej i zawodowej na poziomie szkoły średniej dla uczestników projektu Dobra Szkoła - Blisko Domu realizowanym przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Białobrzegach współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytet IX. Podniesienie wykształcenia i kompetencji w regionach Działanie 9.2. Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego
Dodano: 2011-11-16 - Kompleksowa usługa edukacji technicznej i zawodowej na poziomie szkoły średniej dla uczestników projektu Innowacja Edukacyjna - Zdrowie Sport Uroda realizowanego przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Białobrzegach współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
Dodano: 2011-10-21 - Kompleksowa usługa edukacji technicznej i zawodowej na poziomie szkoły średniej dla uczestników projektu Innowacja Edukacyjna - Zdrowie Sport Uroda realizowanego przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Białobrzegach współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
Dodano: 2011-10-13 - Przeprowadzenie szkoleń gastronomicznych Moduł 3 pt. Sztuka dekorowania i eksponowania potraw niezbędnych do realizacji projektu pt. Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego (znak sprawy UD-IX-WZP-271-76/11)
Dodano: 2011-10-07 - Przeprowadzenie szkoleń gastronomicznych pt. Warzywa znane i nieznane niezbędnych do realizacji projektu pn. Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki (znak sprawy UD-IX-WZP-271-17/11)
Dodano: 2011-03-30 - Przeprowadzenie szkoleń gastronomicznych pt. Potęga smaku: przyprawy świata niezbędnych do realizacji projektu pn. Zawody przyszłości program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki. (znak sprawy UD-IX-WZP-271-18/11).
Dodano: 2011-03-30 - Przeprowadzenie szkoleń gastronomicznych pt. Kuchnia molekularna, niezbędnych do realizacji projektu pn. Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki (znak sprawy UD-IX-WZP-271-13/11)
Dodano: 2011-03-24