Przetargi.pl
Przeprowadzenie kursów gastronomicznych w ramach projektu pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce

Zespół Ekonomiki Oświaty w Krakowie ogłasza przetarg

  • Adres: 31-450 Kraków, ul. Ułanów 9
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 012 4100215, 4188510 , fax. 012 4104390
  • Data zamieszczenia: 2011-08-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Ekonomiki Oświaty w Krakowie
    ul. Ułanów 9 9
    31-450 Kraków, woj. małopolskie
    tel. 012 4100215, 4188510, fax. 012 4104390
    REGON: 00055362100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zeo.krakow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przeprowadzenie kursów gastronomicznych w ramach projektu pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie w roku 2011 w ramach współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego projektu pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce kursów gastronomicznych dla uczniów krakowskich szkół o profilu zawodowym zakończonych uzyskaniem przez nich zaświadczeń-certyfikatów potwierdzających ukończenie kursów. Podstawą wydania ww zaświadczenia - certyfikatu dla każdego z uczestników kursów będzie spełnienie kryteriów określonych w Regulaminie uczestnictwa w projekcie (obecność na zajęciach). Liczba kursów w 2011r. - 4 Grupa uczestników jednego kursu liczy: 8 uczniów, Łączna ilość godzin lekcyjnych ( 45 min.) zajęć 1 kursu : 56 Wszystkie 4 kursy mają odbywać się w jednym czasie. Jeden wykładowca prowadzi kurs od początku do zakończenia. Zajęcia odbywać się będą w soboty w siedmiu blokach - każdy blok po osiem godzin lekcyjnych Dopuszcza się zmiany terminów zajęć kursów , koniecznie w uzgodnieniu z Liderem szkolnym projektu. W danej grupie kursu na stanowisku pracują po dwie osoby wykonując ćwiczenia zgodnie z wymaganiami technologii gastronomicznej, przepisów sanitarnych i bezpieczeństwa pracy. Po zakończeniu ćwiczeń uczestnik kursu powinien umieć sporządzić wskazane ćwiczenia, oceniać surowce, oceniać jakość wykonanych potraw oraz dobierać dodatki do tych potraw. W czasie zajęć powinny być wykonane następujące potrawy w ilości pozwalającej na ćwiczenia 8 osobowej grupy oraz na swobodne dokonanie oceny organoleptycznej wszystkich wykonanych potraw przez poszczególnych uczestników kursów. W czas zajęć wliczone są również czynności porządkowe, które należy wykonać w pracowni gastronomicznej po każdych zajęciach. Wykonawca zobowiązany jest zabezpieczyć wszystkie surowce ( wysokiej jakości ) do realizacji ćwiczeń , materiały dydaktyczne konieczne do prowadzenia wybranych tematów w postaci opisowej (receptury ze sposobem wykonania oraz niezbędnymi informacjami dydaktycznymi związanymi z konkretnym tematem) oraz specjalistycznych pomocy np. mini naczyń jednorazowych i wybranych naczyń wielorazowego użytku do realizacji tematu fingre ford: łyżek bankietowych, mini miseczek o różnych kształtach. Niezbedne materiały szkoleniowe, surowce, Wykonawca zapewnia dla każdego uczestnika w ilości pozwalającej na wykonanie ćwiczeń podczas zajęć. Wykonawca będzie prowadził dokumentację przebiegu kursów w dowolny wybrany sposób : fotografie wraz z opisem lub film. Uczestnik każdego kursu otrzymuje od Wykonawcy: - niezbędne materiały szkoleniowe, surowce - zaświadczenie /certyfikat ukończenia kursu Uwaga: Na zaświadczeniu - certyfikacie winny zostać umieszczone: * szczegółowy zakres programowy kursu (wraz z podaniem ilości godzin poszczególnych tematów zajęć), * logo projektu - wg wzoru przekazanego przez Lidera szkolnego na etapie realizacji zamówienia, * zapis: kurs współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach projektu pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce. Każdy kurs zakończy się: - przeprowadzeniem opracowanej przez Wykonawcę ankiety końcowej wśród uczestników kursu,która dostarczona zostanie Zamawiającemu, - dostarczeniem przez Wykonawcę Zamawiającemu rejestru-listy obecności potwierdzających uczestnictwo osób uczestniczących w kursie oraz program kursu, - dostarczeniem przez Wykonawcę Zamawiającemu kserokopii zaświadczeń-certyfikatów wydanych uczestnikom kursu. Szczegółowe harmonogramy kursów zostaną uzgodnione przez Wykonawcę, który będzie realizował zamówienie z Liderem szkolnym projektu. Miejsce kursów - szkolne pracownie gastronomiczne mieszczące się w Zespole Szkół Gastronomicznych Nr 2 w Krakowie przy ul. Zamoyskiego 6 wyposażone w ramach projektu Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 800000004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wdium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zeo.kraków.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach