Przetargi.pl
przeprowadzenie kursu kelnerskiego z elementami baristycznymi oraz kursu kulinarnego

Zespół Placówek Resocjalizacyjno-Socjoterapeutycznych ogłasza przetarg

  • Adres: 31-234 Kraków, ul. Górka Narodowa 116
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 12 4150040 , fax. 12 4150040 w. 230
  • Data zamieszczenia: 2014-04-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Placówek Resocjalizacyjno-Socjoterapeutycznych
    ul. Górka Narodowa 116 116
    31-234 Kraków, woj. małopolskie
    tel. 12 4150040, fax. 12 4150040 w. 230
    REGON: 12291497800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mow.krakow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    przeprowadzenie kursu kelnerskiego z elementami baristycznymi oraz kursu kulinarnego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie kursu kelnerskiego z elementami baristycznymi dla nie mniej niż 8 a nie więcej niż 10 osób, w wymiarze 40 godzin dydaktycznych oraz kursu kulinarnego dla nie mniej niż 4 i nie więcej niż 6 osób, w wymiarze 20 godzin dydaktycznych (1 godzina dydaktyczna= 45minut). Uczestnikami kursu będą wychowankowie Zespołu Placówek Resocjalizacyjno-Socjoterapeutycznych w Krakowie. Celem kursów jest zdobycie niezbędnej wiedzy teoretycznej i praktycznych umiejętności wykonywania zawodu kelnera i baristy oraz zawodu kucharza. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania programu kursu zawierającego niżej podane zagadnienia oraz wyszczególnienie ilości godzin kursu przeznaczonych na poszczególne zagadnienia. Wymagania programowe kursu - w module kelnerskim - zasady pracy w restauracji - obsługa klienta (proces obsługi kelnerskiej, prawidłowe nakrycie stołu, przenoszenie talerzy z potrawami, zbieranie naczyń ze stołu) - znajomość oferty - techniki sprzedaży Wymagania programowe kursu - w module baristycznym - część teoretyczna Dobór odpowiednich narzędzi - kaw, dzbanków, mleka - część praktyczna - proces spieniania mleka - malowanie przy pomocy mleka lanego z dzbanka - malowanie przy pomocy narzędzi (wykałaczki, szpilki) Wymagania programowe kursu kulinarnego - kuchnia domowa (podstawowe potrawy kuchni domowej, dania tradycyjne) - kuchnie Świata - program musi obejmować przyrządzanie potraw z co najmniej trzech obszarów kulturowych - przygotowywanie imprez okolicznościowych (zasady komponowania menu w zależności od rodzaju przyjęcia) Zajęcia odbywać się będą w czasie wolnym od zajęć szkolnych tj. po zajęciach szkolnych, w weekendy lub dni wolne od zajęć szkolnych, przy czym zajęcia nie mogą trwać dłużej niż 8 godzin zegarowych dziennie, w ramach zajęć dopuszczalne jest dokonywanie przerw jednak nie dłuższych niż 15 minut na 60 minut zajęć. W razie konieczności zamawiający dopuszcza także możliwość odbywania się zajęć kursów w innym czasie, po wcześniejszym uzgodnieniu tego faktu z asystentem merytorycznym i po wyrażeniu przez niego zgody. Zajęcia praktyczne prowadzone będą w specjalnie przygotowanej pracowni lub lokalu gastronomicznym. Wykonawca zapewni uczestnikom zajęć dostęp do: Dla kursu kelnerskiego z elementami balistycznymi - Szerokiego asortymentu sztućców, zastawy stołowej, tac kelnerskich w różnych rozmiarach i kształtach, kieliszków, szklanek, serwet kelnerskich, obrusów, stołów prostokątnych oraz okrągłych. Dwóch profesjonalnych gastronomicznych ekspresów ciśnieniowych, dwóch młynków do kawy, profesjonalnej szuflady do wrzucania kawy, minimum 0,5 kg kawy oraz 10 litrów mleka na każdego uczestnika szkolenia, minimum 12 smaków syropów do kaw, sosy do malowania wzorów na kawach Dla kursu kulinarnego - pracowni, w której muszą znajdować się co najmniej trzy stanowiska szkoleniowe (maksymalnie dwie osoby na jedno stanowisko), piec do przyrządzania potraw oraz wypieków, wszelki niezbędny sprzęt do przygotowania potraw mięsnych, rybnych, jarskich oraz wyrobów cukierniczych. Ponadto wykonawca na potrzeby prowadzenia zajęć będzie dysponował projektorem i komputerem do prezentacji multimedialnych oraz zapewni uczestnikom kursów materiały szkoleniowe w formie drukowanej, np. skrypty itp. Wykonawca zobowiązany jest do wykonania dokumentacji fotograficznej kursów. Zajęcia teoretyczne i praktyczne będą odbywać się na terenie miasta Krakowa. Uczestnicy będą dojeżdżać do miejsca prowadzenia kursów na własny koszt. Kurs kelnerski z modułem baristycznym zakończy się egzaminem wewnętrznym przeprowadzonym przez wykonawcę, uczestnicy otrzymają certyfikaty w języku polskim i języku angielskim wydane przez uprawioną szkołę oraz dodatkowo zaświadczenia wg wzoru MEN. Kurs kulinarny zakończy się wydaniem certyfikatu w języku polskim.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie wymaga się

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mow.krakow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach