Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Białobrzegach ogłasza przetarg
- Adres: 26-800 Białobrzegi, ul. Żeromskiego 86
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 048 613 27 10 , fax. 048 613 45 10
- Data zamieszczenia: 2011-10-13
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Białobrzegach
ul. Żeromskiego 86 86
26-800 Białobrzegi, woj. mazowieckie
tel. 048 613 27 10, fax. 048 613 45 10
REGON: 00019869200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zspbialobrzegi.edu.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Kompleksowa usługa edukacji technicznej i zawodowej na poziomie szkoły średniej dla uczestników projektu Innowacja Edukacyjna - Zdrowie Sport Uroda realizowanego przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Białobrzegach współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zamówienie obejmuje realizację czterech wyodrębnionych zadań: ZADANIE nr 1 1)Nazwa usługi: Prowadzenie nowego kierunku kształcenia Zdrowy Tryb Życia dla trzech grup po 25 uczennic i uczniów technikum przede wszystkim w zawodzie technik organizacji usług gastronomicznych - razem 75 osób - będących uczestnikami projektu Innowacja Edukacyjna - Zdrowie Sport Uroda, wskazanych przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Białobrzegach. 2)Opis: Zajęcia mające w sposób praktyczny umożliwić realizację podstawowych celów powołania klasy innowacyjnej, w tym m.in. kształtowanie własnego odżywiania w sposób pozwalający na bycie wzorcem w zakresie prawidłowego żywienia dla innych i realizowanie aktywnego stylu życia w sposób pozwalający na bycie wzorcem w zakresie aktywności ruchowej, wzbogacenie wiedzy i zdobycie umiejętności w zakresie przyczyn zaburzeń odżywiania oraz chorób związanych z niewłaściwym odżywianiem, zapoznanie z czynnikami psychologicznymi w występowaniu zaburzeń odżywiania, m.in. takimi jak: motywacja do podjęcia walki z otyłością czy nadwagą, poznanie możliwości skutecznego oddziaływania na zmianę zachowań w zakresie żywienia i aktywności ruchowej, motywowanie do leczenia dietetycznego oraz przygotowywanie programów edukacyjnych dla wybranych grup, zdobycie umiejętności w zakresie organizowania i prowadzenia różnorodnych zajęć ruchowych i aktywności fizycznej mających pozytywny wpływ na zdrowie i organizm człowieka. ZADANIE nr 2 1)Nazwa usługi Organizacja Praktyk Uczniowskich dla trzech grup po 25 uczennic i uczniów technikum przede wszystkim w zawodzie technik organizacji usług gastronomicznych - razem 75 osób - będących uczestnikami projektu Innowacja Edukacyjna - Zdrowie Sport Uroda, wskazanych przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Białobrzegach. 2)Opis: praktyka zawodowa na specjalnościach technik organizacji usług gastronomicznych odbywa się w jednostkach gastronomii, restauracjach, hotelach, stołówkach i jadłodajniach, placówkach żywienia zbiorowego i indywidualnego, poradniach dietetycznych, ponadto w klasach innowacyjnych także w klubach fitness, wellness, salonach masażu, salonach SPA, uzdrowiskach, gabinetach fizjoterapii, salonach kosmetycznych, wizażu, stylizacji paznokci, fryzjerskich, klubach sportowych i innych placówkach świadczących usługi związane ze zdrowym trybem życia; praktyka zawodowa na specjalnościach ekonomicznych odbywa się w przedsiębiorstwach, firmach świadczących usługi księgowe i rachunkowe, działach finansowych administracji publicznej i podmiotów prywatnych, firmach doradztwa podatkowego, audytorskich; praktyka zawodowa na specjalnościach hotelarstwa odbywa się w jednostkach świadczących usługi hotelowe i noclegowe, hotelach, motelach, pensjonatach, uzdrowiskach, kwaterach prywatnych, salonach SPA, sanatoriach, ośrodkach rehabilitacyjno wypoczynkowych i innych placówkach świadczących usługi hotelowe i noclegowe; praktyka zawodowa na specjalnościach agrobiznesu odbywa się w gospodarstwach hodowlanych i produkcyjnych, gospodarstwach agroturystycznych, okołorolniczych firmach usługowych, ZADANIE nr 3 1)Nazwa usługi: prowadzenie dodatkowych zajęć dydaktyczno-wyrównawczych służące wyrównaniu dysproporcji w osiągnięciach uczniów Komunikacja w Języku Obcym w zakresie języka angielskiego, rosyjskiego i niemieckiego dla trzech grup po 25 uczennic i uczniów technikum przede wszystkim w zawodzie technik organizacji usług gastronomicznych - razem 75 osób - będących uczestnikami projektu Innowacja Edukacyjna - Zdrowie Sport Uroda, wskazanych przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Białobrzegach. 2)Opis: Zajęcia szkolne z języka angielskiego, rosyjskiego i niemieckiego na poziomie szkoły średniej. Wykonawca przeprowadzi przed rozpoczęciem zajęć test sprawdzający i dostosuje poziom zaawansowania do poziomu wiedzy uczniów. ZADANIE nr 4 1)Nazwa usługi: trening grupowy psychoedukacji i trening komunikacji dla trzech grup po 25 uczennic i uczniów technikum przede wszystkim w zawodzie technik organizacji usług gastronomicznych - razem 75 osób - będących uczestnikami projektu Innowacja Edukacyjna - Zdrowie Sport Uroda, wskazanych przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Białobrzegach. 2)Opis: obejmują tematykę psychoedukacji (w zakresie - pomoc przy wszelkiego typu trudnościach wychowawczych i trudnościach w kontaktach społecznych, zajęcia wspomagające rozwój; celem psychoedukacji jest lepsze zrozumienie swojej sytuacji, wzmocnienie mocnych stron i własnych zasobów uczestników) oraz zagadnienia komunikacji (w zakresie - zmiany postaw wobec konfliktów, umiejętność komunikowania się z drugim człowiekiem bez stosowania przemocy, aktywne słuchanie, rozpoznawanie swoich uczuć oraz potrzeb, rozwijanie i umiejętne kształtowanie postaw tolerancji, akceptacji potrzeb innych ludzi, życzliwości i zrozumienia) oraz zagadnienia lingwistyczne w psychologii komunikacji (implikowana jednoczesność, implikowane wynikanie, wyrażenia modalne, słowo NIE, magiczne słowa) - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 802100009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zspbialobrzegi.edu.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług edukacyjnych polegające na zorganizowaniu praktyk zawodowych przez zapewnienie opiekunów praktyk w zakresie praktycznej nauki zawodów: technik elektryk, technik mechatronik, technik logistyk, technik spedytor oraz technik elektroenergetyk transportu szynowego dla 80 uczniów -uczennic Technikum nr 7 w Warszawie
Dodano: 2013-04-22 - Świadczenie usług edukacyjnych polegających na prowadzeniu zajęć z przedmiotów zawodowych w zakresie nauki zawodów: technik elektryk, technik mechatronik, technik logistyk, technik spedytor dla 66 uczniów uczennic Technikum nr 7 w Warszawie w ramach projektu Technikum nr 7 w Warszawie szkołą mobilnych specjalistów współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego.
Dodano: 2013-03-20 - postępowanie z dopuszczeniem ofert częściowych (5 części) świadczenie usług edukacyjnych polegające na prowadzeniu zajęć z przedmiotów zawodowych w zakresie nauki zawodów: technik elektryk, technik mechatronik, technik logistyk, technik spedytor, oraz technik elektroenergetyk transportu szynowego dla 80 uczniów/uczennic Technikum nr 7 w Warszawie w ramach projektu Technikum nr 7 w Warszawie szkołą mobilnych specjalistów współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Działanie 9.2
Dodano: 2012-10-23 - Usługa edukacji technicznej i zawodowej na poziomie szkoły średniej dla uczestników projektu Dobra Szkoła - Blisko Domu realizowanym przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Białobrzegach współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytet IX. Podniesienie wykształcenia i kompetencji w regionach Działanie 9.2. Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego
Dodano: 2011-11-16 - Kompleksowa usługa edukacji technicznej i zawodowej na poziomie szkoły średniej dla uczestników projektu Innowacja Edukacyjna - Zdrowie Sport Uroda realizowanego przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Białobrzegach współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
Dodano: 2011-10-21 - Przeprowadzenie szkoleń gastronomicznych Moduł 7 pt. Sztuka sporządzania potraw wegetariańskich niezbędnych do realizacji projektu pt. Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego (znak sprawy UD-IX-WZP-271-77/11)
Dodano: 2011-10-07 - Przeprowadzenie szkoleń gastronomicznych Moduł 3 pt. Sztuka dekorowania i eksponowania potraw niezbędnych do realizacji projektu pt. Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego (znak sprawy UD-IX-WZP-271-76/11)
Dodano: 2011-10-07 - Przeprowadzenie szkoleń gastronomicznych pt. Warzywa znane i nieznane niezbędnych do realizacji projektu pn. Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki (znak sprawy UD-IX-WZP-271-17/11)
Dodano: 2011-03-30 - Przeprowadzenie szkoleń gastronomicznych pt. Potęga smaku: przyprawy świata niezbędnych do realizacji projektu pn. Zawody przyszłości program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki. (znak sprawy UD-IX-WZP-271-18/11).
Dodano: 2011-03-30 - Przeprowadzenie szkoleń gastronomicznych pt. Kuchnia molekularna, niezbędnych do realizacji projektu pn. Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki (znak sprawy UD-IX-WZP-271-13/11)
Dodano: 2011-03-24